Marka: dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 90tce
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Wysłany: 2022-08-18, 11:07 nie działa regulacja świateł mijania
Witam ponowne jak w temacie.
wiem jak ustawić światła, problem dotyczy że regulacja się skończyła .Pokrętło na zero jak najwyżej , prawy reflektor ok można śrubą wyregulować i wyżej i niżej ,niestety lewe świeci za nisko. Po prostu nie da się wyżej ustawić koniec śruby. diagnosta nie pod stemplował papierów .Czy Państwo coś poradzicie?
Wysłany: 2022-08-18, 11:55
tak pokrętło działa i wpływa na regulację , widać że linka siedzi mocno .żarówkę wymieniłem sam mysle że dobrze i zaraz po tym pojechałem na przegląd i tzw. D.... na urządzeniu u diagnosty widać dokładnie że świeci za nisko około 1cm
wieczorem podjadę pod ścianę i sprawdze żarowke i zobaczę
Ostatnio zmieniony przez MarcinR40 2022-08-18, 11:57, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3788 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-08-18, 12:06
MarcinR40 napisał/a:
...wieczorem podjadę pod ścianę i sprawdze żarowke i zobaczę
No właśnie też raz mi się zdarzyło, że niby zamontowałem żarówkę jak zwykle pewnie i prawidłowo a po zaświeceniu pod ścianą od razu zauważyłem, że coś nie halo, bo ustawienie obrysu wyglądało zupełnie jak z d...y. Żarówka nie wskoczyła na miejsce naprawdę minimalnie a różnica świecenia była ogromna.
Dla pewności zaznacz sobie obecny poziom na ścianie i spróbuj może od razu z inną żarówką... różne cuda już widziałem a zanim zacznie się szukać poważnej usterki trzeba wykluczyć podstawowe rzeczy.
Wysłany: 2022-08-18, 18:56
sorry ,nie da się wiecej edytować tzn. za puźno
problem rozwiązany żarówka źle siedziała ale jak z sąsiadem patrzyliśmy wręcz nie do wiary. dzięki za podpowiedzi naprawdę bym nie wpadł na to w H4 nie ma takiego problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum