Zwykłem śruby spowodują, że relingi będą się opierać jedynie na płacie samego dachu. Jeśli ktoś chce relingi dla wyglądu, to faktycznie - taki montaż wystarczy. Jednak do celów transportowych ten sposób raczej się nie nadaje.
Wysłany: 2018-02-02, 14:30 Montaż relingów dachowych w dusterze faza 2
W obecnej DD f2 wersji podstawowej Access auto jest bez relingów, ale za dopłatą 500 są relingi. Czy coś się zmieniło z miejscem do montażu relingów. Zwykłe czarne słabo wyglądają. Czy jest możliwość w przyszłości tuningowania ich na nowocześniejszy wygląd np jak w wersji prestige?
Marka: Dacia
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2018-09-30, 17:10
a ja jestem ciekaw jak są te relingi montowane w Dusterze z 2018r. Ktoś może widział filmik lub rozkręcał to?
Chodzi o montaż anteny od cb-radia (dziury w dachu nie chcę, magnesu też nie).
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-30, 19:07
Nikita_Bennet napisał/a:
a ja jestem ciekaw jak są te relingi montowane w Dusterze z 2018r. Ktoś może widział filmik lub rozkręcał to?
Chodzi o montaż anteny od cb-radia (dziury w dachu nie chcę, magnesu też nie).
Jeśli masz na gwarancji , to tylko zlecaj serwisowi. Akurat ten element wymaga dokładności . Ale to twoje ryzyko.
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2018-09-30, 20:43
tia a najlepiej ASO ;)
Właśnie wczoraj wlazłem pod dusterka i zobaczyłem montaż haka zrobiony przez ASO - o zgrozo, za 2 lata nie będę miał światła cofania i tego ogok, hak oryginalny itp. Montaż przed odbiorem auta. Lepiej kable kładłem w przyczepach w gospodarstwie (ponad 20 lat i chodzą).
A wracając do tematu - myślę tam wrzucić antenę od CB-Radia. Powodów jest kilka jak np:
- magnesowa rysuje dach, zresztą miałem raz strąconą przez ptaka który za późno wystarował od padliny z asfaltu,
- wiercić nie chcę w dachu bo to zdejmowanie prawie całej podsufitki,
- klapa odpada bo batem anteny będę walił po dachu auta.
Pozostaje reling i ciekaw jestem jak to tam pod spodem wygląda i czy idzie puścić tamtędy kabel którym przebiję się do kabiny w pobliże drążka/lewarka skrzyni biegów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum