Czy ma ktoś instrukcję wyjęcia / demontażu tylnych plastików wewnętrznych nadkola w DD ? chciałbym je wytłumić a wczoraj jak demontowałem i odkręciłem torxy to bałem się że coś połamię, plastik przy tylnej szybce o coś zaczepiał ...
1. Odkręcić wkręty (2): jeden na tylnym słupku, drugi z przodu, ku tyłowi; zdjąć boczną półkę (3).
2. Zdementować okładziny słupków (6) i (1) - trzymają się tylko na standardowych zapinkach pod spodem.
3. Wyjąć szeroką spinkę (brak na rysunku), umieszczoną poniżej górnego przedniego wkrętu (5), odkręcić wkręty (5): jeden na środku boczka bagażnika i dwa przy jego górnej krawędzi; odpiąć cały plastik ze spinkami wewnętrznymi.
(W niektórych egzemplarzach jest jeszcze plastik we wnęce podłogi za lewym tylnym kołem - liczy się do wykładziny podłogowej, ale nie pamiętam, czy trzyma boczek. Przykręcony jest chyba jednym pionowym wkrętem? Na obrazkach nie jest to pokazane).
Wygłuszałem matą z warstwą aluminium. Kupiłem sporo tej maty i jeszcze parę innych na wygłuszanie Dustera. Na nadkole przednie nie poszło dużo , trzeba ciąć i przykładać z małych kawałków. Żadnej filozofii.
http://allegro.pl/mata-wy...3550836289.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum