Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-04-24, 07:51
Spokojnie , to Autobild. Już miała być limuzyna klasy D pod znaczkiem Dacii , potem auto wielkości Smarta ....
A tak według Autobilda miała wygładać Lodgy:
Również chcę wyrazić swój wielki smutek i rozczarowanie jakie zagościły u mnie po usłyszeniu tej wieści.
Pomysł do kitu i bez sensu. I mam nadzieję, że jest to plotka.
Lodgy kupowana jest jako samochód rodzinny a nie wydmuszka do lansowania przed założeniem rodzinny
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-08-28, 11:21
grapess napisał/a:
Swoją drogą, czy ktoś znalazł wyniki sprzedaży Espace V?
Powiem Ci tylko, że bardzo słabe. Podobnie jak nowego Scenica/Grand Scenica. Auta użytkowo bardzo fajne, super się je prowadzi, ale Espace zrobił się zbyt niszowy jak na dużego vana, zaś Scenic/Grand Scenic zbyt... nowoczesny, jak na auto rodzinne. Poza tym nie każdy chce jeździć jajkiem, a właśnie to przypomina Scenic. Z kolei Grand Scenic jest nagminnie mylony z Espace i niewiele mniejszy.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Zgadzam się, auta może są coraz ładniej wyglądają ale....
Dla mnie to bez znaczenia jeżeli chodzi o auto, którym jeżdżę(No chyba, ze chodzi o auto sąsiada, które oglądam z zewnątrz).
Ja siedzę w środku i tam oczekuję udogodnień. Scenic/Grand Scenic jako auto 6 osobowe dopada. Za mało miejsca na dłuższą trasę.
Scenic nowy to samo. Zabudowany w środku tunel powoduje, że w aucie jest ciasno.
A wyjęcie spod tego mostu nad tunelem kubka z kawą gorąca aż prosi się o wypadek na drodze.
Dlatego nie chciałbym, żeby takie "dobre zmiany" spotkały Lodgy. Lepsze jest wrogiem dobrego.
Wolę kupić nowe auto obszerne w środku niż oglądać ładne i ciasne aut sąsiada :)
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-08-28, 12:24
grapess napisał/a:
Dlatego nie chciałbym, żeby takie "dobre zmiany" spotkały Lodgy.
Obawiam się, że właśnie wszystko w tą stronę idzie. Kiedyś tak było ze Skodą. Proste, tanie, niezawodne pod skrzydłami bardziej uznanej marki. A teraz? Cenowo często przewyższa VW.
Myślę, że Dacia idzie w tą samą stronę. Niestety tego wymaga rynek. Tzw. tanie marki nie mogą być wiecznie tanie. A, że zbytnie wydumanie projektu powoduje utratę praktyczności, to pokazał właśnie Scenic/Grand Scenic.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum