Witam
Chciałem się zapytać czy ktoś sie orientuje jak wyglada sprawa kredytu promocyjnego ze strony Dacia ??? Bo jest napisane ze juz od 3.99% Kiedy jest takie oprocentowanie jakie jest jakbym brał powiedzmy na 60 rat ??? I z jakimi kosztami jeszcze trzeba sie liczyc ???
najlepiej udaj się do dealera i poproś o symulację dostosowaną do konkretych parametrów, dostaniesz wykaz wszystkich składników co pozwoli Ci precyzyjnie wyliczyć rzeczywisty całkowity koszt kredytu i na spokojnie podjać decyzję, skrmułowania typu:
najlepiej udaj się do dealera i poproś o symulację dostosowaną do konkretych parametrów, dostaniesz wykaz wszystkich składników co pozwoli Ci precyzyjnie wyliczyć rzeczywisty całkowity koszt kredytu i na spokojnie podjać decyzję, skrmułowania typu:
BoloSr napisał/a:
juz od 3.99%
są chwytem marketingowym...
co nieco juz wiem ale chcialbym to zweryfikowac :)
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 811 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2012-10-30, 20:09
Dowiedz się dokładnie u dilera ponieważ zdaje mi się, że wysokość oprocentowania, które podałeś dotyczy Daćki, ale już nie modelu Duster (tak było rok temu gdy odbierałem swój samochód). Miałem już wyliczony kredyt i wstępną umowę, ale na etapie jej finalizowania okazało się, że na model Duster są inne warunki kredytowania, min. max wpłata to 60 % wartości pojazdu, a ja chciałem wpłacić 75%. Inne także było oprocentowanie kredytu. Sprawdź więc dokładnie zanim podejmiesz decyzję.
rzeczywiste jest od stopy ktora bank podaje :) a pisza ze jest od 3.99 :)
Inaczej - jak se odliczysz wszelkie opłaty przygotowawcze, ubezpieczenia itp rzeczy, to wtedy faktycznie dostaniesz te 3,99. Tylko co z tego ma niby wynikać, jak dodatkowe kosztów nie da się uniknąć, więc realnie musisz wyjąć z fotela większą kwotę? Dlatego ustawowo wprowadzono RSO - i jest to jedyny istotny procent, na który trzeba patrzeć, reklamowe "od 3,99" nie ma zupełnie całkowicie absolutnie żadnego znaczenia.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-10-30, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
jeśli szukasz "samochodu na kredyt" to warto przejść się po salonach i poprosić o symulacje kredytów, czasem te "drogie marki" mają samochód tańszy w kredycie niż te "tanie"
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
- zweryfikujesz jedynie w sposób jaki Ci wskazałem, przy okazji sprawdzisz (dowiesz się) wszystkie inne wymagania takie jak: zdolność kredytowa, możliwy minimalny/maksymalny okres kredytowania, wysokośc ewentualnej prowizji od rozpatrzenia wniosku, ubezpieczenie kredytu i cała masa innych rzeczy, to wszystko mając na papierze spokojnie w domowych pieleszach, z dobrym kalkulatorem sam sobie precyzyjnie wyliczysz...
- słuchając oferenta/dealera/ przedstawiciela banku usłyszysz głównie to co będą chcieli byś usłyszał... w takich sprawach ufaj głównie sobie ...
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-31, 00:06
Skoda miała kiedys bardzo korzystny kredyt z VW Banku. Renault nie ma swojego banku ale korzysta z zaprzyjaznionego, stad moga byc roznice. Byc ze przy podbnej cenie pojazdow np Sandero vs Fabia w Skodzie kredyt na kilka lat moze okazac sie porownywalny niz z Renault. Chcialem porownac z Renault i skonfigurowalem lodgy na zblizona sume i .. nie dziala symulator ;-(
Przyklad:
http://www.skoda-auto.pl/...KODA-Kredyt-499
Kredyt 4,99% - reprezentatywny przykład ustalony i przekazywany zgodnie z ustawą o kredycie konsumenckim: cena samochodu: 57 459 zł; wkład własny: 16 663 zł; całkowita kwota kredytu: 40 796 zł; stopa oprocentowania kredytu: 4,99%; całkowity koszt kredytu: 12 547 zł obejmuje: prowizję bankową: 2 242 zł, odsetki: 6 259 zł, składkę ubezpieczenia komunikacyjnego: 1 870 zł, składkę ubezpieczenia spłaty kredytu: 2 176 zł; rzeczywista roczna stopa oprocentowania: 11,59%; czas obowiązywania umowy: 60 miesięcy; całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta: 53 343 zł; wysokość raty: 889 zł. Oferta na wszystkie modele nowych samochodów ŠKODA przy skorzystaniu z ubezpieczenia komunikacyjnego i ubezpieczenia spłaty kredytu oferowanych przez Volkswagen Serwis Ubezpieczeniowy Sp. z o.o.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2012-10-31, 00:12, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-11-22, 06:31
kejo81pl napisał/a:
dla 50k w bnp rata 968zł. 5000+58080=63080.
zgubiłeś 2200 złotych
przy 60 ratach to będzie jakieś 40zł miesięcznie więcej, czyli rata w bnp wyniesie 1008zł - różnica już się zmniejszyła
wziąłeś pod uwagę prowizje za udzielenie kredytu, obowiązkowe ubezpieczenia ?
w jaki sposób bnp liczy prowizję - doliczają do kwoty kredytu, czy odliczają od kredytu udzielonego ?
najlepiej porównaj rrso, to wtedy będziesz wszystko wiedział
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum