Marka: Dacia
Model: Duster 2 / VW Polo
Silnik: 1.6 SCe / 1.2
Rocznik: 2018 / 2002 Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Maj 2018 Posty: 236 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-01-15, 11:12 MediaNav nie wyświetla temperatury zaraz po włączeniu
Dziś jadąc do pracy zauważyłem że na ekranie Media Nav zamiast aktualnej temperatury pokazuje mi dwie kreski.
Co dziwniejsze gdy radio było wyłączone i na czarnym ekranie jest tylko godzina i temperatura to wszystko było ok., pokazywało ok 1 stopnia. Po włączeniu radia w miejscu temperatury pojawiały się dwie poziomie kreski.
Macie jakieś pomysły co może być nie tak? Ewentualnie czy można jakoś MNav przywrócić do ustawień fabrycznych?
Po jakimś czasie zauważyłem że temperatura pojawiła się poprawnie.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-01-15, 12:43
Przyczyna moze byc chwilowy lub staly brak komunikacji miedzy MN a BIC lub miedzy BIC a czujnikiem temperaturu. Spowodowane luznym polaczeniem na wtyczkach, zaoksydowaniem stykow lub po prostu slaba/wolnym wymiana informacji. Osobiscie twierdze ze nie powinno tak byc i nalezy poszukac przyczyny.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum