Wysłany: 2012-05-31, 08:06 Odstające osłony relingów w Dusterze
Po 4 miesiącach użytkowania auta w warunkach szosowych zauważyłem, że tylne plastikowe osłony relingów (szczególnie lewa) zaczynają odchodzić od uszczelki. Czy ktoś ma podobne doświadczenia ?
Idzie to w jakiś sposób poprawić?
DSCN0894.JPG ślady na dachu to zabrudzenia - w nocy padało
Plik ściągnięto 213 raz(y) 84,54 KB
DSCN0895.JPG
Plik ściągnięto 249 raz(y) 112,24 KB
DSCN0893.JPG
Plik ściągnięto 207 raz(y) 96,99 KB
_________________ "Omne ignotum pro magni fico" - Wszystko co nieznane, wydaje się niezwykłe
Ostatnio zmieniony przez mariush_78 2012-05-31, 08:06, w całości zmieniany 1 raz
TTTM, ten typ tak ma. U mnie minimalnie też tak jest. Po prostu uszczelka się zawija pod spód pod wpływem zmiany temperatur. Chyba jedyne wyjście to wymiana uszczelki na nową jak się bardziej rozwali?
_________________ firefox
Ostatnio zmieniony przez firefox 2012-05-31, 08:24, w całości zmieniany 1 raz
Pomijając estetykę tych połączeń, czy dostająca się tam ewentualnie woda nie przyczynia się do powstania korozji. A jakby to sikaflexem 221 przykleić ? Czy więcej osób ma ten sam problem?
_________________ "Omne ignotum pro magni fico" - Wszystko co nieznane, wydaje się niezwykłe
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2012-06-01, 21:59
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6378
Nie to samo ale też problem z uszczelkami relingów. Fotki w ASO zrobili, ustaliłem że będę dowiadywał się przy przeglądzie - a jeszcze go nie ma. Gdy się czegoś dowiem to dam znać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum