Tak niewiele brakuje do estetycznego szczęścia. Przenieść wszystkie przyciski sterowania szybami na drzwi. Tempomat na kierownicę. A w miejsce tych paskudnych zaślepek półeczka na smarkfona.
Ja akurat bardzo sobie cenię to że sterowanie szybami tylnymi jest w konsoli środkowej. Bez problemu pasażer może je obsługiwać a ja nie odrywam się od prowadzenia. Dla mnie genialny pomysł, choć pewnie pochodzący z oszczędności.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-13, 09:57
zwirz napisał/a:
Ja akurat bardzo sobie cenię to że sterowanie szybami tylnymi jest w konsoli środkowej. Bez problemu pasażer może je obsługiwać...
I to jest prawda, to też jest plus takiego rozwiązania. Ja się przykładowo jeszcze nie przyzwyczaiłem do przycisków na drzwiach- przez ostatnie 11 lat miałem wszystkie przyciski na tunelu środkowym i cały czas mi tam ręka "leci", gdy chcę szybę uchylić.
To można sterować szybami z dwóch miejsc czy te na środku są nieaktywne?
Na drzwiach kierowcy masz tylko sterowanie przednimi szybami, na konsoli środkowej są teraz przyciski do tylnych szyb lub zaślepki jeśli z tyłu jest korba.
Mylisz się. Nie ma zaślepek. Mam nieaktywne dwa przyciski, za to ładnie podświetlone. W drzwiach korbotronic...
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2019-12-25, 09:37
Korzystająć z wolnego czasu w święta , chciałbym przejechać się otwartą 2 dni temu obwodnicą mojego miasta . Ale mam 2 wątpliwiści ; Czy dojeżdżając do węzła we dźbowie będę mógł skręcić w prawo , by nową trasą jechać w kierunku północnym
Mapy google pokazują , że nie ma takiej moąliwości , tylko nie wiadomo czy one pokazują poprawnie to co uruchomiono dopiero 2 dni temu .
2 kwestia ; czy jadąc nową trasą w kierunku północnym w miejscu gdzie to co nowe dochodzi do starej gierkówki będę mógł skręcić w prawo , by gierkówką wrócić do domu
Mapy google pokazują brak takiej możliwości , ale jak jest w tym miejscu naprawdę
Albo czy na połączeniu starej i noweh strasy w rząsawach jest jakieś rondo które umożliwiło by zawrócenie o 180 stopni by wrócić do swego miasta .
Mapy googla nie pkazują nic takiego . Proszę więc kogoś kto skrzystał w ciagu tych 2 dni z nowej obwodnicy częstochowy o podpowiedź ; jak jest ze skręcaniem w prawo na istniejących już węzłach we dźbowie i w okolicy rząsaw
_________________ Sandero dla bratanka a dla mnie Captur
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2019-12-25, 10:08
Póki co to tylko dwa węzły umożliwiają wjazd i zjazd z obwodnicy - Częstochowa Południe (Dźbów) i Częstochowa Północ (Rząsawa). Mapy Google nie ogarniają na razie nawigowania, ale ogarnia to już Yanosik - i z niego skorzystaj. Nie jechałem jeszcze obwodnicą,ale wg Yanosika po dojeździe do Rząsaw można skręcić w stronę Marianki Rędzińskiej, a zapewne zawrócić też się będzie dało.
Wysłany: 2019-12-25, 15:29
dzięki rysio za poradę zainstalowałem aplikację Yanosik i mapka w tej aplikacji pokazuje że zarówno na węźle północ jak i tym weź bowiem są dopuszczone skręty w prawo
Wysłany: 2020-03-22, 19:01
Początek dołączonego dziś filmiku - to moja jazda obecnym moim autem ,
z tyłu , za poprzednim moim autem ;
https://youtu.be/OxJf8gu8V-A
Czy wam też zdarza się jechać obecnym autem za poprzednim
Od 15 sekundy filmiku widać jak to po nieudanym otwarciu bramy wjazdowej -
- mój bratanek wykazał sie dobrym refleksem
Ostatnia część filmiku - to jedna z ładniejszych ulic w mojej dzielnicy - ulica Legnicka
Wysłany: 2020-03-23, 07:32
Teraz wszystkie egzaminy w Wordach są wstrzymane.
Więc jak ma zdawać?!
Powiedzcie mi ludzie jak to jest : na świecie produkują drogie samochody, flagowe smartfony a nie potrafią znaleźć lekarstw na korona wirusa?......
Powiedzcie mi ludzie jak to jest : na świecie produkują drogie samochody, flagowe smartfony a nie potrafią znaleźć lekarstw na korona wirusa?......
Nie powinno Cię to dziwić -- oczekujesz natychmiastowych cudów, a tymczasem nadal za kierownicę siadają osoby bez prawa jazdy, co jest zasadniczo prostą do wykorzenienia sytuacją.
Teraz wszystkie egzaminy w Wordach są wstrzymane.
Więc jak ma zdawać?!
Jak egzaminy odbywały się - to Bratanek nie przystępował do nich . Jak chce ( być może ) zdawać - Word-y zamknięte . Ciekawe będą uzasadnienia na niezdawanie po epidemii .
Ludzkość nie potrafi sobie też poradzić z trzęsieniami ziemi , wybuchami wulkanów i wieloma innymi zdarzeniami - ale to nie powód , by KTOŚ jeździł bez prawka
Wysłany: 2020-03-29, 15:17
Dziś na liczniku mojej sandero wyskoczyło równe 10000 km .
Pora więc na krótkie podsumowanie ;
Od noweości nic się nie popsuło ,
Ani ja , ani mój bratanek nie uczestniczyliśmy w żadnej zawinionej przez nas kolizji .
Niedawno zatankowałem do pełna , w przeliczeniu wyszło 8,36 l/100 km , czyli nieźle .
Wadą natomiast jest zbyt niewygodne wysiadanie z tylnych siedzeń.
Moim marzeniem jest auto z atomatyczną skrzynią biegów , ale nie wiem czy kiedykolwiek
w życiu uda mi się to marzenie spełnić . Może gdy uczonym na świecie uda się pokonać koronawirusa a w światowej gospodarce będzie panować recesja - znajdzie się jakaś fabryka ,
która wyprodukuje auto o prostej konstrukcji i umiarkowanej cenie , ale z automatem
20200329_115201~2 (Kopiowanie).jpg
Plik ściągnięto 35 raz(y) 212,62 KB
Oby bratanek który nie potrafi jeździć i nie ma uprawnień Cię na takim nie posadził, choć pewnie nie posadzi bo jak spadną na Was koszty wypadku to nie będzie Cię na niego stać
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2020-03-29, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Oby bratanek który nie potrafi jeździć i nie ma uprawnień Cię na takim nie posadził, choć pewnie nie posadzi bo jak spadną na Was koszty wypadku to nie będzie Cię na niego stać
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-30, 09:30
wlodarek1 napisał/a:
Moim marzeniem jest auto z atomatyczną skrzynią biegów , ale nie wiem czy kiedykolwiek
w życiu uda mi się to marzenie spełnić . Może gdy uczonym na świecie uda się pokonać koronawirusa a w światowej gospodarce będzie panować recesja - znajdzie się jakaś fabryka ,
która wyprodukuje auto o prostej konstrukcji i umiarkowanej cenie , ale z automatem.
Masz Sandero z 2016r- wtedy i jeszcze w 2017r wersje z automatem Easy-R były dostępne. Trzeba było brać- nic tańszego już nigdy się nie pojawi. Ale jeżeli oczekiwałeś automatycznej skrzyni w najtańszej wersji Access, lub w najtańszej wersji w jakiejkolwiek innej marce, to niestety- rzeczywiście to tylko marzenie.
Wysłany: 2020-03-30, 14:50
Cytat:
bratanek który nie potrafi jeździć
https://youtu.be/uOi1-Ub4CTo
Proszę - obejrzyjcie filmik z powyższego linku , filmik idzie w tempie 2 X
Czy kierujący autem w którym zamontowana kamerka nakręciła ten filmik -
- nie potrafi jeździć
Czy kierowca z uprawnieniami żółtego auta który w momencie 1;20 min tego filmiku wyprzedza
mego bratanka , sporo przekraczając dopuszczalną prędkość - jest lepszym kierowcą niż mój bratanek Taka uwaga ; gdy zapytam moją mamę , kto jest lepszym kierowcą ;
ja czy bratanek - odpowiada że bratanek i że woli z nim jeździć po zakupy niż ze mną. On jest sprawny , ja nie . Bratanek wyciska sprzęgło do końca i płynniej niż ja rusza z miejsca .
Ja nie zawsze wyciskam całkowicie sprzęgło i z płynnością ruszania u mnie jest różnie
Dlaczego nie oferują już sandero z półautomatem ERasy -R
Czy oby nie dlatego że te półautomaty zbyt często się psuły
ADMINIE, STOP PANDEMII.
Czy tylko mnie się wydaje, że kwarantanna kolegi wlodarek1 trwała zbyt krótko.
Objawy raczej nie ustąpiły i obawiam się, mogą ulec nasileniu.
Trzeba kontynuować kurację aby wirus nieroztropności nie rozprzestrzeniał się po naszym forum.
_________________ Kanony piękna: kobieta w tańcu, rumak w galopie , żaglowiec pod pełnymi żaglami i Duster na bezdrożach.
Ostatnio zmieniony przez dodek 2020-03-30, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
wlodarek1
Czy kierowca z uprawnieniami żółtego auta który w momencie 1;20 min tego filmiku wyprzedza
mego bratanka , sporo przekraczając dopuszczalną prędkość - jest lepszym kierowcą niż mój bratanek
Bawiłeś się w kontrolę drogową i sprawdzałeś papiery tego kierowcy ? Może też , jak Twój Bratanek , nie posiada uprawnień . I powtarzam po raz enty - złe postępowanie innych nie jest usprawiedliwieniem dla naszych złych uczynków .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum