W przywołanym temacie są wykładziny bagażnika do Logana i MCV-ki a cała reszta dyskusji dotyczy dywaników podłogowych.
Uważam że warto zostawić temat dla właścicieli Dusterów
nie powinniśmy marnować czasu na człowieka który nie szanuje naszego czasu
Skoro ty nie zadałeś sobie żadnego trudu w poszukaniu odpowiedzi i wolisz żebyś my tracili czas na już kilkanaście racy sprawę omawianą
a jas_pik, też nie zadał sobie trudu przejrzenia tego tematu gdzie duster to dominujący temat i chyba wszystkie możliwe konfiguracje zostały tam omówione .
Skoro dalej masz jakiekolwiek wątpliwości to nic nie stoi na przeszkodzie dopisać się do już istniejącego wątku bo bardzo to ułatwi przyszłym osobą z takim samym problemem jak twój wyszukanie rozwiązania. Gdyby ludzie którzy pisali w tym temacie postąpili tak samo aspołecznie jak ty to teraz nie mielibyśmy gotowej bazy rozwiązań w jednym miejscu .
Pomijam istotę tego banalnego problemu bo na rynku jest tylko 1 producentów nieoryglowanych kuwet do bagażnika (rezerw plast i rezerw plast ) (wersja z antypoślizgowym środkiem i bez ) i jest ona bardzo dobrej jakości . W tym momencie jest tylko oryginalna kuweta i rezerw plastu więc skoro twórca tematu zdecydował się na nieoryginalną cały wybór sprowadzą się do jednego produktu .
nie powinniśmy marnować czasu na człowieka który nie szanuje naszego czasu
Przed napisaniem swojego postu przeczytałem bardzo dokładnie temat , użyłem również wyszukiwarki , i albo wyszukiwarka jest zła albo modzi nie potrafią utrzymać porządku.
Jak że jestem dopiero "oczekującym" właścicielem DD a już dwa modele Dacii w ciągu ostatnich 20 lat posiadałem ( 1406 i 1410) to zanim cokolwiek napiszę to wcześniej dokładnie sobie czytam.
W podanym wątku nie było zbyt dużo informacji w szczególności jedynym producencie - ani o różnicach pomiędzy wersjami 4x4 i 4x2.
Nie chcę marnować czyjegoś czasu ale z miła chęcią przyjmę pomoc bardziej doświadczonych posiadaczy DD - bo ja go oglądałem przez kilkanaście minut i niewiele dłużej trwała jazda testowa przed zamówieniem.
Czy ktoś kupował w ASO za 150zł matę do bagażnika do nowego Dustera? Chwyciłem to do ręki a tu jakaś taka pianka niskiej jakości, podobno się nie da rozerwać, ma ktoś coś takiego?
może i fajna ale nie praktyczne--brak rantów i nasiąkliwa--a te gumowe i piankowe nie absorbują płynów i maja ranty więc nic nie zabrudzi wykładzin nawet w momencie wylania
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-03-18, 07:27
Cav napisał/a:
Jedyna różnica to może być między wersjami 2x4 a 4x4.
Na allegro są same maty do Dustera 1 czy jest jakaś różnica w wielkości bagażnika?
Pasują doskonale, nawet zaczepy do siatki w bagażniku.
Jedyny minus to, jak dla mnie, jeszcze zbyt delikatna guma-tworzywo,
z którego jest wykonana mata.
Ostatnio zmieniony przez JanKo 2014-03-23, 17:36, w całości zmieniany 1 raz
rezer plast wypuszcza 3 rodzaje tych dywaników
ja mam wersją z gumą antypoślizgową na środku i sobie chwale bo zakupy się nie ślizgają .
Takie jak ty dałeś link mam ale wzór dywaników w samochodzie też ok
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Oryginalne dywaniki oferowane przez dilera są naprawdę kiepskie nikomu ich nie polecam .
Nie zasłaniają całkowicie wykładziny oraz są słabo dopasowane .
nie bardzo się zgodzę z tym,że fabryczne korytka nie są dopasowane, ja brałem te głębokie offroadowe o wysokości ok 4,5-5 cm i pasują bardzo dobrze Jedyny ich minus jest taki,że korytko kierowcy nie ma gumy pod lewą stopę i aby nie brudzić wykładziny, trzeba coś samemu wystrugać
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-11-17, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Mnie najbardziej w ori przeraziło to że u pasażera nie zakrywają w ogóle przestrzeni pod deską .
Chodzi o ten element podłogi który jest ukośny gdzie każdy lubi trzymać nogi
Wysłany: 2014-06-29, 18:18
głębokie koryta zakrywają, widocznie te płytkie są takie "oszczędnościowe"
tak wygląda dywanik renault
Obrazek
a tak rezer plastu (są 2 razy tańsze)
Obrazek
u pasażera jeszcze gorzej to wygląda
A czy te z Plastu są przypinane do podłogi? Bo ja mam oryginalne gumowe dywaniki, głębokie, od trzech lat i nie ma w zasadzie śladów zużycia. A obawiam się, że te gumowe nieoryginalne przetrą się bardzo szybko.
Otrzymuje się stopery i można je przypiąć do wykładziny podłogowej. (na moich zdjęciach akurat nie są przypięte, ale potem przypiąłem je)
Mam je już 2 sezony i brak śladów eksploatacji
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2014-06-30, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum