Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2017-08-17, 20:19 Odpływ klimatyzacji w Dusterze- gdzie go szukac?
Witajcie, mam zapchany odpływ klimatyzacji, skropliny nie wydostają się na zewnątrz odpływem a kapią na dywanik w aucie. Powodem takiej sytuacji był źle włożony filtr kabinowy.
Chce podjechać na podnośnik tylko gdzie +/- szukać odpływu? Pomoże ktoś?
Model: Duster II
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2017-08-20, 16:35
Udało się zlokalizować i przeczyścić odpływ. Odpływ znajduję się dokładnie nad rurą wydechową, zasłonięty jest pierwszą osłoną termiczną ww rury.Należy odkręcić osłonę i nasunąć ją na kolejną.Mamy wszystko jak na dłoni, 5 minut i po robocie. Pozdrawiam
Wysłany: 2018-10-12, 18:40 ODPŁYW Z KLIMATYZACJI - DUSTER 2017
Czy ktoś ma zdjęcie gdzie znajduję się dokładnie opływ skroplin z klimy?
Czytałem kilka wątków i schematów ale nikt dokładnie nie wskazuje tego miejsca, a sam tego nie widzę.
Niestety po naprawie, kiedy zalewała mi klima dywaniki u pasażera nie jestem w stanie sprawdzić czy rzeczywiście zostało wszystko naprawione, bo dywaniki niby suche, ale przy dzisiejszej temperaturze nadal nic nie leci spod podwozia mimo używania klimy.
Wysłany: 2019-02-25, 16:18 Zapchany odplyw z klimatyzacji - mokra podloga
czesc wszystkim
mam problem z odplywem klimy to co zawsze kapie pod autem - czyli skraplanie sie powietrza klimy.
mam prawdopodobnie zapchany odplyw i sie leje woda jak klima jest wlaczona na dywanik po stronie pasazera.
juz patrzylem i zeczywiscie kapie z instalacj klimy z tych kanalow plastikowych (nawet filtr jest mokry)
czy ktos wie gdzie jest odplyw ? jak moge to odblokowac ?
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-07-14, 17:43
Podłączę się do tematu.
Polecam sprawdzić mocowanie rurki w podłodze w Lodgy, pewnie też w innych modelach.
Dziś wygłuszałem auto, czyli wybebeszyłem wszystko ze środka i moim oczom ukazała się rurka ściekowa klimy...
Niestety została włożona tak sobie i nie było to wszystko uszczelnione jak należy. Woda spod podwozia mogła się dostawać do filcu ułożonego na podłodze i powodować zapach stęchlizny oraz korozję podłogi od stony kabiny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum