Wysłany: 2013-08-28, 07:39 Oficjalnie Nowy Duster (faza 2)
Po wielu miesiącach oczekiwań, domysłów, przecieków, wizji i innych wiadomości wreszcie mamy oficjalne zdjęcia Dustera po liftingu.
Zmiany z zewnątrz objęły przede wszystkim przód, gdzie widzimy nowy grill, nowe przednie reflektory ze zintegrowanymi światłami do jazdy dziennej. Z boku widzimy nowe lusterka oraz nowy wzór felg. Zmiany z tyłu to jedynie nowe lampy.
Całości zmian dopełniają nowe, bardziej masywne relingi dachowe z nazwą modelu.
Czy zmianom uległo wnętrze? Tego nie wiemy. Musimy poczekać do targów we Frankfurcie.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-03-07, 18:54, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-28, 09:52
Nie wiem czy nie posunęli się ze zmianami na zewnątrz. Tył już nie przypomina wcale starego Dustera, a powinien choć trochę...
Spoko, tylko plastik atrapy i światła -> zaszaleli, bo z diodami. Dobra robota!
Czekam na środek.
Nie wiem czy nie posunęli się ze zmianami na zewnątrz. Tył już nie przypomina wcale starego Dustera, a powinien choć trochę...
Spoko, tylko plastik atrapy i światła -> zaszaleli, bo z diodami. Dobra robota!
Czekam na środek.
toc z tylu to chyba tylko swiatla zmienili reszta pozostała po staremu chyba ze sie myle :(
Listwa nad tablicą dostała przetłoczenia, a w lampach zmienił się głównie kształt kierunków z owalnego na bardziej męski, kwadratowy
Ale ja widzę nadal żarówki, a nie diody...
Ładnie za to wyglądają szersze relingi z napisem i dobrze, że nie przekombinowali przodu.
Fajny kolor - grafit metalik.
tyl brzydszy, relingi ciekawsze, przod ciezko stwierdzic, lampy chyba ladniejsze ale grill jakos mi nie lezy.. ciekawe jak ze srodkiem i silnikami bo dla takich zmian to przesiadka z ph1 na ph2 nie ma wiekszego sensu. Moj typ to Duster ph1 z lampami od ph2 :)
Niezaprzeczalny wygląd auta 4x4
Duster prezentuje nowy przód z chromowaną osłoną chłodnicy i reflektorami z podwójnym układem optycznym z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej.
Dynamiczny profil
Duster, wyposażony w nowe relingi dachowe i 16-calowe aluminiowe obręcze kół w kolorze Dark Metal, z oponami „Mud and Snow”, zyskał jeszcze bardziej nowoczesny, solidny i dynamiczny wygląd.
Jeszcze bardziej wyrazisty
Terenowy wygląd Dustera podkreślają chromowane wstawki w nowych tylnych światłach. Uzupełnieniem zewnętrznych zmian stylistycznych jest chromowana końcówka wydechu oraz nowe oznakowanie „4WD”.
NOWA DACIA DUSTER - TO NIE KONIEC NIESPODZIANEK… ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ TERAZ!
David Durand, Dyrektor ds. Designu gamy Entry, mówi o Nowej Dacii Duster: „Wykorzystaliśmy do maksimum to, co od początku zadecydowało o atrakcyjności auta, oraz proporcje nadwozia. Charakterystyczne dla niego elementy, takie jak osłona chłodnicy, zostały zmodernizowane. Ponadto wzmocniliśmy cechy typowe dla auta z napędem 4x4 przy zachowaniu jego zalet użytkowych. Nowy Duster ma jeszcze bardziej zdecydowany charakter, a jednocześnie zachowuje swoje pierwotne geny”.
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Ostatnio zmieniony przez kilazz 2013-08-28, 11:19, w całości zmieniany 2 razy
Kratylos [Usunięty]
Wysłany: 2013-08-28, 12:45
Ostatnio zmieniony przez Kratylos 2013-08-28, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
ktoś tutaj w konia leci bo zdjęcia z zewnątrz bazują na dzisiejszych zdjęciach prasowych które były dostępne w wysokiej rozdzielczości, niektóre zdjęcia to wycinki detali, a środek to Sandero Stepway
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-08-28, 15:43, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum