Są na allegro. Wczesniej już o tym myslałem ale jakoś dotąd się nie zdecydowałem. Ma z pewnoscią jedną niezaprzeczalna zaletę . Nie zamarza mechanizm. No i są nawet produkowane w Polsce przez firmę mot-gum.
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-02-22, 12:55
za późno przeczytałem dzisiaj byłem i mogłem kupić no trudno trzeba będzie zrobić następną wycieczkę ciekawe czy będzie różnica w cenie między sklepami
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-02-22, 19:27
Kupiłem ale nie w sellgrosie tylko w makro, różnica w cenie spora 50cm 7,76 zł/netto 55 cm 9,46 zł/netto, wreszcie szyba czysta nic nie rozmazuje się i ładnie wyglądają jednym słowem udany zakup i polecam
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.5 dCi 85 KM
Rocznik: 2008
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 33 Skąd: nas tu tylu
Wysłany: 2009-03-12, 20:11
jackthenight napisał/a:
Jeszcze jesteś w euforii nowego auta. Poczekamy z miesiąc, góra dwa i z pewnością stwierdzisz że wycieraczka kierowcy jest za krótka :)
Ja Daćką jeżdżę już rok, może nie aż tak bardzo intensywnie, ale zawsze i długość wycieraczki jest odpowiednia dla mojego wzrostu (nie mam głowy pod dachem), a jadąc samochodem nie muszę oglądać nisko przelatujących samolotów
Wycieraczki zaczeły mi piszczeć a z reguły używam płaskich więc tu też zmieniłem i dodatkowo wydłużyłem lewą do 600mm a prawą do 560mm i teraz jest lepiej, ze zmian to zastosowałem jeszcze zaworki zwrotne na spryskiwacze(opisywane gdzieś tu na forum) a teraz czeka mnie jeszcze sprzężenie spryskiwaczy z wycieraczkami.
Ja kupiłem płaskie ALCA , ale lewa 60 nie do końca zbiera(nie dokładnie dociska do szyby) a 56 z prawej też nie dochodzi dobrze do szyby, może dlatego , że jest zimno a może dlatego , że kosztowały 15 zł sztuka a nie 60 zł jak innej znanej firmy.
Model: Logan
Silnik: 1.4MPI
Rocznik: 2006
Wersja: Arctica 5 os.
Wysłany: 2009-03-30, 11:30
ja u siebie mam zalozone Trico Neoform 2 x 500mm - zgraniaja idealnie, przylegaja idealnie, nie skrzypia nie piszcza i fajnie wygladaja - w dziale sprzedaz mam wystawiona oferte na te wycieraczki. Cena jest moze wysoka w porownaniu do "marketowych" ale ja nie kupie juz innych - te zalozylem przed wakacjami w zeszlym roku i po calej zimie nie widze sladow zuzycia Jak sie jakis spocik w Wawie wiekszy odbedzie to zawitam i zrobie mala prezentacje :) a jak ktos sie nudzi to zawsze monza do mnie podskoczyc na Bemowo na Wroclawska 4 i oblukac jak na Loganie wygladaja bo stoi caly dzien pod firma :)
_________________ Części samochodowe - Logan i nie tylko , PW lub gg 13601321
Za przystępną cenę można kupić też wycieraczki Norauto. Do Astry lepszych od nich (w podobnej cenie) nie znalazłem. Najgorsze jakie miałem to Valeo - jednym słowem: szajs.
Model: Logan
Silnik: 1.4MPI
Rocznik: 2006
Wersja: Arctica 5 os.
Wysłany: 2009-04-03, 07:24
hej, widze ze za mna tesknicie :) spokojnie ostatnio mam sporo pracy a ze zagladam na forum z roboty niezbyt mam czas za kazdym razem ogladac wszystkie watki :):)
jackthenight napisał/a:
A czym się różni wycieraczka NF506 od 507 lub 509 ?
Kazda z wycieraczek jest dostosowana do konkretnego modelu samochodu - wycieraczki typu NF480, NF500, NF530 maja standardowe mocowanie typu U czyli takie jakie większość samochodów , wycieraczki typu NF506,NF507,NF509 maja specjalne mocowania dostosowane do pojazdow ktore maja specjalne mocowania - np. Fiat Grande Punto.
pozdrawiam :)
_________________ Części samochodowe - Logan i nie tylko , PW lub gg 13601321
Z tańszych wycieraczek polecam Sena 21" (525 mm - dłuższe niż fabryczne, ale mają dodatkowe ramię przez co jest lepszy docisk). Raz na promocji kupiłem 1 szt. za 6 zł (drugą kupiłem drożej - normalnie kosztują 9 zł). W opakowaniu są dwa rodzaje zaczepów - wybierasz odpowiedni. Nie polecam (z tych tanich) Unitec.
Oczywiście można kupić coś droższego, ale ja przedstawiłem wersję ekonomiczną
Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 1108 Skąd: krakow
Wysłany: 2009-07-19, 19:56
Z taką pewną nieśmiałoscią kupiłem w Tesco płaską bottari za 19,90. Jedną o nie chciałem ryzykować dwóch. I na razie pełne zaskoczenie. Naprawdę dobra. Kilka różnych adapterów w komplecie. pozdr
A czy do Sandero też będą pasować wycieraczki 500 mm?
Fabryczne kończą swój krótki żywot i za chwilę będę musiała kupić jakieś porządne a nigdzie w specyfikacjach nie doczytałam się na temat wymiarów piór...
Mogę zmierzyć, ale ciągle zapominam
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum