Oczywiście, ale minimalna kwota szkody to chyba 500 zł. Jak zaczniesz to naprawiać z AC. to pewnie za rok będziesz musiał zrezygnować z tego ubezpieczenia.
A można np skumulować takie drobne szkody z kilku lat i wykorzystać AC i później z niego zrezygnować :) ?
Nasze sandero oddałem do niezależnego warsztatu na oględziny przed końcem gwarancji (3 letniej), rdzy nie odnaleziono. Auto od kupienia parkowane pod chmurką.
Czasami lubię pospacerować po osiedlu gdzie mieszkam i popatrzeć na stojące auta, zeszłym roku spotkałem dacię logan bardzo mocną skorodowaną, purchle i dziury w dolnych części drzwi i progów. Ale pierwsze loganki miały bardzo słabe zabezpieczenie. Natomiast sanderki jeszcze nie spotkałem ze śladami purchli lub korozji. Ale są to jeszcze wiekowo młode auta.
Kwestia tylko czasu kiedy, czy po 5 czy po 15 latach? Gdyby 2 generacja wytrzymała tyle co Lanosy (te same zabezpieczenie w postaci kataforezy) to byłoby nieźle.
... zeszłym roku spotkałem dacię logan bardzo mocną skorodowaną, ...
Taki stan może nie wynikać wyłącznie ze słabych zabezpieczeń blachy. Przebieg, zaniedbane drobne usterki blacharsko-lakiernicze - takie rzeczy mogą zaprosić rudą znacznie wcześniej, niż w zadbanym bliźniaku takowego. Niektórzy na forum mają stare Logany, czy MCV i nogi im nie wypadają przez podłogę.
... zeszłym roku spotkałem dacię logan bardzo mocną skorodowaną, ...
Taki stan może nie wynikać wyłącznie ze słabych zabezpieczeń blachy. Przebieg, zaniedbane drobne usterki blacharsko-lakiernicze - takie rzeczy mogą zaprosić rudą znacznie wcześniej, niż w zadbanym bliźniaku takowego. Niektórzy na forum mają stare Logany, czy MCV i nogi im nie wypadają przez podłogę.
Dbasz czy nie dbasz i tak blachy w dacii rdzewieją.
Dbasz czy nie dbasz i tak blachy w dacii rdzewieją.
W każdym aucie z blach stalowych wcześniej czy później pojawi się ruda. Ale jak dbasz o te blachy, to pojawi się później. A jak w pierwszym roku zaliczysz odprysk do gołej blachy i go olejesz, to po 4-5 latach masz dziurę. Ale jak ten odprysk pomalujesz w miarę szybko, choćby Hammeritem i będziesz poprawiał co 3-4 lata, to nadal będzie wyglądało paskudnie, ale blacha pożyje znacznie dłużej.
Ostatnio zmieniony przez Lajkonik 2017-01-03, 07:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum