W poniedziałek rano na skrzyżowaniu ul. Dekutowskiego z Drogą Męczenników Majdanka doszło do zderzenie dwóch aut. Trzy osoby trafiły do szpitala.
Do wypadku doszło w poniedziałek rano na rondzie u zbiegu ul. Franczaka, Dekutowskiego i Drogi Męczenników Majdanka. Zderzyły się tam dwa auta osobowe – suzuki i dacia. Po zderzeniu dacia zatrzymała się na boku.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce
Rocznik: 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1874 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-09-07, 20:02
Niestety ale w dniu dzisiejszym miałem możliwość na własnej skórze przekonać się o twardości Sandero II z 2015r. Dacia jest własnością mojej teściowej i z racji, że sprzedałem swojego MCV II mogę je użytkować. Auto tak jak wyżej napisem to sandero II data produkcji grudzień 2015r , data rej. marzec 2016 , przebieg na dzień dzisiejszy poniżej 15 tyś km. Jechałem ul Witebską w Warszawie mijałem ul. Smoleńską nagle znad przeciwka Toyota Avensis T27 postanowiła skręcić w lewo na parkingi osiedlowe wymuszając pierwszeństwa. Nie miałem nawet czasu na wciśnięcie hamulca tylko aby zminimalizować straty i odnieść mniejsze obrażenia odbiłem delikatnie w prawo powodując że zderzyliśmy się przednimi błotnikami. Nikomu w sumie nic się nie stało, małżonka z racji, ze jest w 10tym tygodniu ciąży pojechała do szpitala na badania a ja zostałem na miejscu. Z moich obrażeń to lekko podpuchnięta góra lewej dłoni + spalone włosy i poparzenie. obrażenia moje powstały w skutek wystrzelenia poduszki powietrznej, która jakimś cudem uderzyła mnie właśnie w dłoń. Auto pojechało na lawecie do ASO Renault na ul. lewinowskiej gdzie będzie czekać na podjęcie decyzji ubezpieczyciela.
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-09-07, 20:22
:( wiadomo już jak żonka? Nie wiem czy naprawa czasem nie przekroczy wartości auta. Seniorowi za zderzak i lampę z tyłu + robotę serwis beknął ponad 8 koła.
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1874 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-09-07, 20:42
Na szczęście wszystko ok ale co się wystałem to moje. kolizja było o godzinie 12:15 a do domu wróciłem dopiero po 17tej. Wszystko przez te nasze polskie szpitale gdzie żona na badania musiała czekać 3 godziny. W sumie jakby wycenili szkodę całkowitą i dali w miarę dobre pieniążki to teściowa by nie marudziła, już dzisiaj namawiałem ją na Sandero Stepway lub nowego Dustera do 50tyś zł. Ale wszystko zależy ile dostanie pieniędzy. Auto jak wyjechało z salonu było warte z 39tys zł, ciekawe czy zwrócą jej te 30tyś zł a najlepiej 32tyś zl ale to raczej wątpliwe.
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-09-07, 20:54
A o szpitalach nie musisz pisać nawet. Wiozłem niedawno znajomego, któremu prasa przygniotła 2 paluchy i też czekaliśmy, bo osrany i zarobaczony żul musiał być obsłużony jak lord.
Wysłany: 2018-09-07, 21:41
No faktycznie na stronie TVN24 są zdjęcia i informacje o kolizji
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/ulice,news,zderzenie-na-targowku-jedna-osoba-w-szpitalu,272682.html#!prettyPhoto. Ja na leninowskiej pojawię się w poniedziałek około 16tej bo będę musiał ruszyć procedury związane z wyceną kosztów naprawy itp. Najważniejsze że wszyscy są cali i zdrowi ale szkoda też Autka bo stan techniczny i wizualny wręcz idealny, silniczek przy 15tyś km jest ledwo co dotarty. Tak cofam się pamięcią do swojej ostatniej kolizji i chyba mam pecha do 1,5 rocznych aut z takim przebiegiem. W styczniu 2017r na ul. Łazienkowskiej w Warszawie byłem poszkodowany w kolizji, jechałem tak jak i dzisiaj autem 1,5 rocznym z przebiegiem niespełna 15 tyś km.
Raczej nie będzie szkody całkowitej, choć koszt naprawy może być bliski 20 tys. Z dobrą dokumentacją medyczną (własną i żony) można uzyskać drugie tyle za szkodę osobową.
_________________ specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Tak, tak, za spalone włosy minimum dziesięć koła, nie wiadomo, czy odrosną. Raczej pomodlić się, że nic się nie stało, jeśli rzeczywiście wszystko OK i zainteresowani są wierzący. A nie gadać niestworzone rzeczy o nocnych lękach i dziwnych bólach, bo karma wraca (ten fragment tylko dla wierzących w Pedigree Pal).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum