Marka: Cytryna i Helmut
Model: inny
Silnik: benzyna i ropniak
Rocznik: inny Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2012 Posty: 437 Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-12-03, 12:04
mojo napisał/a:
wlodarek1 napisał/a:
A ja swoją Sandero acces od 10 VI zeszłego roku do dziś przejechałem tylko skromne 3500 km
Kto bogatemu zabroni trzymać auto tylko po to aby przejechać 194 km miesięcznie
Docinacie lekko koledze, ale może on jest niepełnosprawny (ja nie wiem)?
Mieszkając w małej miejscowości jesteś wowczas skazany na siedzenie w domu, jeśli nie ma auta
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2018-02-19, 20:18
Dziś mój przebieg - wiem że 100 tyś po 7 latach i 4 miesiącach to żadna rewelacja, ale przez ten czas i przebieg miałem jedna awarię - kabelek w manetce do polutowania.Poza tym - nic - mam fabryczne zawieszenie ( a jakieś 20% przebiegu zrobione po polnych dziurawych drogach), aku a nawet klocki hamulcowe. Dotychczas wymieniałem tylko olej, filtry, wycieraczki i żarówki Konkretniejsze wydatki czekają mnie w niedługim czasie - rozrząd oraz mniejszy - klocki hamulcowe.
Gdybym opierał się tylko na moim egzemplarzu oraz Lagunie którą posiadam od 1999r , a która była jeszcze lepsza - pierwsza awaria przy stanie licznika 115 tyś - ale za to konkretniejsza - spalił się silnik nawiewu od klimatronika to bym pisał z ogromnym przekonaniem że produkty Dacia - Renault są super bezawaryjne - jednak z lektury forum widzę że trafił mi się skrajny egzemplarz - na szczęście z tej dobrej strony - bo z drugiej są egzemplarze skrajnie awaryjne - był na początku taki jeden ( wsławił się wyjazdem na Nordkapp) że właściciel sprzedał go w ostatnich dniach gwarancji, był też egzemplarz Cav'a.
Ale większość to dobrzy średniacy - ani bezawaryjni, ani nadmiernie awaryjni.
PS - Rdzy która jest podobno w każdej Dacii nie udało mi się też jak dotychczas znaleźć - ale może źle szukam
Duster od 18.01.2011 zrobił 147.000 km
Logan MCV od 20.01.2009 zrobił 197.000 km ( z tego u mnie od 09.2014 - 80.000 km)
W Dusterze manetka i łącznikiki i gumy stabilizatora
W MCV łącznik stabilizatora i wężyk tylnego spryskiwaczy. Żarówki klocki oleje to eksploatacja. Tyle.
Ostatnio zmieniony przez malygabrys 2018-02-20, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum