Ja cały rok od kilku lat używam przez cały rok tylko zimowy płyn do spryskiwaczy, jak przymrozi trochę to nie ma wtedy zaskoczenia, że płyn zamarzł, bo zagapiło się, żeby wlać zimowy.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV, był Logan
Silnik: 1.0 SCe, 1.6 MPI
Rocznik: 2018, 2005
Wersja: Open Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Maj 2018 Posty: 126 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2024-02-17, 19:30
Odkopuje temat, zima co prawda się kończy, ale nie chciałem pisać bez sprawdzenia. Polecam zimowy płyn do spryskiwaczy Prestone, nie zamarzł przy minus 20, właściwości myjące bardzo dobre, zapach przyjemny, delikatny. Jest niestety problem z dostępnością stacjonarnie (przynajmniej u mnie), w sieci można znaleźć za ok. 20zł/ 4L, plus koszty wysyłki (chyba, że ktoś ma darmową ), więc cena jak najbardziej do przyjęcia. Skuszony jakością zimowego, kupiłem też letni, ale do testów jeszcze trochę czasu zostało.
Ostatnio zmieniony przez bartos123 2024-02-17, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2024-02-18, 09:57
Jeśli płyn zimowy to tylko Traker. Zero zapachu i świetnie myje. W płynie zimowym najbardziej odrzuca mnie woń alkoholu albo zgnitych jabłek. Zawsze wybieram Trakera bo spełnia dwie najważniejsze funkcje
Też już od 2 dekad używam tylko płynu zimowego.
Awaryjnie użyłem przegotowanej wody + denaturat + Ludwik i zdało to "egzamin". Ale tylko latem na urlopie na wsi.
Ostatnio zmieniony przez Killer 2024-03-03, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum