Tak samo ci odchodziła jak mi ?? A wiesz moze co zrobili ??
Obrazek
Ciekawa sprawa z tymi amortyzotorami , bo widzę że sporo osób ma z nimi problemy i to w nowych autach
Dziś dostałem telefon z serwisu w sprawie tej uszczelki. Po konsultacji z RP , i otrzymanej dokumentacji , samochód trafi do warsztatu blacharskiego. Będą poprawiać górne prowadnice szyby. A amortyzatorów nie ma i czekają , bo jak powiedział serwisant , trochę ich schodzi 🤣. Czyli już pewnie kilka osób było z tym samym co ja problemem 😁.
Autko po pierwszym przeglądzie. Wszystko OK. Samochód oddano umyty , i wypucowany w środku. No i wymienili te amortyzatory na nowe , Motrio. Teraz jest cichutko , przyjemnie się jeździ. Została mi jeszcze ta nieszczęsna uszczelka w oknie , ale nie popuszcze. Jak do 2 tygodni nic nie ruszy , uderzam do RZPK.
Dawno mnie tu nie było. Auto sprawuje się dobrze , po wymiania amorów , znowu zaczyna coś zgrzypieć. Co do uszczelki , dziś miałem telefon , że jadą do mnie nowe drzwi. Ciekawy jestem bo to już są chyba trzecie drzwi które miałem dostać
Ostatnio zmieniony przez boban666 2020-07-14, 18:24, w całości zmieniany 1 raz
Dawno mnie tu nie było. Auto sprawuje się dobrze , po wymiania amorów , znowu zaczyna coś zgrzypieć. Co do uszczelki , dziś miałem telefon , że jadą do mnie nowe drzwi. Ciekawy jestem bo to już są chyba trzecie drzwi które miałem dostać
Też zauważyłem delikatne zgrzypienie po wymianie amorków - upatruje winy w tym, że dociągali wszystkie śruby belki przed wymianą.
W poniedziałek zostawiam samochód na wymiane tych drzwi. Będą go trzymać do piątku bo muszą zrobić dokumentacje fotograficzną itp . Ciekawe czemu teraz nie należy mi się samochód zastępczy ?? Jak pierwszy raz jechałem na wymianę tej uszczelki , to dali mi samochód od ręki , a teraz będą auto trzymać 5 dni , i mi się nie należy ??
Bo już raz dla tego zgłoszenia dostałeś auto zastępcze.
Ciekawe jak im wyjdzie malowanie tych drzwi. :) Ciekawiej będzie jak na nowych drzwiach też będzie odstawać, bo szczerze mówiąc każda Lodgy którą widziałem w ciągu ostatniego roku w salonie miały tą wadę.
Więc auto odebrane , czy faktycznie wymienili drzwi to nie wiem , jest lepiej , uszczelka nie odstaje. Mam jeszcze pytanie do posiadaczy Lodgy. Czy wam tez co jakiś czas odskakuje , ta dolna uszczelka okna w drzwiach i czy macie może na to jakiś patent ??
No właśnie , miałem to jeszcze zanim dałem przyciemić szyby , bo próbowałem to na jakiś klej złapać.
Zobaczcie se ten filmik ja mam tak samo
https://youtu.be/nqgU_fVi7fg
No właśnie , miałem to jeszcze zanim dałem przyciemić szyby , bo próbowałem to na jakiś klej złapać.
Zobaczcie se ten filmik ja mam tak samo
https://youtu.be/nqgU_fVi7fg
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce
Rocznik: 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1874 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-08-26, 15:33
W mojej poprzedniej Lodgy te tylne uszczelki również po pewnym przebiegu unosiły sie do góry i odstawały, w teraźniejszym MCV II również zauważyłem ten objaw ale już się tym nie przejmuję, ja jakiś czas wsiadając do auta po prostu ja dociskam i tyle
Witam. Długo miałem spokój. Nie chce zakładać nowego temetu , więc zapytam tu. Jak u was działa wspomaganie kierownicy ?? Ja mam wrażenie , że wogóle nie mam wspomagania. W moim Fiacie Panda które nie ma wspomagania kierownica dużo lżej chodzi. Byłem z tym już w dwóch ASO , i podłączyli komputer i stwierdzili żen nie ma błedów i tyle. A kierownica tak cieżko chodzi że cieżko wyczuć samochód. Do tego z tego co wiem , to przy jakieś prędkości powinna wracać , a u mnie , musze jej pomagać. No i jeszcze ten spadek mocy , gdzie na 5 biegu przy 70km/h na prostej drodze nie umiem rozpędzić auta. "Ale komputer nic nie pokazuje" Może ktoś już przerabiał podobne problemy. Zbiorniczek od wspomagania pełny jak by kto pytał.Kontrolki nie święca , bezpieczniki dobre
Ostatnio zmieniony przez boban666 2021-07-04, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
W każdej Lodgy trzeba pomagać kierownicy żeby wróciła do pozycji zero, w zasadzie niezależnie od prędkości.
Wspomaganie ogólnie działa dużo ciężej niż np. w moim drugim aucie czy w służbowych.
70km/h licznikowo to taka minimalna prędkość dla wrzucenia 5go biegu dla tej skrzyni. Dławisz go, ale powinien jakoś tam zwiększać prędkość na płaskim.
Trudno mi stwierdzić czy wraca na pozycję 0 ale na pewno odbij w jej stronę.
Na płaskim terenie zwykle wrzucam biegi zaraz po przekroczeniu 2tys. obrotów czyli 5 bieg wrzucę pewnie gdzieś w okolicach 55km/h i nie ma problemu żeby się na tym biegu bujał nawet na trybie ECO. Oczywiście jazda w spokojnym trybie i z delikatną nogą.
Ostatnio zmieniony przez cowcar 2021-07-04, 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum