Ja również dołączam do grona zapaleńców . Duster właśnie zamówiony i ma być w ciągu tygodnia (trafiłem jedną sztukę z takim wypasem jak chciałem) . Kolor brązowy Cajou + Pakiet i kilka innych, mniej ważnych drobiazgów (w tym silnik 1,6) i 4x4 . swoją drogą ciekaw jestem jak ten silnik pociągnie taki napęd Jakoś nie miałem możliwości przetestowania benzyny, w salonie był tylko diesel, a ja uparcie w benzynę...
- mogłoby być lepiej daje radę... (no chyba, że oczekiwania ogromne )
- szerokości i dużo frajdy z ujeżdżania "drakulki" życzę...
- polecam lekturę klubowego forum...
- mogłoby być lepiej daje radę... (no chyba, że oczekiwania ogromne ).
Chyba przeżyję, przesiadam się z dość słabego wozidełka
TD Pedro napisał/a:
- szerokości i dużo frajdy z ujeżdżania "drakulki" życzę....
Dzięki.
TD Pedro napisał/a:
- polecam lekturę klubowego forum...
Czytam i to od kilku dni. Zanim byłem w salonie to już przeczytałem sporo o upustach itp. i ...oczywiście większość podpowiedzi pominąłem przy negocjacjach... ale odrobinę udało się urwać
Dzięki, czytam już kolejne posty . Uszczeleczka wydaje się być niezbędna, drugiego "kodu" jeszcze nie rozszyfrowałem Już wiem, naklejki. Gdzie można je nabyć?
Ostatnio zmieniony przez pioor 2012-07-02, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-07-02, 21:23 Re: Witam
siema
pioor napisał/a:
jak ten silnik pociągnie taki napęd :?
na początku wydaje się dość mułowaty (głównie ze względu na to specyficzne pierwsze przełożenie), po mniej więcej 3 tys przebiegu zaczyna nabierać wigoru i nieco mniej żłopać, o ile pamiętam jedenaście sekund do setki, więc całkiem przyzwoicie jak na auto o takim charakterze. Ale jeżdżąc nim szybko nauczysz korzystać się z dolnych rejestrów obrotów, tak jest o wiele przyjemniej,ciszej a z pewnością taniej. Zresztą wreszcie mając fotel tego auta pod tyłkiem człowiek jakby mniej się spieszy, częściej podziwia krajobrazy i co chwila korci go,żeby skręcić w jakąś polną drogę albo leśną przecinkę
no i warto dla porządku się policzyć http://www.daciaklub.pl/f...t=6414&start=90
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-07-02, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
człowiek jakby mniej się spieszy, częściej podziwia krajobrazy i co chwila korci go,żeby skręcić w jakąś polną drogę albo leśną przecinkę
Dzięki za informacje. Najbardziej właśnie przekonało mnie to, że jest to auto, które aż samo się prosi o zjazd gdzieś na bok , a w zimie nie będę się zastanawiał czy wyjadę ze śmiegu (chociaż plaskaczem tylko raz wspomagałem się łopatą jak wkleiłem się spodem w glęboki śnieg, a oś napędowa stała na lodzie).
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-07-02, 21:52 Re: Witam
pioor napisał/a:
w zimie nie będę się zastanawiał czy wyjadę ze śmiegu
mam garaż w szarym końcu długiego szeregowca i wielu leniwych sąsiadów, którym nie chce się zimą odśnieżać podjazdów, wskutek czego musiałem szuflować nieraz kilkadziesiąt metrów. Po kupieniu Drakuli odśnieżam jedynie tyle,żeby otworzyć wrota a potem wyjeżdżam i zasuwam po zaspach a leniwi sąsiedzi patrzą z irytacją .
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-07-02, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Co tam irytacja, pomyśl co będzie czuł właściciel kultowego auta jak wyciągniesz go Drakulą z zaspy albo jakiegoś błota . A wystarczy wozić ze sobą jedynie linkę kinetyczną .
Bo ja jestem upierdliwy i wybieram z tego co jest dostępne . Czasem warto podpytać co i gdzie jest dostępne zanim się zamówi. Polecam też negocjacje w różnych salonach i np. powrót z najtańszą ofertą do pierwszego, najbliższego czy polecanego salonu. To może zbić ofertę i to dość sporo jak na początkowe stwierdzenia w stylu "auta same się sprzedają" czy "taniej nie mogę".
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2012-07-07, 16:40
Witaj w klubie kolego.
Widzę, że masz już KKK,wiesz już o KUK i KNK, to wiesz niemal wszystko.
Zalety benzynowca podsumował kol Dar 1962. Ja chwalę diesla, bo każda pliszka swój ogonek chwali
Ostatnio zmieniony przez ajax 2012-07-08, 13:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum