Jestem zainteresowany tymi listwami ala chromowymi na relingach dachowych i listwach bocznych przy progu drzwii . Czy można to dokupić ?
Te ochraniacze chromowe z przodu widzialem ze sa do dokupienia jako wyposażenie dodatkowe na stronie dacii.pl , natomiast nie znalazłem listw bocznych i relingów.
Czy ktoś ma informacje na ten temat ? Elementy interesujące mnie , zaznaczyłem obramówką na zdjęciu.
Dokładka jest z plastiku. Wzmocnieniem zderzaka raczej bym nie powiedział. Prędzej to dodatek aby Daster ładniej wyglądał. Jak jest ci potrzebna metalowa osłona to poszukaj na forum bo już o niej coś było.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-08-08, 21:17
to elastyczne i dość grube tworzywo sztuczne. Najechałem raz na kawał konaru i wiele razy w zlodowaciałą zaspę ale wytrzymało
Wg mnie nakładki matowego chromu poprawiają Baaaaardzooo widok i 'cenę' Dustera z wyglądu. Przyznało to parę znajomych, którzy jeżdzili o wiele droższymi Suvami, np BMW X5.
Ale być może da się to ładnie polakierować w macie chromowym, tzn. stare czarne nakładki.
Te przednie i tylne do zderzaka faktycznie często pojawiają się na allegro.
W takim razie będę kupował wersję Ambiance i sobie dokupię już samemu te plastiki, bo tylko one i komputer pokładowy skłaniały mnie jeszcze ku wersji Laureate .
Tutaj dla porównania jak wyglądałby ten Duster w brązie bez chromowych dodatków - ( same nakładki na lusterka )
Ostatnio zmieniony przez corrado 2013-08-09, 08:21, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2013-08-09, 09:39
Nie kupuj ambiance, nie opłaca się chyba, że chcesz zaoszczędzić na diesla lub napęd 4x4, ewentualnie gaz.
W tej sytuacji parę tysięcy oszczędności na wyposażeniu ma uzasadnienie ale jeśli kupujesz benzynę 4x2 to warto wziąć laureate bo w cenie masz chociażby dzieloną tylna kanapę (bardzo praktyczne przy 3 osobach i długim bagażu do przewiezienia), elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, halogeny, komputer, pirotechniczne napinacze pasów, klimę, regulowana wysokość kierownicy, ładniejsze wnętrze i parę innych dodatków. Nawet jak weźmiesz bez plastikowych sreberek to się opłaca.
moja rada na benzynę 4x2 bez gazu to laureate:)
Koniecznie do dustera trzeba brać pakiet "Modularność" - dzielona, składana tylna kanapa, regulacja wysokości kierownicy i przednich pasów bezpieczeństwa (w laureate jest w serii)
No i KLIMA, która ma sporą cenę: ok 2500 dopłaty do ambiance.
Ja brałem trochę oszczędnie i wziąłem białasa laureate a zrezygnowałem ze sreberek bo na białym i tak są słabo wyeksponowane. Za to jestem zadowolony z wyposażenia i wnętrza laureata. Znajomy wziął ambiance budżetowo bo mu zależało na gazie ale jak oglądał mojego dusterka to sam był zaskoczony różnicą na plus:)
Chociaż jak teraz popatrzyłem na wyposażenie seryjne ambiance to jest lepsze niż wtedy jak kupowałem Dusterka. W serii są już halogeny, lepsze zagłówki, radyjko (dawniej było za 1500) i stylizowane stalówki:)
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2013-08-09, 10:09, w całości zmieniany 10 razy
Bierz tylko laureate jak mam bez tego pakietu look bo alusy dostałem gratis wiec dla kilku plastików nie wydałem kilka tyś .
Najważniejsza jest klima w tym pakiecie . Jak kto woli z tymi plastykami mi się nie podobały , a jeżeli podwyższają "wartość " auta to bardzo dobrze może mi samochodu nie ukradną .
Duster to nie samochód który ma wyglądać bo jak tak lepiej sobie kupić za te 60 tyś volvo xc90 albo bmw x3 kilku letnie , bardzo "drogo wyglądają " . Nie pisałeś o lakierze jaki wybierasz , napisze z doświadczenia , czarny bardzo ładnie wygląda ale myję się go co tydzień , różne odcienie brązowego można myć raz na 2 miesiące .
bierz pakiet look tylko jeżeli chcesz mieć ori alusy jak nie to nie warto
bierz pakiet laureate tylko dla klimatyzacji bo teraz szczególnie to niebo a ziemia .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2013-08-09, 12:41, w całości zmieniany 2 razy
No ale przecież a AMBIENCE też można dokupić Klimatyzację za 2500pln.
A różnica w cenie AMBIENCE -> LAUREATE to 6500pln. Wg mnie nie warto 4tys dla dzielonej kanapy , przednich pasów z reg.wysokości czy alumów ( które de facto kosztują 1000pln).
A te BMW X3 , VOLVO XC90 - to kupisz za 60tys ale bite i spawane.
Radzę się przejść do salonu , najlepiej na jerozolimskich .
Faktycznie na stronie to wszystko przemawia za AMBIENCE jak rok temu kupowałem dustera to wszystko przemawiało za LAUREATE .
Ale nie raz dacia pokazała że nie ma co sie sugerować stroną tylko trzeba iść do dilera on wydrukuje ci ofertę i będziesz tam wszystko miał i zobaczysz na żywo .
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2013-08-09, 19:44
corrado napisał/a:
Najpierw piszesz żeby nie kupować AMBIENCE a pózniej piszesz co innego i zaprzeczasz sobie
Nie to taka eteryczna konkluzja była:)
Laureate teraz jest też bogatszy o alusy, radio i pare dupereli:)
"No ale przecież a AMBIENCE też można dokupić Klimatyzację za 2500pln.
A różnica w cenie AMBIENCE -> LAUREATE to 6500pln. Wg mnie nie warto 4tys dla dzielonej kanapy , przednich pasów z reg.wysokości czy alumów ( które de facto kosztują 1000pln)."
Masz jeszcze elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, komputer, pirotechniczne napinacze pasów, odłączanie poduszki pasażera z przodu, lepszą tapicerkę, fajne wstawki na desce i boczkach drzwi w kolorze metalicznego grafitu a nie te, które wyglądają jak by je malnął srebrzanką, lakierowane zderzaczki i coś tam jeszcze.
W sumie Kolega Karenzo dobrze napisał: Idź sobie do salonu, popatrz, podyskutuj ze sprzedawcą i sam zdecyduj:)
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2013-08-09, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Witam klubowicze , czy można gdzieś kupić chromowaną nakładkę wlewu paliwa do daci duster, szukam również chromowanej maskownicy otworu przy blokadzie drzwi tam gdzie chowie się ten ,,cypelek" bo gdzieś już widziałem ale nie umie znałeś .Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum