Wysłany: 2020-06-18, 22:00 Brak sygnału dźwiękowego
Brak sygnalu to najczęściej problem manetki ale jezeli brak jest napięcia na pinach bezpiecznika od sygnału to manetka chyba raczej nie jest problemem? Jakieś pomysły ?
A sam sygnał jest sprawny? Podaj napięcie bezpośrednio na sygnał i sprawdź czy działa.
Bezpiecznik jest OK?
Trzeba poszukać miernikiem na całej trasie czy nie ma przerwy...
Przyczyn może być wiele..
Najczęściej to manetka pada...
A jak jest u ciebie to na odległość trudno jest wywnioskować...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
bezpiecznik jest OK.Sprawdziłem po wyjęciu bezpiecznika- brak zasilania na listwie pod bezpiecznikiem,podałem na krótko napięcie z sąsiedniego zabezpieczenia klakson z manetki działa....
Bezpiecznik wiem który jest od sygnału ale tak jak pisalem wcześniej, brak napięcia na zasilaniu bezpicznika i szukam skąd przychodzić powinno zasilanie tego bezpicznika...
Czyli to, co w instrukcji opisane jest jako "bezpiecznik klaksonu" zasilane jest przez manetkę - napięcie pojawia się tylko w trakcie użycia sygnału dźwiękowego.
Właściwe zasilanie - przed manetką - pochodzi z bezpiecznika F29.
Bezpiecznik od klaksonu to F10 , manetka i sam klakson po podaniu zasilania z innego bezpiecznika dziala. Nie dochodzi napiecie do zasilania F10 i to jest problem .
Bezpiecznik od klaksonu to F10 , manetka i sam klakson po podaniu zasilania z innego bezpiecznika dziala. Nie dochodzi napiecie do zasilania F10 i to jest problem .
To szukaj tam przyczyny dlaczego nie ma napięcia.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum