Czyli tak jak myślałem - ani 500, ani 600, o których wcześniej kolega pisał...
Ale czy tak w ogóle fotki nie są przypadkiem podpisane odwrotnie? Wyższe obroty powinny być przy klimie, żeby zrekompensować obciążenie.
nie nie są odwrotnie tak jak widać tak jest dlatego napisałem ze po włączeniu klimatyzacji obroty mi trochę spadają i silnik wpada w lekkie wibracje można z tym żyć ale jeśli gdzieś można to ustawić to bym prosił o jakiś namiar jak wcześniej pisałem mam kabelek i DDT2000
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-06, 19:23
djares napisał/a:
laisar napisał/a:
Ale czy tak w ogóle fotki nie są przypadkiem podpisane odwrotnie? Wyższe obroty powinny być przy klimie, żeby zrekompensować obciążenie.
nie nie są odwrotnie tak jak widać tak jest dlatego napisałem ze po włączeniu klimatyzacji obroty mi trochę spadają i silnik wpada w lekkie wibracje można z tym żyć ale jeśli gdzieś można to ustawić to bym prosił o jakiś namiar jak wcześniej pisałem mam kabelek i DDT2000
Ecu powinno mieć wgrane mapy w wersji z klimą. Bo są one różne
Ecu powinno mieć wgrane mapy w wersji z klimą. Bo są one różne
Ok czy ECU sterownik można podmienić bez ingerencji w IMO z tego co się domyślam to IMO jest w komforcie poprawcie mnie jeśli się mylę
Cześć
Mam okazję kupić Sandero 1.5dCi ,jednak nie ma ona klimatyzacji :( Powiedzcie jakie części są mi potrzebne, i jak ktoś ma schemat to też jak wyśle to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
I czy klima od Clio by pasowała tutaj?
Ostatnio zmieniony przez Jagiełło 2020-03-27, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
http://www.catcar.info/renault/?lang=en / Logan Sandero I / BS0W / Manual / 19 Cooling system - Reservoirs - Exhaust system - Engine mounting / Coolant radiator
Clio są różne, sandero też, niektóre części mogą pasować lub zostać dopasowane, ale wszystko wymaga przynajmniej ogólnej orientacji w temacie - a pytanie o clio świadczy o tym, że raczej nie bardzo wiesz na co się porywasz... (Bez urazy).
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-03-27, 19:24
Chyba jedynie chłodnica klimatyzacji z Clio IV pasuje do Sandero II, a reszta elementów jest inna.
Znaleźć klimę kompletną nie jest prosto i wymaga wymiany kilku elementów:
Nagrzewnica, łapa kompresora, inny alternator, przewody klimy, chłodnica, inna osłona chłodnicy, wentylator z inną obudową, no i wiązka.
I mnóstwo rozbiórki, bo trzeba rwać całą dechę.
http://www.catcar.info/renault/?lang=en / Logan Sandero I / BS0W / Manual / 19 Cooling system - Reservoirs - Exhaust system - Engine mounting / Coolant radiator
Clio są różne, sandero też, niektóre części mogą pasować lub zostać dopasowane, ale wszystko wymaga przynajmniej ogólnej orientacji w temacie - a pytanie o clio świadczy o tym, że raczej nie bardzo wiesz na co się porywasz... (Bez urazy).
Może ale osobiście myślałem że konstrukcja bliźniacza z Clio to uda się dopasować
Z logana w zasadzie wszystko - jeżeli weźmie się z wystarczająco podobnej wersji silnikowej.
Powyżej masz linki do katalogu części swojego sandero - BS0W (chyba że to diesel 65 KM, wtedy typ techniczny to BS0K). Sprawdź, jakie numery OEM mają elementy klimatyzacji, i szukaj potem według nich części do kupienia.
Witam, jestem tu nowy ale potrzebuję trochę pomocy
Kupiłem sobie Dokkera 1.6MPI/LPG z 2015r bez klimy i wpadłem na genialny pomysł doposażyć ją w AC.
Praktycznie mam już wszystko zamontowane ale potrzebowałbym schemat instalacji elektrycznej dla zwykłej klimatyzacji, by móc ją odpowiednio wpiąć w ,,system" i oczywiscie docelowo ją uruchomić.
Czy ktos mógłby mi w tym pomóc?
Nikt do tej pory nie pochwalił się posiadaniem schematów do dokker/lodgy, a ja znalazłem tylko coś takiego, jak w graficznych załącznikach poniżej.
Dodatkowo można przejrzeć schematy z innych modeli dacii - np http://www.daciaklub.pl/f...1781676#1781676 - bo większość rozwiązań jest albo identyczna, albo przynajmniej bardzo podobna.
Wysłany: 2024-06-07, 20:44 Dacia Logan 2018 1.0 i klimatyzacja
Witam serdecznie mam możliwość kupna Daci Logan 1.0 2018 56 tyś przebiegu
krajowy, troszkę zarysowana (do zrobienia) .
Chce kupić ten samochód do mojej żony, na dojazdy do pracy.
Wszystko powiedzmy byłoby ok poza tym że auto nie ma klimatyzacji.
Czy da się zamontować do tego samochodu klimatyzację (może jakąś uniwersalną)?
Widziałem że są wersje z klimatyzacją tego auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum