Wysłany: 2018-12-29, 17:28 MNE odtworzenie od zera systemu
Witam
Probowałem wgrać mediaskin i coś mi się rozjechało. Radio po uruchomieniu pokazuje menu na kilka sekund a potem wskakuje czarny ekran (podejrzewam iż jakiś "śmieć" ładuje) . Co dziwne (probowałem na kilku pendrive-ach) nie widzi oryginalnego pliku z 9.1.3 (nie zgłasza komunikatu z propozycją upgrade) ... za to widzi inne pliki "upgrade" do aktualizacji np: od dboot czy mediaskin...
Mam kopie zawartości dysków MNE- natomiast czy jest jakaś procedura "recovery" by wgrać system na czysto bez żadnych śmieci (jak nie reaguje na std. plik z aktualizacją systemu) lub jest gdzieś plik "startup" w którym można wyczyścić co ładuje się podczas uruchomienia radia ? Chyba że spróbować procedury (o ile istnieje) downgrade
Ostatnio zmieniony przez lisek2 2018-12-29, 17:31, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-29, 20:18
Chyba musisz wgrać system od początku, Menu od Aniol zobaczysz co jest w środku i porównasz z kopia. Gdybyś miał dBoot, to mógłbyś też na piechotę wszystko zobaczyć.
Nie wiem , co miałeś wcześniej, zanim próbowałeś wgrywać nakładkę.
Inna opcja system ratunkowy 2Gb opisywany na forum, ale nie pamiętam czy MNE obsłuży.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-29, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
Chyba musisz wgrać system od początku, Menu od Aniol zobaczysz co jest w środku i porównasz z kopia. .
Na szczęście przed wygrywaniem nakładki - miałem przy pomocy aplikacji "Aniol-a" zrobiony full backup..
Ale nie mogę w menu odszukać opcji odtwarzania całości systemu z tego backupu.. ?
Update: Dziękuje koledze "marmar" - za wskazanie "narzędzia do czyszczenia śmieci po instalacji mediaskin" z forum drive2.ru. Po wyczyszczeniu wszystko działa OK ! nawet MNE ładuje się teraz szybciej i szybciej reaguje np: na naciskanie ikon... jakby "odmuliło się"
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-30, 10:47
lisek2 napisał/a:
Update: Dziękuje koledze "marmar" - za wskazanie "narzędzia do czyszczenia śmieci po instalacji mediaskin" z forum drive2.ru. Po wyczyszczeniu wszystko działa OK ! nawet MNE ładuje się teraz szybciej i szybciej reaguje np: na naciskanie ikon... jakby "odmuliło się"
To tylko zacytuj , czym czyściłeś, dla pomyślnego zakończenia tematu.
Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Maj 2014 Posty: 178 Skąd: Polska
Wysłany: 2018-12-31, 09:47
Należy pamiętać, że przed instalacją "Mediaskina" od kol. Romana
musimy sprawdzić ilość wolnego miejsca na "storagecard4".
Kol. Roman udostępnia narzędzie do sprawdzenia ilości wolnego miejsca,
wszystko podane co i jak.
Kol. Roman zaleca 500MB wolnego miejsca, bowiem na storagecard4
tworzony jest dodatkowy folder o nazwie "MD" i ma on wagę 265MB.
W folderze tym mamy takie foldery:
folder MD.jpg
Plik ściągnięto 6079 raz(y) 10,07 KB
Ostatnio zmieniony przez marmar 2018-12-31, 10:06, w całości zmieniany 1 raz
Zdaje się iż tu był problem..w storagecard4 mam teraz tylko jeden katalog NNG i 207 MB wolnego miejsca. Oczywiście najwiecej waży katalog z mapami... wyczyszczę kilka i podejmę kolejną próbę podejścia do instalacji mediaskin
Podeślesz link do narzędzia sprawdzania miejsca o którym pisałeś ?
Ostatnio zmieniony przez lisek2 2018-12-31, 12:51, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum