Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Ceny dusterów na motoallegro
Autor Wiadomość
Vo 

Marka: Nissan
Model: Almera
Silnik: 1,4
Wysłany: 2012-09-09, 10:30   Ceny dusterów na motoallegro

Cześć,

Słuchajcie, mam pytanie- co jest z cenami dusterów na allegro? Czy to to normalne żeby roczne dd kosztowały 25k w wersji laurette? Z 2010 można dopaść za 20k... Aż strach to kupować :P. Czy duster tak traci na cenie? Szczerze to mnie to mało interesuje, bo szukam auta na parę lat, ale ceny z allegro mnie bardzo dziwią...

Nie mówię o autach z zaznaczonym 'uszkodzone' czy idiotycznych promocjach 50/50.

Jeszcze inne pytanie- inne marki sprzedają przez dealerów używki. Są to auta trochę droższe, ale podobno pewniejsze. Czy zna ktoś salony, które sprzedają w ten sposób dusterki? Jestem z Warszawy.

Dzięki i pozdrawiam

maciek 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Wysłany: 2012-09-09, 10:44   

Vo, najczęściej te samochody nie istnieją, jeśli istnieje to na pewno jest to trup który ma nadmuchaną skorupkę, nie kupuj jakiś super okazji ;-) poniżej ceny 35 tys to raczej nie kupisz nic sensownego. Szukaj na forum czasem użytkownicy forum sprzedają samochód z powodów losowych.

project2010 

Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-09-09, 11:50   

Wyszukaj wg takich kryteriów: pierwszy właściciel, kraj pochodzenia : Polska. I wróć wtedy z tym pytaniem. :) Tylko ich historię możesz zweryfikować. Reszta to powypadkowe złomy.

A te za dwie dychy wyszukuj tak: "pokazuj tylko uszkodzone". :) Potem do ceny tego wraku dolicz piątkę dla Cytryna i Gumiaka, którzy go ładnie poszpachlują. Jaką cenę otrzymałeś?

O, tu masz przykład. Będzie za 25 jak nic, za jakieś 3 miesiące.. :)
Ostatnio zmieniony przez project2010 2012-09-09, 11:52, w całości zmieniany 1 raz  

chriskb 

Model: Duster 4X4
Silnik: 1.5 dCi 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2012-09-09, 12:30   

Przeglądałem ogłoszenia i chyba tylko jedne jest warte uwagi. DD 4X4 1.5 dCi 110 KM, pełna opcja przebieg niewielki, kolor brąz. Rocznik 2011 gość sprzedaje we Wrocławiu z powodu wyjazdu za 64 000 bez negocjacji' czyli ponad 7 000 PLN taniej.

Stepway 

Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6 MPI
Wersja: Stepway
Wysłany: 2012-09-09, 14:06   

Ja nie wiem jak można być tak ślepo naiwnym w "okazje".

Lepiej zawczasu wmówić sobie, że nie można kupić samochodu za mniej niż podpowiadać powinien zdrowy rozsądek. A że kolega kolegi kupił... wsadzić między bajki.

Przez... oszustów, dochodzi do takich sytuacji że gdy znajdziesz się w roli sprzedającego, każdy będzie kręcił nosem że narzucasz nierealne ceny. Będziesz miał wówczas do wyboru - albo chwycić się metody cofnięcia licznika i pozbycia się większości "papierów" dokumentujących najdrobniejszy wydatek, albo pogodzić się z drastycznym zaniżeniem ceny.

Świat autohandlu to mroczne podziemie po za prawem.

Parę miesięcy temu, z powodu załamania finansowego właściciel Dustera wystawił go na sprzedaż. Postanowiłem rozpuścić wici na Forum. Dyskusja znajduje się tutaj:

http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6250

Wcale nie dziwię się, patrząc na oferty w Internecie, że nie jest to atrakcyjne ogłoszenie pod względem ceny. A tylko na cenę przyszło kupującym patrzeć. Sami sobie mydlą oczy pojęciem "utraty wartości" używanym przez ubezpieczycieli. A przecież trzeba się zastanowić, czy samemu sprzedałoby się roczny samochód za obecne oczekiwania w roli kupca? Czysta obłuda.

Właściciel w końcu nie sprzedał, mówiąc wprost - nie oddał, samochodu. Być może nadal byłby zainteresowany jego spieniężeniem, ale pojawiające się propozycje rzędu 20-25tyś złotych wydają się nierealnymi.
Ostatnio zmieniony przez Stepway 2012-09-09, 14:09, w całości zmieniany 1 raz  

Daras 

Model: Duster 4x4
Silnik: 1.6
Rocznik: "2012"
Wersja: Ambiance
Wysłany: 2012-09-09, 14:39   

Cześć Vo!

Nie, to dla mnie nie jest normalne, by roczny Duster kosztował 25 tyś. We wrześniu zeszłego roku - zanim złożyłem zamówienie w salonie - szukałem Dusterka używanego, w cenie około 40 tyś. zł. Napęd na cztery.... miesiąc szukałem, dzwoniłem, czytałem ogłoszenia, Polska, Niemcy, jakiś Duster pojawił sie do sprzedaży w Szwajcarii... Oczywiście dający ogłoszenie nigdy nie widział tego autka, ale sprzedawał...
Autka porozbijane, dachowane, wyklepane prawie na cacy....

I cóż - skończyło się dobrze - kupiłem autko nowe.

Nie znaczy to pewnie, że dobrych używanych na rynku już nie ma.

Po prostu - nie wierzę w takie prezenty, skoro sam zapłaciłem za auto 59 tyś. to np. po roku jeżdżenia za ile będę w stanie odsprzedać...? No nie za 30 czy 35 tysi...
Tymbardziej nie za 25, 20 itp...
Ostatnio zmieniony przez Daras 2012-09-09, 14:50, w całości zmieniany 2 razy  

Dar1962 

Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2012-09-09, 16:16   

Daras napisał/a:
Nie znaczy to pewnie, że dobrych używanych na rynku już nie ma.

prawdopodobieństwo trafienia na taki egzemplarz jest równe szóstce w totka - jedynym w miarę pewnym rozwiązaniem jest nabycie kupionego w krajowym salonie i regularnie serwisowanego auta od pierwszego właściciela - oczywiście po skrupulatnym prześledzeniu historii obsług, napraw oraz zweryfikowaniu stanu technicznego i przebiegu. Reszta to loteria

Przemopan 
Zielony listek

Silnik: 1.6 16V 105
Wysłany: 2012-09-09, 16:26   

Hej.
Ja wam powiem jak to jest bo dzwoniłem pytałem szukałem i nawet 100 zł zaliczki dałem (głupek?!).
Sprawa wygląda tak z 5 samochodów z allegro w super cenie 4 z nich sprzedaje te sam gość znajduje fotki robi aukcje i czeka na ofiarę. Po telefonie wszystko ok z samochodem i jest tak idealny ze gość go przywiezie bo gwarantuje super stan nawet proponuje spotkanie w salonie dacii i oferuje ze płaci za przegląd.
Tylko jedno ale - zaliczka na paliwo np 500 zł ja utargowałem do 100 zł konto Multibank i oczywiście po wpłacie koniec kontaktu he he... Ja dzwoniłem ponownie do innych ogłoszeń i ten sam gość się odzywa !.
Nastraszyłem go zwyzywałem i to na tyle 100 zł w plecy za naiwność no ale za błędy się płaci i na nich się uczy.
Pamiętajcie w tych czasach nie ma nic za darmo a okazyjnie to można syfa złapać a nie samochód he he...

Przemopan 
Zielony listek

Silnik: 1.6 16V 105
Wysłany: 2012-09-09, 16:26   

Sorki nie allegro tylko otomoto !!!

maciek 

Wysłany: 2012-09-09, 17:03   

Przemopan napisał/a:
Sorki nie allegro tylko otomoto !!!

jeden ch@#j jak to sie mówi, na tym i drugim są takie ogłoszenia

Stepway 

Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6 MPI
Wersja: Stepway
Wysłany: 2012-09-09, 17:21   

Przemopan napisał/a:
(...)Pamiętajcie w tych czasach nie ma nic za darmo a okazyjnie to można syfa złapać a nie samochód...

Niby to oczywiste, niby większość posiadaczy Dacii doskonale o tym wie, ale gdy sprzedawca oczekuje za roczny samochód 7tyś zł mniej niż auto salonowe to wszyscy grzmią, że drogo.

Domel2250 

Silnik: 1,6
Wersja: Ambiance 5 os.
Wysłany: 2012-09-10, 09:33   Re: Ceny dusterów na motoallegro

Vo napisał/a:

Jeszcze inne pytanie- inne marki sprzedają przez dealerów używki. Są to auta trochę droższe, ale podobno pewniejsze. Czy zna ktoś salony, które sprzedają w ten sposób dusterki? Jestem z Warszawy.

Pojawiają się ale bardzo rzadko, a to z tego powodu, iż większość właścicieli daciek przy wymianie na nowszy model nie zostawia ich w rozliczeniu, gdyż dealer też na aucie chce zarobić, a że w większości autka są zadbane , w naprawdę dobrym stanie (dealerowi ciążko wcisnąć szrot, jak z allegro) i jednocześnie poszukiwane auta , jako używane, więc wolą je sami sprzedać za te kilka tys. pln więcej niż zostawić u dealera. Dlatego jest tak mało używanych u nich autek. Gdy sam szukałem wopierw używki, ale w dorym stanie oczywiście :-) , to pytałem u kilku dealerów w W-wie i właśnie tak wszyscy zgodnie tłumaczyli brak używek u siebie i że zdarzają się tylko sporadycznie. :-)
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2012-09-10, 09:34, w całości zmieniany 1 raz  

maciek 

Wysłany: 2012-09-10, 11:50   

Jeśli szukasz Daci to szukaj w prywatnych ogłoszeniach z polskiego Domu ;-) , najlepiej na tym wyjdziesz, ale nie spodziewaj się jakieś niskiej ceny

project2010 

Silnik: 1.6 16v
Wysłany: 2012-09-10, 21:12   Re: Ceny dusterów na motoallegro

Vo napisał/a:

Ostrożnie. Zdarzyło nam się kiedyś COŚ TAKIEGO

seia 
Zielony listek

Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 1,4
Wysłany: 2012-09-25, 20:51   

a te dusterki?

http://otomoto.pl/dacia-duster-C25937951.html

http://otomoto.pl/dacia-duster-C25998371.html

ajax 

Marka: Daćka i "łopel"