Muszę sie przypatrzeć. Choć też już mam pare kwiatków jak na auto 3/4 roku. Mam wrazenie że mój malowali oparami farby. Zastanawiam się czy głosić to w rocznym przeglądzie , czy tez wczesniej.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-10-02, 17:42
Patrzyłem teraz jak zobaczyłem temat. Czysto, tzn. brudno ale bez rdzy. Od siebie polecam jeszcze odkręcić te plastikowe listwy zamontowane na tylnych drzwiach. Mi ładnie wytłukły lakier dookoła ale nie bawiłem się z ASO, bo szkoda mi czasu. Pomalowałem u znajomego, przynajmniej wiem, że dobrze.
Zerknę jutro i powiem jak jest u mnie w dokkerze z 2012/2013 - na chwilę obecną to ruda mi się pojawiła tylko ma górnym zawiasie szerszych drzwi i to tak ze środka z bolca rdzawe nacieki lecą nic więcej ogólnie.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Byłem dziś w ASO i stwierdzili, że nie będzie problemu - zrobione będzie na gwarancji.
Naprawa nie jest jakaś bardzo skomplikowana.... ale dość CZASOCHŁONNA.
Naprawa ma potrwać 3 dni.
I tu mam pytanie:
robił ktoś może podobną rzecz na gwarancji i czy dostał może samochód zastępczy?
Mój jest w leasingu (na firmę).
Raczej niezbędny do prowadzenia działalności.
Niestety ASO twierdzi że Dacia nie daje auta zastępczego (samochód budżetowy ;) ).
To może zapytaj w innym ASO, albo umów się przez stronę DACIA.
Ja umówiłem się w ASO na wizytę przez dacia.pl i Pani zadzwoniła, aby umówić mnie na konkretny termin oraz pytała czy będę brał auto zastępcze. Nie brałem, bo naprawa była krótka, ale moja rozmówczyni stwierdziła, że mimo to według procedur musiała zapytać.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2018-10-05, 08:14
Przecież nie przysługuje za darmo auto zastępcze, gdy robimy naprawę gwarancyjną tak samo jak w czasie przeglądu. No chyba, że robisz z OC sprawcy lub Twoje AC to obejmuje.
byłem w sobotę na działce w międzyczasie zdjąłem uszczelki odkręciłem ten plastik na krawędzi drzwi oczyściłem psiknąłem sprejem , farba na rdzę z łerua meruyline zdjęć nie robiłem . generalnie nie było tego tak dużo jak u kolegi , ale zrobiłem
pozdrawiam
jedno pytanie czy ktoś zaglądał pod listwy na drzwiach bocznych ?
To może zapytaj w innym ASO, albo umów się przez stronę DACIA.
Ja umówiłem się w ASO na wizytę przez dacia.pl i Pani zadzwoniła, aby umówić mnie na konkretny termin oraz pytała czy będę brał auto zastępcze. .
Ja pół roku chciałem sie umówić na wizytę przez stronę dacia.pl i po miesiącu sam musiałem sam zadzwonić i umówić się na wizytę
Przecież nie przysługuje za darmo auto zastępcze, gdy robimy naprawę gwarancyjną tak samo jak w czasie przeglądu. No chyba, że robisz z OC sprawcy lub Twoje AC to obejmuje.
Kwestia oferowanych warunków. Przy naprawach gwarancyjnych u nas dostajemy zastępczy, gdzie rozliczenie wymaga tylko uzupełnienia paliwa.
Ja już po zabiegu Operacja trwała 4dni. Samochód odebrałem po 6 dniach w poniedziałek ze względu na to , że nie mogłem odebrać w piątek
Na czas naprawy dostałem BEZPŁATNIE -Renault CLIO Grandtour Limited ( 40.000 przebiegu )
Na przyjęcie auta do naprawy czekałem około 3 tyg.
Przy okazji odebrałem akcesoria za ,, polecenie przyjaciela '' , na które otrzymałem upust 10 % ( nie musiałem dopłacać )
Ogólnie miło i sympatycznie .
DECAR Modlińska 154 B
Teść kupił trzyletnią Toyotę Land Crusier 200...
Już po zakupie dał auto na przegląd i się prawie popłakał.
Podwozie mojego 6 letniego Dustera jest w lepszym stanie...
Czeka go odrdzewianie, czyszczenie i konserwacja podwozia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum