Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-01-30, 11:44
O jakie kroki ci chodzi? Jeżeli o wgranie aktualizacji do video playera to autor tej aktualizacji pisze, że to jest do wersji 9.1.3 tak więc musisz uaktualnić soft do tej wersji a potem video playera. Chyba, że chcesz zaryzykować i wgrać do 9.1.2 co nie gwarantuje poprawnego działania lub może spowodować uszkodzenie obecnego systemu.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2019-01-30, 11:46, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-30, 13:32
Nikita_Bennet napisał/a:
softy tak samo?
Tak- jeżeli wersja softu urządzenia zapisana na pendrive okaże się niższa niż aktualnie dostępna na serwerze, to wyskoczy osobny komunikat o dostępnym nowym sofcie, nie mający zupełnie związku z mapami.
Marka: Dacia
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2019-01-30, 13:37
yhy, no właśnie sciąga coś "ważnego" ale ważne jest to że pendrive ma być FAT32 a nie NTFS jak miałem bo go nie widzi.
Pytanie - upgrade przy włączonym silniku??
A ja teraz walczę z różnymi formatami ze względu na dźwięk. Przy wyższych rozdzielczościach trzeszczy od razu. Przy niższych, po jakimś czasie albo wcale. Ale za to odtwarzam dawno temu ściągnięte odcinki Baranka Shouna kodowane divXem - odpala w rozdzielczości 800 na coś tam i ani razu nie ma trzaskow...
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-01-30, 17:57
No właśnie. Mi nie chciał odtworzyć bajki Grizzy i Lemingi w formacie, jak opisałem wyżej, za to odtworzył filmik przesłany przez Messengera w dużo niższym formacie. Dziś będę testował pewnie różne formaty i zobaczymy, który zechce zagadać.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Dzięki za pomoc, aktualizacja do 9.1.3 jak i do odtwarzacza video przebiegła wyjątkowo sprawnie. Zrzuciłem DVD do mp4 i pięknie działa.
Teraz muszę pojąć metodę aktualizacji map.
Czy udało się komuś definitywnie rozwiązać problem trzasków które pojawiają się po jakimś czasie odtwarzania... co je wywołuje ? Może autor plugin wystawił jakieś aktualizacje dodatku do MNE ?
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-03-10, 11:13
To chyba zależy od formatu filmu. Powyższą bajkę nagrałem sobie w kilku formatach i w jednym (mniejszym) były większe ramki nad i pod obrazem, ale nie było trzasków, a w drugim (większym) ramki są malutkie, ale zdarzają się trzaski. Wybrałem więc format, gdzie ramki są niewielkie, ale trzasków prawie nie ma. Raz na jakiś czas coś się pojawi i tyle, ale ciężko to nawet nazwać trzaskiem. W każdym razie nie przybywa ich w miarę oglądania, tylko są mniej więcej stałe.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Raczej nie format - przynajmniej z tego co ja widzę to im dłużej odtwarza sie filmy tym bardziej pojawiają się trzaski. Ten sam materiał odtwarzany na początku jest bez trzasków a po np: 10-15 min oglądania innych i ponownym puszczeniu już jest z trzaskami. Czasami dłuższa pauza pomaga .... ale najszybciej restart MNE ale to nie jest metoda.
Model: Megane II ph II
Silnik: dCi
Rocznik: 2008
Wysłany: 2019-03-10, 12:18
Działa wam pauzowanie filmu? U mnie jest losowo - po wznowieniu odtwarzania albo uruchomi cały film od początku albo rozpocznie od spauzowanego miejsca^^
U mnie zawsze od pauzowanego miejsca startuje. A z trzaskami też się spotkałem po dłuższym odtwarzaniu, ale zatrzymałem się na stacji benzynowej i jak wróciłem do auta to już oglądałem bez trzasków do końca filmu.
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-03-11, 16:49
Autor, który udostępnił plik z aktualizacją pisze
"Czasem pojawia się drapanie podczas odtwarzania wideo z nagraniem audio AAC, tak jak w starych nagraniach.
Pojawia się dowolnie. Zwykle pomaga wymienić USB na inny. Jaki jest dokładnie powód, nie jest jeszcze wiadomy"
Tak wyjaśnia występujące trzaski.
Na stronie https://forum.medianav.ru/viewtopic.php?f=8&t=4 jest informacja o wydaniu poprawionej wersji odtwarzacza: (9.1.3.0.N). Zaktualizowałem z pliku linku na stronie ..testuje, narazie nie wpadły szumy... zobaczymy jak będzie przy dłuższym odtwarzaniu.
A oglądał ktoś na tej ruskiej stronie paczkę z nazwą MediaNav EvoPlus v.2.5
1. CorePlayer вернул обратно с 1.3.6 на 1.3.0. Так как 1.3.6 в отличие от 1.3.0 (по крайней мере у меня) вылетал с выводом окна CRASH, которое надо было закрывать вручную. И работал не быстрее и не стабильнее.
2. Заменен оригинальный AppMain2.exe (вер. 9.1.3 системы) на AppMain2.exe от yosic: исправлено неотображение общего расхода. Соответственно в AppMain.mscr закомментирована первая строка (предыдущий фикс данной проблемы от buldo). На всякий случай рядом я положил оригинальный файл AppMain.exe.bak.
3. Из-за смены формата карт Навитела и формата спидкамов - в сборке теперь новая версия Навитела 9.10.1677 для PROLOGY_MDN_2660T (предоставил drueed), без интернет-сервисов. Кнопки сворачивания данная версия не имеет. Но пока эта единственная версия под новые карты NM7, которая завелась на COM4 и 9600 скорости.
Dodaje obraz z menu tego pliku. Odtwarzacz widzę, że jest zawarty w tej paczce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum