Wysłany: 2024-01-10, 17:18 Sanki Dacia Sandero Stepway 2018
Witam. Dzisiaj żona dzwoni że coś jej strzeliło w aucie. Okazuje się że mocowanie wahacza na sankach puściło. Czy może ktoś mi pomóc w doborze jakichś numerów tej części? Muszę to zrobić jak najszybciej a przecież nie będę spawał.
Dacia Sandero Stepway 2018
VIN: UU1B5220662108959
Zależy mi na szybkim ogarnięciu tej części. Z góry dziękuję.
Było parę krawężników ale koła całe. W tamtym roku miałem luz na tulei wahacza. Że wahacze nie drogie to wymieniłem w całości z obu stron. Jest możliwość że za mocno ten wahacz skręcili? Ja nie mam pomysłu ale ta rdza mnie niepokoi.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-01-11, 09:02
Jakoś nie pamiętam ani tu, ani na innych forach żeby ktoś się analogicznym zdarzeniem "chwalił", nawet w leciwych sztukach. A konstrukcja tych sanek pomimo zmieniania numerków fabrycznych pozostaje bez zmian chyba od początku Logana a mocowania wahacza są naprawdę solidne. Ciekawy przypadek...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-01-11, 09:11, w całości zmieniany 1 raz
Wygladaja jakby lezały "pół roku w Wiśle" i zardzewiały kompletnie później. Niemożliwe , że 5letnie sanki tak korodują.
eliks napisał/a:
Było parę krawężników ale koła całe. W tamtym roku miałem luz na tulei wahacza. Że wahacze nie drogie to wymieniłem w całości z obu stron. Jest możliwość że za mocno ten wahacz skręcili? Ja nie mam pomysłu ale ta rdza mnie niepokoi.
Nie da się skręcic tak przez człowieka by mocowanie wahacza poszło w sankach. Skrecałem u siebie wahacz do sanek naprawdę dużymi silami i nic takiego się nie zrobiło.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2024-01-14, 07:47
Pierwszy raz widzę taką sytuację. Owszem sanki rdzewieją, ale raczej powierzchownie, a nie w taki sposób że mocowanie wahacza pęka. Jeśli to oryginały to coś niespotykanego, a jeśli jakiś zamiennik to ktoś chyba kupił najtańszego możliwego chińczyka, który był trzymany w wodzie przed sprzedażą.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2024-01-18, 14:32
Po numerze VIN tego auta wychodzi, że Francja 2018. Także wychodzi brak fachowości naprawy. Sanki wymienić i dokładnie przejrzeć czy coś jeszcze nie wymaga interwencji blacharza, lub wzmocnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum