Marka: Dacia
Model: Sandero SL Black Line
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2010
Wysłany: 2010-06-19, 11:15
No i ucichł temat... a ja też byłbym jak najbardziej zainteresowany jakimiś pozytywnymi opiniami konkretnych produktów, niekoniecznie pochodzenia ASO-wskiego
Tylko nie wiem, która będzie bardziej pasowała jeśli chodzi o wymiary. Musze jeszcze raz dokładnie pomierzyć odległości między zaczepami w bagażniku i wtedy zdecyduję i zamawiam
Mała poprawka - zmierzyłem dokładnie odległość między zaczepami i wychodzi 35x91cm, więc wg tego co jest napisane w opisie aukcji na Allegro (wymiary siatki powinny być o około 10% większe od tych między zaczepami w bagażniku), jak dla mnie najodpowiedniejsza będzie siatka 45x105cm:
czy jest możliwość zakupu siatki do logana? te siatki chyba są montowane na wykładzinie a U mnie ta wykładzina leży wonlo i nie ma żadnych zaczepów tylko 2 dziury
Marka: Dacia
Model: Sandero SL Black Line
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2010
Wysłany: 2010-06-23, 15:22
robertp1983, musisz poszukać na allegro - są też siatki montowane do siedzeń (na górze przy zagłówkach) Możliwość raczej zawsze jest, tylko kwestia chęci
Jak juz piszę to pochwałę się też patentem na zabezpieczenie bagaży. Od jakiegoś czasu stosowałem gumy ściągające ale w razie czego i tak mielibyśmy pewnie wszystko na głowach. Dziś w OBI znalazłem to czego szukałem od jakiegoś czasu i myślę, że efekt jest naprawdę fajny :) (14zl!)
Taśma lepsza od gum, ale naprawdę skuteczna jest siatka - nie musi być od dealera, ja kupiłem na allegro zamówioną na wymiar taką że nadaje się też przy poskładanych siedzeniach - polecam
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-05-07, 12:55, w całości zmieniany 1 raz
Hmm - tylko skuteczna w czym? Bo mi chodzilo o unieruchomienie bagazu w razie wypadku - siatki ktore widzialem mialy plastikowe haczyki i byly same w sobie elastyczne - myslisz, ze utrzymaly by np. duza torbe?
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-05-07, 11:45
Moja siatka jest mocowana solidnymi metalowymi karabińczykami do punktów przeznaczonych do tego w bagażniku, ew do innych, solidnie zakotwiczonych elementów samochodu. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić siatki z plastikowymi haczykami i do czego miałaby ona służyć?? Ja używam czegoś takiego:
http://moto.allegro.pl/si...2310233746.html
Ale mysle, ze te karabinczyki tez nie maja wiekszych szans (na ile kg sa liczone i ile wystrzyma sam material siatki w ich oczku?) no i towar sie spod tego tez moze wysunac do przodu bez problemu - moj patent nie jest wiele lepszy niestety "ogolnie" - pewnie lepszy do mocowania duzych przedmiotow ale przy mniejszych jest problem i siatka pewnie lepsza i tak - ogolnie staralem sie cos zrobic w tej sprawie: http://aktualnosci.auto-s...aze-rob-z-glowa - tutaj widac tasmy podobne do moich wiec w sumie chyba dobrze kombinuje ;) http://www.youtube.com/watch?v=cn-7ZNiY1CQ
Ostatnio zmieniony przez RnR 2012-05-07, 12:41, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-05-07, 18:40
Jeździłem w dalsze trasy ( Austria, Francja) z dość dużą ilością bagażu przy poskładanych siedzeniach , stłuczki nie miałem, ale parę razy mi się zdarzyło gwałtownie hamować od 130/h i nigdy nic mi nie wypadło, tylko rzeczywiście wszystko było przesunięte pod przednią część siatki - z tym że ja przednią część przytwierdzam dodatkowo do stelaży od foteli przednich. Załączam zdjęcia jak wygląda zapakowany Duster.
no właśnie coś takiego chce zamówić na allegro od producenta siatkisamochodowe.pl czy coś podobnego. jakie są wymiary Twojej siatki i czy jest to kieszeń siatka?
Jak widać na zdjęciu ja ją zawiesiłem na kołkach mocujących tylną kanapę . Linki trzeba było trochę skrócić .Ale jest ok .
Wymiary jutro ci powiem ale nie stanowi to żadnego problemu bo jak kupisz za długą to sobie zawiniesz i po sprawie .
u mnie marnie to wygląda dlatego że oba mocowania (dolne i górne ) puściłem do bolcy z boku kanapy które blokują siedzenia .W efekcie powstał taki hamak ale mi to wystarczy . Do tego montując do uchwytów w podłodze tracimy jakieś 20-30 cm bagażnika bo one nie są na końcu tylko gdzieś na 5/6 bagażnika a tak grzecznie "fanty" leża w rogu
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-03-19, 01:30, w całości zmieniany 2 razy
czy ktoś kupił taką siatkę i może podać jej wymiary? chodzi o siatkę pionową za oparcie. no i jakieś sugestie dotyczące użytkowania jej.
Dziś się pilnowałem i wziąłem te siatkę z półki w garażu. Wymiary: 98x20 cm. Podzielona jest na 3 części, dwie zewnętrzne (znaczy po bokach) mają po 15 cm.
Nie zdążyłem jej poużytkować, gdyż zaraz po kupnie samochodu nabyłem w supermarkecie dość dużą, szarą torbę do bagażnika samochodu. Wrzuciłem do niej to, co miało znaleźć się w siatce. Jest to wygodniejsze nieco rozwiązanie, gdyż z torby nic nie wypadnie i nie będzie wystawało oraz torbę można zawsze wyjąć z kufra i mieć wygodny dostęp.
Fajne zdjęcia, najbardziej zainteresował mnie patent na mocowanie siatki zabezpieczającej przy klapie bagażnika. Czy te mocowania pod siatkę po bokach to miałeś już fabrycznie czy sam dorabiałeś. Ja u siebie aż tak się nie przyglądałem, ale raczej ich nie posiadam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum