Wysłany: 2013-12-16, 00:53 Uszkodzenie szyby kamieniem na trasie
Witam spotkała mnie nie miła przygoda , w trasie warszawa-zakopane poleciał mi kamień na przednią szybę i nieznacznie ja uszkodził .
Szyba nie jest pęknięte , nie ma nawet dziury jest tylko "wgniotka " o średnicy 1 mm ale jest.
Zastanawiam się czy naprawiać z AC .
Zniżek nie mam ale z gorszą dziurą innym autem jeździłem 10 lat a tamta szyba była pęknięta
Warto robić z AC jak czas by to zajęło ?
Zbliża mi się przegląd może połączyć obie przyjemności ?
Miałem podobną "przygodę" z kamieniem. W ramach AC było osobne ubezpieczenie szyb. Z tego mi naprawiali. Czas pracy ok. 30-40 min. Koszt gdybym prywatnie naprawiał "pajączka" po kamieniu to wg. naprawiającego ok. 100-120 zł. Z AC możesz naprawić, tylko stracisz wtedy zniżki. Jak mas wyszczególnione osobno ubezpieczenie szyb to nie tracisz zniżek.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-16, 22:07
Nawet w polu widzenia kierowcy polerują, tylko musisz podpisać zgodę. Jednak ślad pozostaje, jakby muszka rozbiła się na szybie. Mam takie coś na szybie od 3 lat. Nic się nie dzieje. Balem się od razu wymieniać szyby, bo nowe auto etc. Jednak jakbym dziś trafił taki kamyczek bym sobie odświeżył cala szybę i wymienił. Oczywiście z polisy AC Autoszyba - nie wpływa na wysokość zniżki AC.
zostawić samopasem oczywiście nie można bo niedługo może pękąć pół szyby, jak jest dalej niż 10cm od krawędzi to warto podjechać do zakładu wymieniającego szyby i to zakleić, im prędzej tym lepiej, szczególnie teraz kiedy może się do dziurki dostać woda i przymarznąć.
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Marka: Cytryna i Helmut
Model: inny
Silnik: benzyna i ropniak
Rocznik: inny Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2012 Posty: 437 Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-12-18, 21:09
Karenzo, jadąc al. Wilanowska od Dol. Służewieckiej do Puławskiej będziesz miał przed pętlą autobusową po prawej stronie zakład samochodowy - zajmują się tam szybami. Za 50 PLN zabezpieczy i zaklei (mi tak robił w C3). Polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum