to nie lepiej od razu smarem ?
ja tak miałem w golfie że zamki zamarzały
takie psikanie wd dawało efekt na 2-3 dni
w końcu otworzyłem zamek i przesmarowałem całą puszą smaru , spokój był do końca jego dni
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-01-02, 14:13, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 366 Skąd: Białystok
Wysłany: 2015-02-12, 13:52 Duster 2010 i zacinający się pedał gazu
Mam taką przypadłość. Od 2 lat w okresie zimowym coś dziwnego się dzieje z "gazem"
Przy zimnym silniku i samochodzie gdy jadę ulicą i wcisnę pedał gazu na max i puszczę to blokuję się przepustnica na obrotach >= 3000 obr/min. Deptanie ponowne w pedał odblokowuje zacięcie. Na początku były to sporadyczne przypadki jednak w tym roku był to prawie codziennie. Na rozgrzanym silniku prawie to nie występuje.
Co to oznacza w czasie jazdy nie muszę tłumaczyć. Poza tym wysokie obroty na zimnym silniku to też nie dobrze. Przypuszczałem, że winę za to ponosi zacinający się o dywanik pedał lub linka w pancerzu. Pedał przeszedł pozytywny test natomiast linkę wymontowałem, chodziła bez oporów w pancerzu jednak wpuściłem do niej oleju i na powrót zamontowałem. Wydawało mi się, ze problem zniknął jednak od czasu do czasu gaz potrafi się zaciąć na chwilę.
Została mi jeszcze na uwadze sprężyna na kolektorze przepustnicy lecz nie wiem czy to dobry trop i jak to zdiagnozować. Czy jeszcze powalczyć w jakiś sposób z linką gazu aby niepotrzebnie nie generować kosztów?
Kolego, otwórz maskę, odpal i ręcznie podciągnij przepustnicę. Zobacz czy ona się nie blokuje. Może być to sprężyna, która straciła elastyczność albo coś w środku przepustnicy się blokuje. Nie zaszkodzi wyciągnąć i przeczyścić przepustnicę oraz krokowiec. Nie falują Ci czasem obroty?
Nie stawiaj na źle działający pedał i dywaniki. Jeżeli linka chodzi w pancerzu i przesmarowałeś, to czas na przepustnicę. nie zaszkodzi jej rozebrać. Nie zdziw się jak będzie tam jakiś paproch, który blokuje paproch czy coś. Obejrzyj dokładnie, przeczyść. Jak nie pomoże to myślenie o tej sprężynce.
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2015-02-13, 22:50
Najpewniej dywanik. Profilaktycznie można przeczyścić przepustnicę
Wysłany: 2015-04-15, 06:57 zacinający się pedał gazu
Witam
Dawno nie zaglądałem bo się nie psuje . Autem zrobiłem 11kkm i w ciągu ostatniego miesiąca wystąpił dwa razy objaw który chciałbym skonsultować.
Otóż się zaciął pedał gazu, trochę to mało komfortowe. Sprawdziłem wstępnie wycieraczka nie blokuje i pomimo wielu prób nie udało mi się "celowo" powtórzyć tego efektu czy to na postoju czy podczas jazdy.
Pedał chodzi w miarę lekko jednak mam subiektywne wrażenie że jakaś sprężyna (której jeszcze nie zlokalizowałem) która odpowiada za powrót pedału w początkowa pozycje po zdjęciu nogi z gazu, jest nie za mocna. Może jej wymiana pomoże?
Dodatkowo chciałbym podpytać gdzie jest przymocowana linka do pedału? Na szybko "wymacałem" że na "szczycie" dźwigni jest jakby oczko do którego u mnie nic nie jest zaczepione....
Więc jak jest przekazywane położenie pedału gazu do przepustnicy? potencjometr jakis?
na "szczycie" dźwigni jest jakby oczko do którego u mnie nic nie jest zaczepione
To właśnie miejsce mocowania linki, ale przy pobieżnym zaglądaniu można ją przeoczyć, bo zaczepiona jest nie bezpośrednio do pedału, ale zupełnie od tyłu do beleczki, która tkwi wewnątrz oczka:
Żeby się upewnić, że rzeczywiście masz linkę, musisz zajrzeć pod maskę - ona wychodzi na kilkadziesiąt centymetrów ku przodowi z otworu na grodzi między komorą silnika a kabiną, tuż powyżej zbiornika płynu hamulcowego, po czym półkoliście zawraca i znika pod puszką filtra powietrza:
(Otwór wyprowadzający linkę z kabiny widać tuż powyżej końca najbardziej prawej strzałki od nr 1).
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-04-15, 08:39, w całości zmieniany 1 raz
szukałem na forum ale przeoczyłem ten wątek , pewnie tak samo jak zaczepienie linik do pedału
po pracy obejrzę dokładnie na spokojnie cały układ i nasmaruje mechanizm przy przepustnicy, i jeśli dam radę to jakiegoś "szuwaksu" napsikam w pancerz linki
Jedno mam tylko pytanie co mnie intryguje, nie ma tam gdzieś sprężyny jakiejś? na rysunku przy pedale jej nie widzę to jak on wraca do położenia początkowego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum