Witajcie wszyscy miłośnicy Dacii przeglądając wczoraj neta natknąłem się na Daćkę Sandero w wersji RS. Wygląda to sobie tak jak na zdjęciach, które pozwoliłem sobie dołączyć poniżej.
Wg tego co się doczytałem (na tyle na ile pamiętam francuski z czasów studenckich ) to sercem tej Daćki jest 2.0 TCe z poprzedniej generacji Meganki RS i mocy 250 KM przy 7500obr/min, moment obrotowy wynosi 350 Nm przy 4600 obr/min. Ma to rozpędzać Daćkę od 0-100km/h w 4,6 sek a V max to 265 km/h. Co sądzicie o takiej Daćce ??
Z tego co piszą na stronce to wyceniono ją na 34 990 € a w wyposażeniu standardowym ma:
- lakier metalik żółty Sirius,
- 17" felgi
- skórzaną tapicerkę
- konsolę R-link
- 6-cio biegową manualną skrzynię
- podgrzewane fotele
- automatyczną klimatyzację
widziałem to że z przodu i z tyłu jest inna blacha i że artykuł jest dość stary niemniej jednak wcześniej nie widziałem tych zdjęć ani tego artykułu na necie więc być może jednak takie auto prędzej czy później się pojawi.
Renault ma już w swojej ofercie "hot hatch-a" w postaci Clio RS. Raczej trudno oczekiwać by miało pojawić się coś ze stajni Dacii ze znaczkiem GTI. Po za tym Sandero nie wydaje się właściwą podstawą do zbudowania auta z takim zacięciem sportowym.
nic by się nie stało jak by powstała Dacia z silnikiem 1,6 ale bez Turbo, powiedzmy 140 km, bardziej usztywnionym zawieszeniem i w cenie 55000zł. Cena około 90000zł za Clio RS jest zabójcza
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum