witam, znalazłem taki artykuł o projekcie nowego LODGY. Jak dla mnie bomba, tylko niestety Dacia poszła w ogólne trendy i to Lodgy zalatuje do Hyundaia Tucsona. Data artykułu niby dzisiejsza, ale chyba to raczej nie jest świeży news, gdyż dalej uwzględniają w opisie silnik 1.2 TCe a on przecież jest już wycofany.
http://www.auto-swiat.pl/...e-suv-em/5490zm
Ostatnio zmieniony przez jammo 2018-04-30, 11:05, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-04-30, 19:46
benyo napisał/a:
Rozmawialiśmy już o tym wynalazku tutaj . Może dla posiadaczy Dusterów to bomba, dla posiadaczy Lodgy tylko duży lej po bombie.
Bzdura. Miał być całkiem nowy 7 miejscowy Duster, a jest z lekka odświeżony staruszek.
Coś jak facelifting FSO Poloneza... Nie będzie nowego Lodgy. Dadzą nowe lampi choinkowe i większego tableta na desce i bedzie. Zobaczyta!
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Rozmawialiśmy już o tym wynalazku tutaj . Może dla posiadaczy Dusterów to bomba, dla posiadaczy Lodgy tylko duży lej po bombie.
Zgadzam się. Wprawdzie nie użytkuję już Lodgy bo powiększenie rodziny zmusiło mnie do zakupu Trafica , ale myślałem że Lodgy pójdzie w strone powiekszenia przestrzeni pasażerskiej i bagażowej efektem czego byłaby reaktywacja "starego" Espaca ze zmienionym znaczkiem . Niestety owczy pęd w strone SUV-ów dopadł i Dacie.
Zgadzam się. Wprawdzie nie użytkuję już Lodgy bo powiększenie rodziny zmusiło mnie do zakupu Trafica...
Też zmierzam w podobnym kierunku Póki co powiększyłem rodzinę do sztuk 4 potomstwa Kolejnym samochodem też będzie coś pokroju Traffica, jeśli Lodgy zmieni się w SUVa, nie będzie innej alternatywy na samochód rodzinny.
Co do Trafica:
Miałem okazję zrobić trasę Bydgoszcz-Wicie-Bydgoszcz. Motor 2,0 dCi 150 km, rocznik 2008. Jechaliśmy 2 rodziny: 4 dorosłych i 4 dzieci 8,8,3,1 lat. Wiadomo sprzęt na 3 dni majówki, wózek, foteliki. Spalanie na kom puterze wyniosło 7,7-8 na 100 km. Przy dystrybutorze nie mierzyłem. Komfort ok, chociaż wóz był juz mocno wyeksplatowany (400000 przebiegu). Spalanie takie samo jak Espace 2,0 dci 175 km z automatem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum