Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
Mapy do MediaNav
Autor Wiadomość
maciek 


Marka: Renault
Model: Kadjar
Silnik: TCE140
Rocznik: 2019
Pomógł: 22 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3488
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-06-29, 10:30   Mapy do MediaNav

https://dacia.naviextras.com/shop/portal

kupno map, aktualizacje, itp ;-)
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-03-24, 13:58, w całości zmieniany 5 razy  
 
bebe 
Junior Admin
Major Major Major Major



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 26 razy
Wiek: 41
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-29, 13:35   

Mapa Polski (i okolic) - $109. Mapa Europy - $199. Interes życia po prostu. :|
_________________

 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 51 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-29, 15:36   

Faktycznie interes jakich mało , mapy pół roku do tyłu.
Na szczęście na rynku nie brakuje gotowych kombajnów 2DIN.
Ciekawym projektem byłoby zaadoptowanie Raspberry Pi (właśnie dotarł po 3 miesiącach ) do samochodu - dotykowy wyświetlacz plus moduł GPS via USB i możemy wszystko łącznie z Full HD czy DVB-T :)
 
maciek 


Marka: Renault
Model: Kadjar
Silnik: TCE140
Rocznik: 2019
Pomógł: 22 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3488
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-06-29, 16:24   

zobaczymy na jaki czas będzie licencja po zakupie samochodu. Mogli by wymyślić że po przedłużeniu gwarancji do 5 lat, ma się 5 letnią licencje. No i mnie ciągle ciekawi na jakim systemie jest postawiona ta skrzynka 2Din. ;-)
Przerobić i sprzedawać Nawigację Automapy z głosem laisara :mrgreen: zamiast Hołka
_________________
Zapraszam na www.testauto.pl
Znajdziesz na nim testy m.in.: Dacii Lodgy, Dustera, Renault Kadjar, Skody Octavi, praktycznie całej gamy Toyoty czy Forda
Ostatnio zmieniony przez maciek 2012-06-29, 16:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
bebe 
Junior Admin
Major Major Major Major



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 26 razy
Wiek: 41
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-29, 17:17   

DrOzda napisał/a:
Ciekawym projektem byłoby zaadoptowanie Raspberry Pi (właśnie dotarł po 3 miesiącach ) do samochodu - dotykowy wyświetlacz plus moduł GPS via USB i możemy wszystko łącznie z Full HD czy DVB-T :)

Do tego nie trzeba Raspberry Pi (chociaż cena fajna), już wcześniej można było spokojnie to zrobić na nanoITX albo innych dedykowanych CarPC. Myślałem o tym i zauważyłem trzy problemy:
  • co z dźwiękiem? Głośniki samochodowe wymagają wzmacniacza, który trzeba by było skądś zaadaptować, albo zrobić - jakby nie patrzeć, world of pain.
  • co z blutututu? Nie spotkałem się z przyjemnym w obsłudze, darmowym stosem BT, i żeby jeszcze miał PBAP, i inne profile, i żeby dało się to jakoś sensownie oprogramować.
  • co z systemem? Coś musiałoby rządzić dźwiękiem, zciszać audio, jak GPS chce coś powiedzieć, albo jak telefon dzwoni, itp., do tego jakieś fajne dotykowe GUI, które też samo się nie zrobi, a gotowych rozwiązań zasadniczo nima.
Ja sobie odpuściłem.

maciek napisał/a:
Przerobić i sprzedawać Nawigację Automapy z głosem laisara :mrgreen: zamiast Hołka

Taak! Taak! :D "Skręć w lewo, aczkolwiek ja bym skręcił w prawo." ;)
_________________

 
maciek 


Marka: Renault
Model: Kadjar
Silnik: TCE140
Rocznik: 2019
Pomógł: 22 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3488
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-07-04, 12:24   

CLIO 4 też będzie miał tą nawigację :mrgreen:
Cytat:
Media Nav, wbudowany w centralną część deski rozdzielczej, z intuicyjnym w obsłudze ekranem dotykowym 7” (18 cm), jest wyposażony w radio i technologię BluetoothŸ, umożliwiającą słuchanie muzyki ze swojego odtwarzacza w audiostreamingu lub korzystanie z telefonicznego zestawu głośnomówiącego. System umożliwia również podłączanie przenośnych urządzeń audio za pomocą gniazd USB i Jack, umieszczonych w panelu czołowym. Media Nav oferuje nawigację Nav N Go z trybem wyświetlania 2D (Birdview).
Dzięki portowi USB i dedykowanemu interfejsowi internetowemu, klienci mogą aktualizować mapy NAVTEQ.
_________________
Zapraszam na www.testauto.pl
Znajdziesz na nim testy m.in.: Dacii Lodgy, Dustera, Renault Kadjar, Skody Octavi, praktycznie całej gamy Toyoty czy Forda
 
wiciu_r 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6Mpi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 30 Sie 2012
Posty: 201
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2012-09-17, 11:57   

Jeszcze pytanko odnośnie Media Nav. Jak wybierałem auto to zrezygnowałem z tego ustrojstwa na rzecz "zwykłego" Dacia Radio bo gdzieś wyczytałem, że na razie Navi nie mówi po naszemu, a kumpel który był na pikniku twierdzi, że nawi komunikowała sie z nim w sposób zrozumiały. Jest już faktycznie polski upgrade?
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 51 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-17, 12:01   

Media Nav mówi po polsku - natomiast mapy są oględnie mówiąc takie sobie. Brak pikiatażu , napędu CD - wziąłem klasyczne.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2012-09-17, 12:03, w całości zmieniany 2 razy  
 
maciek 


Marka: Renault
Model: Kadjar
Silnik: TCE140
Rocznik: 2019
Pomógł: 22 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3488
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-09-17, 12:41   

Media Nav fajny bajer wziął bym go (jeśli bym musiał) w tedy gdyby miał kamerkę cofania w Dokkerze i Lodgy na pewno takie ustrojstwo by się przydało. Ciekawe czy Media Nav ma MirorLinka? że podłączamy np. Nokie przez USB i uruchamiamy własną Nawigacje w telefonie i wyświetla nam to się na 7calowym wyświetlaczu?
_________________
Zapraszam na www.testauto.pl
Znajdziesz na nim testy m.in.: Dacii Lodgy, Dustera, Renault Kadjar, Skody Octavi, praktycznie całej gamy Toyoty czy Forda
 
maciek 


Marka: Renault
Model: Kadjar
Silnik: TCE140
Rocznik: 2019
Pomógł: 22 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3488
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-10-16, 22:18   

Media Nav odtwarza filmy?
_________________
Zapraszam na www.testauto.pl
Znajdziesz na nim testy m.in.: Dacii Lodgy, Dustera, Renault Kadjar, Skody Octavi, praktycznie całej gamy Toyoty czy Forda
 
BMH 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,5 DCI 107
Rocznik: 2012
Wersja: Prestige 7 os.
Wiek: 41
Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 82
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-10-16, 22:23   

maciek napisał/a:
Media Nav odtwarza filmy?


Z tego co mówił diler to tak
 
Marckok 


Marka: Peugeot
Model: 308 SW
Silnik: 1.6 HDi
Rocznik: 2015
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 373
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-12-01, 12:10   Aktualizacja Media Nav

Wybieram się w przyszłym tygodniu swoją Lodgy do Włoch, więc pierwszy poważniejszy test ją czeka

niestety, z wbudowanej mapy nie skorzystam, bo obejmuje Polskę tylko, a jak zobaczyłem cenę mapy Europy (120 euro), to stwierdziłem że przypnę sobie jednak na szybę Mio które mi zostało po Loganie

ciekawe, czy gdzieś pokażą się "alternatywne" mapy w stosunku do oficjalnej...
 
chriskb 



Marka: Dacia
Model: Duster 4X4
Silnik: 1.5 dCi 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 30 razy
Wiek: 70
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 1690
Skąd: Rotmanka
Wysłany: 2012-12-01, 15:18   

Widać, że cena map zabije entuzjazm posiadania Media Nav
 
Marckok 


Marka: Peugeot
Model: 308 SW
Silnik: 1.6 HDi
Rocznik: 2015
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 373
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-12-01, 17:08   

Gdybym częściej jeździł za granicę, to bym kupił tę mapę

obiektywnie patrząc, 120 euro za mapę Europy to nie tak wiele
 
marszelest 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.6 16V / LR-IV
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 553
Skąd: ŻORY
Wysłany: 2012-12-01, 17:33   

tak, to o wiele za dużo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tym bardziej ,że to powinno już być w cenie samochodu,
a nie jeszcze oprócz tego dodatkowo dopłacać
_________________
(•_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)
Ostatnio zmieniony przez marszelest 2012-12-01, 17:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
Marckok 


Marka: Peugeot
Model: 308 SW
Silnik: 1.6 HDi
Rocznik: 2015
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 373
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-12-01, 18:05   

przyznałbym Ci rację, gdyby przy zakupie auta nie było żadnej mapy

ale jest

a co do dopłacania: w innych markach bywa z tym znaczniej gorzej
 
wat 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,5 dCi 110
Rocznik: 2015
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 1102
Skąd: Zabrze/Hindenburg
Wysłany: 2012-12-01, 20:42   

powoli społeczeństwo zacznie piracic na media naw inne nawigacje
 
mekintosz 



Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate
Pomógł: 35 razy
Wiek: 43
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 4259
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-02, 00:22   

O czym tu dyskutowac, samochod za 50-60 tys. PLN to aktualizacje map powinny byc przynajmniej na czas gwarancji bezpłatne. Co innego kupic sobie w przyslowiowej biedronce nawigacje za 150 zl i dokupywac mapy , co innego w samochodzie. Chyba,, ze mapy beda materialem aksploatacyjnym jak klocki hamulcowe czy płyny. Jednak marketingowo Dacia powinna przez 3 lata zapewniac mapy aktualne.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2012-12-02, 00:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 317 razy
Wiek: 43
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16028
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-02, 02:11   

mekintosz napisał/a:
marketingowo Dacia powinna przez 3 lata zapewniac mapy aktualne

A które inne marki zapewniają?

(Naprawdę nie wiem, chętnie się dowiem, a nie chce mi się szukać).
 
Marckok 


Marka: Peugeot
Model: 308 SW
Silnik: 1.6 HDi
Rocznik: 2015
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 373
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-12-02, 10:22   

Kwestia jest nie w aktualności, a w zasięgu mapy

Do tej która jest firmowo wgrana (Polska i kraje ościenne, ale bez Niemiec) aktualizacja jest darmowa
 
bebe 
Junior Admin
Major Major Major Major



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 26 razy
Wiek: 41
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-02, 22:04   

Marckok napisał/a:
Do tej która jest firmowo wgrana (Polska i kraje ościenne, ale bez Niemiec) aktualizacja jest darmowa

Na zawsze, na czas trwania gwarancji, na jakiś stały okres?
_________________

 
boboo 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 4 razy
Wiek: 54
Dołączył: 30 Lis 2012
Posty: 91
Skąd: Bestwig / Ramsbeck
Wysłany: 2012-12-03, 05:35   

BMH napisał/a:
maciek napisał/a:
Media Nav odtwarza filmy?

Z tego co mówił diler to tak


dacia.deutschland@dacia.de napisał/a:
Laut den uns vorliegenden Informationen, können keine Video- Dateien wiedergegeben werden

"Według informacji, które posiadamy, nie można odtwarzać plików video."
_________________
 
Boogie 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Prestige 5 os.
Wiek: 39
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 283
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-05, 18:55   

Czy komuś udało się wczytac książkę telefoniczną. Mam Samsunga Galaxy SI, zestaw głośnomówiący pięknie współpracuje ale niestety książka nie została załadowana. Wie ktoś może czy coś da sie z tym zrobić?
 
bebe 
Junior Admin
Major Major Major Major



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 26 razy
Wiek: 41
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-01-05, 22:51   

Boogie napisał/a:
Czy komuś udało się wczytac książkę telefoniczną. Mam Samsunga Galaxy SI, zestaw głośnomówiący pięknie współpracuje ale niestety książka nie została załadowana. Wie ktoś może czy coś da sie z tym zrobić?

W demówce sparowałem srajfona 4 i książka była od razu. Niestety, Androidy to loteria i burdel na kółkach - w moim samochodzie Pioneer (z wbudowanym zestawem Parrota) działa normalnie ze srajfonem i z HTC One V (Jelly Bean), a HTC Desire HD z Froyo nie chce za żadne skarby - paruje się, można dzwonić i rozmawiać, ale PBAP nie działa i rób mu co co chcesz. M. in. dlatego nie kupię już nigdy telefonu z Androidem. :>
_________________

 
Boogie 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Prestige 5 os.
Wiek: 39
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 283
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-05, 23:40   

to mnie nie pocieszyles. Za miesiac bede zmienial telefon, ale planowalem znow androida bo polubilem, trezba bdzie pomyslec
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne