Mam ten sam problem, wiec podepne sie pod temat, ja slysze doskonale, a mnie nie slysza. auto jest 2017. Czy to jest problem software czy tez mikrofon do wymiany na gwarancji?
Z moich doświadczeń z MediaNav wynika że zazwyczaj problem występuje po stronie telefonu/smartfona.
Dlaczego narasta - dlatego że instaluje się różne dziwne programy wykorzystujące kanał/system BT i wrucające śmieci do protokołów BT.
Rada na szybko - zrobić kopię kontaktów i wyzerowqać ( przywrócić telefon do ustawiń fabrycznych) - zazwyczaj pomaga.
Dziękuję wszystkim.
Umówiłem się w 2-gim ASO Dacii, zobaczymy co tam mi powiedzą.
Cytat:
Dlaczego narasta - dlatego że instaluje się różne dziwne programy wykorzystujące kanał/system BT i wrucające śmieci do protokołów BT.
Rada na szybko - zrobić kopię kontaktów i wyzerowqać ( przywrócić telefon do ustawiń fabrycznych) - zazwyczaj pomaga.
No właśnie tu mam trochę problem, bo:
a) zaczęło się pogarszać jak używalem starego telefonu, który już od dawna nie był aktualizowany i na którym żadnych wodotrysków nigdy nie instalowałem,
b) potem próbowałem używać 2 innych telefonów, w tym 1 nówka sztuka prosto ze sklepu, więc też nie było żadnych programów poza fabrycznymi...
Tym niemniej jak w tym 2-gim ASO mi to samo będą mówić, to spróbuję tego, co piszesz o przywracaniu telefonu.
Zrób taki eksperyment jak ja - jedna osoba na zewnątrz przynajmniej 50m od auta, druga w aucie i rozmowa przez BT.
Podczas rozmowy zasłaniasz całą powierzchnię mikrofonu w podsufitce i sprawdzasz czy rozmówca lepiej słyszy.
W moim przypadku tak było, przez co ASO zakwalifikowało mikrofon do wymiany, tylko nie miałem czasu podjechać
Może komuś się info przyda - drugie ASO chce wymieniać mikrofon, jutro mam podjechać na wymianę. Tylko zaczęli mi marudzić, że niby jest po gwarancji (mimo, że usterkę zgłaszałem od kwietnia, jeszcze w okresie gwarancyjnym, więc ustawowo jest po mojemu). Po reklamacji w Centrali zgodzili się pokryć 80% kosztów, to już te 30zł jakoś przeboleję ;) W każdym radzie pożyjem uwidim, czy to faktycznie mikrofon.
Nie działa mi mikrofon. Telefon normalnie sparuje, słychać rozmówców ale oni mnie nie. Sprawdzałem na kilku telefonach.
Nie działa skrót AST + 5 żeby sprawdzić wersję softu (przycisk AST i 5 działają oddzielnie, radio + 6 tez nic nie robi, radio + 5 też).
Dacia Sandero 2016:
Wgranie softu od mikrofonu naprawiło dźwięk? WTF, jest tylko soft dla całego radia? Coś mi się nie wydaje, musieli albo coś grzebać interfejsem wewnętrzny-zewnętrzny mikrofon albo ruszyć wiązki.
3 różne pendrive’y z 3 różnymi wersjami i wita mnie tylko komunikat no audio files.
Luzem na pendrive miałem pojedynczo każdy z plików:
Renault_20111023_00185.cab
Renault_A2130902_V0199.cab
Renault_A2150422_V2030.cab
Swieżo sformatowany pendrive FAT 32 ?
Nic innego na nim ?
Może potrzebujesz jeszcze nowszej wersji ?
v2030