Jak najdalej od tej padliny. Wszelkie FSC to po prostu jakościowa porażka - tam są w środku takie wynalazki że głowa boli.
Nie przesadzaj. Mam w domu FSC Amilo Pi od już prawie 6 lat i ciągle działa. Tyle, że nowy zasilacz musiałem kupić. Żona używa ale zaczyna trochę narzekać, że powolny jest...
Ostatnio zmieniony przez wojtek_pl 2013-07-16, 15:11, w całości zmieniany 1 raz
Co do używanych lapków - poleasingowe są raczej ok - ale też zależy co się trafi. Jak pracował w biurze zamiast stacjonarnego to nie będzie bardzo "spracowany".
Jak go w "obrotach" miał handlowiec to licz się z lekkim "sponiewieraniem" - to i owo przetarte lub ukruszone :)
Amilo - nie polecam:
- mam w domu amilo pi1536, padła grafika (częsty problem akurat w tym modelu - źle skonstruowane odprowadzanie ciepła) - jeszcze na gwarancji padł dysk (zdarza się w każdej marce), padła matryca tuż po gwarancji.
Znajoma też miała jakiś amilo (5-6 lat może ciut starszy) - i też miała sporo problemów.
z używek: dell, hp i IBM jak już wyżej kolega wspomniał (co do HP tylko te starsze >5 lat stare logo HP, bez compaq),
- takie marki używałem albo reanimowałem znajomym jak system padł.
Toshiby też (te starsze) nie są złe.
Z drugiej strony jeśli ma być tylko do internetu to może jakiś nowy tablet?
pozdrawiam,
c.
_________________ --
12.V.2021: +165000km od dnia zakupu,
>237kk całkowity
Ostatnio zmieniony przez carolinus 2013-07-16, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG
Wysłany: 2013-07-18, 22:14
Wybór padł na samsunga X22 z procesorem 2X2Ghz, 2GB RAM dałem za niego 650zł stan dobry+
roczna gwarancja na cały sprzęt + miesiąc na ewentualne testowanie bądź zwrot lub wymiana na inny. Microtech z Katowic
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum