Ja miałem kiedyś takie osłonki, które zakładało się na krawędź blachy na drzwiach. Ale ponieważ szpary były małe to przy zamykaniu/otwieraniu ta guma czy co to było lekko się obracała na tej krawędzi i w konsekwencji ścierała lakier... Trzeba uważać.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-17, 07:56
Jak kupowałem uszczelkę pod maskę, to kupiłem uszczelkę właśnie na drzwi, co by z przypadku (a zawsze uważam) komuś drzwi nie porysować. Wytrzymała 7 000 km i zniknęła :| Albo ktoś pożyczył, albo za duże ciśnienie na myjce było.
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-17, 09:17
mrówa napisał/a:
Prezes napisał/a:
Jak kupowałem uszczelkę pod maskę, to kupiłem uszczelkę właśnie na drzwi,
Tę uszczelkę od malucha założyłeś na krawędź drzwi
Nieeee.. uszczelkę pod maskę kupowałem w sklepie z uszczelkami. I tam wybrałem sobie inną uszczelkę - malutką, cieniutką specjalnie na drzwi. Jakiś dziś nieprecyzyjny jestem, sorry..
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2011-05-17, 10:46
Ja ma odboje takie na drzwi:
http://moto.allegro.pl/od...1581502488.html
Sprawdzają się w garażu jak otwieram drzwi to nie walą drzwi w ścianę tylko ten odbój dotyka ściany.
Wysłany: 2011-05-17, 11:45
TAXI AIRPORT napisał/a:
Sprawdzają się w garażu jak otwieram drzwi to nie walą drzwi w ścianę tylko ten odbój dotyka ściany.
Takie już były pokazane powyżej. Ale strasznie się rzucają w oczy i nie wszystkim takie rozwiązanie pasuje.
Polecam nakładki na drzwi z Brico Marche ok. 10,- zł. (bez kleju i taśm samoprzylepnych). Czarne z żółtymi odblaskami i jednym czerwonym widocznym po szerokim otwarciu drzwi. Paują do karoserii czarnej i brązowej. Najlepiej je umieścić np. na drzwiach przednich ok 1 cm poniżej zamka.
hej,
jesteś już po montażu tej foli?
Były jakieś problemy podczas jej aplikacji? Co z łukami? Nie ma problemu powstania pęcherzy lub efektu nakładania się dwóch warstw folii na siebie?
Wrzuć jakieś zdjęcia jak to wygląda na drzwiach już po aplikacji :)
W garażu, to się nakleja taflę styropianu na ścianę w miejscu styku drzwi ze ścianą i jest spokój.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1253 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-01, 18:05
Miałem listwę cieniutką zakupioną w NORAUTO, ale fachowcy z serwisu DACII mi ją wyrwali, został tylko klej. Spełniała wspaniale swoje zadanie. Polecam , cieniutka , dobrze się komponuje z karoserią, nie utrudnia zamykania drzwi, idealnie się dopasowuje w Dusterze.
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1973 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-07-01, 21:07
W swoim MCV II miałem takie gumowe listwy ochronne dostępne na allegro lub w sklepie motoryzacyjnym za kilkanaście złotych. Fajnie to wyglądało szczególnie na białym i oczywiście spełniało swoje zadanie w 100% tylko w przypadku mojego auta było jedno ale, drzwi w moim egzemplarzu nie są idealnie spasowane i w niektórych miejscach założone listwy powodowały wycieranie sie lakieru dlatego też po kilku miesiącach zrezygnowałem z nich.
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1253 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-02, 09:03
dudu$ napisał/a:
W swoim MCV II miałem takie gumowe listwy ochronne dostępne na allegro lub w sklepie motoryzacyjnym za kilkanaście złotych. Fajnie to wyglądało szczególnie na białym i oczywiście spełniało swoje zadanie w 100% tylko w przypadku mojego auta było jedno ale, drzwi w moim egzemplarzu nie są idealnie spasowane i w niektórych miejscach założone listwy powodowały wycieranie sie lakieru dlatego też po kilku miesiącach zrezygnowałem z nich.
Dlatego listwy muszą być cieniutkie by nic nie obcierało. Takowe w Norauto około 15zł są. Kolory też mają dowolne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum