Wysłany: 2018-10-07, 14:02 Jak zdjąc błotniki przednie w loganie sedan z 2006?
Chciałem wyczyścić z piasku i liści przednie błotniki. Wydawało mi się , że zdejmę nadkola i będzie po sprawie. Starałem się zebrać brud szczotka do podłogi, ale nie wszystko zebrałem. Zostało piasku w zagłębieniach. Myjka z wodą nie zdaje egzaminu, zawsze coś zostaje. Chciałem zdjąć błotniki, ale nie mogę zdjąć blaszek w kształcie litery u, do których są przykręcone śrubki. Potem miałem problem z odkręceniem błotników od przednich drzwi bez uszkadzania lakieru i małą śrubkę, która jest przykręcona do podwozia samochodu.
Ostatnio zmieniony przez orzeszek2 2018-10-07, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 81 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3679 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-07, 18:08
Trochę bez sensu , jak już zdemontujesz nadkola to Karcherem spokojnie wypłuczesz piasek który zbiera się w zasadzie tylko przy łączeniu błotników z progiem. Podjedź na dowolną myjnię bezdotykową i bez problemu piach wypłuczesz.
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 81 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3679 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-10, 11:02
Weź pod uwagę że błotnik jest złączony z progiem mastyką którą trzeba będzie rozciąć do demontażu.
Wypłucz , wyczyść i popsikaj - to spokojnie wystarczy.
Weź pod uwagę że błotnik jest złączony z progiem mastyką którą trzeba będzie rozciąć do demontażu.
Wypłucz , wyczyść i popsikaj - to spokojnie wystarczy.
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 56 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2942 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-10-23, 21:03
Orzeszek2 tobie sie chyba nudzi. Sciagac blotniki, zeby umyc syf pod nimi.
Drozda ma racje piszac , ze mastyke uszkodzisz i lakier na wkretach, a jak zrobisz to nieumiejetnie to jeszcze lakier lub blotnik.
Jak chcesz to juz myc to sciag nadkile i wsztstko umyjesz.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Orzeszek2 tobie sie chyba nudzi. Sciagac blotniki, zeby umyc syf pod nimi.
Drozda ma racje piszac , ze mastyke uszkodzisz i lakier na wkretach, a jak zrobisz to nieumiejetnie to jeszcze lakier lub blotnik.
Jak chcesz to juz myc to sciag nadkile i wsztstko umyjesz.
Jak tego nie zrobię to wtedy będę miał dużo wolnego czasu. Do tego zauważyłem, źe rdzewiej mi blacha wewnątrz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum