Generalnie DD się podoba ludzią. Patrzą co to za ładny samochodzik a potem robią zdziwo, że to dadcia. Było już kilku oglądających co chcą kupić ten samochód i są zadowoleni po oglądnięciu. Są też malkontenci, co chcą coś dogryść ale im to nie wychodzi.
Ostatnio zmieniony przez robo1973 2011-09-28, 14:07, w całości zmieniany 1 raz
Moja MCV-ka od soboty (wypucowana na SCP) też zwraca uwagę przechodniów. Oglądają, czytają naklejki klubowe i ze zlotów. Wyczuwam czasami, że niektórym ludziom ciężko jest zagadać chociaż by chcieli.
Ja już parę razy "obsłużyłem" oglądaczy, nawet dałem sobie usiąść i zawsze opinie wychodziły na plus co do DD to szczerze powiedziawszy kolor brąz cajou już mi się przejadł - strasznie dużo takich jeździ, a np. szarego basalte jeszcze nie uświadczyłem
Ja już parę razy "obsłużyłem" oglądaczy, nawet dałem sobie usiąść i zawsze opinie wychodziły na plus co do DD to szczerze powiedziawszy kolor brąz cajou już mi się przejadł - strasznie dużo takich jeździ, a np. szarego basalte jeszcze nie uświadczyłem
"Strasznie" to może nie ;) ale widuje coraz częściej, spotykam sporo czarnych i srebrnych, bazalta widziałem trzy razy (każdy inny) ;)
Zauważcie, że nie do każdego samochodu pasuje jakiś kolor. Akurat do DD (wg mnie) pasuje najbardziej brąz, czerń i niebieski. Bazaltowego oglądałem ale siakoś tak nie podchodził mi.
Zróbcie małe "doświadczenie" i spróbujcie sobie wyobrazić samochód, który widzicie na ulicy, w kolorze innego samochodu, który też widzicie na ulicy, ale innej marki. Niektóre kolory po prostu nie pasują do charakteru auta.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-05, 21:09
piotr. z napisał/a:
Zauważcie, że nie do każdego samochodu pasuje jakiś kolor. Akurat do DD (wg mnie) pasuje najbardziej brąz, czerń i niebieski. Bazaltowego oglądałem ale siakoś tak nie podchodził mi.
Zróbcie małe "doświadczenie" i spróbujcie sobie wyobrazić samochód, który widzicie na ulicy, w kolorze innego samochodu, który też widzicie na ulicy, ale innej marki. Niektóre kolory po prostu nie pasują do charakteru auta.
Kwestia obiektywnie subiektywna, albo na odwrót
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2011-10-05, 21:09, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2011-10-06, 18:35
A ja się nie zgodzę - miałem trzy i były całkiem praktyczne - po umyciu po godzinie trochę brudne, po tygodniu i miesiącu nadal trochę brudne. Miałem też czarne i granatowe - były codziennie bardziej brudne.
Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
Wysłany: 2011-10-07, 09:21
Mnie zaczepił na ulicy pocieszny starszy człowiek, pytał o typowe usterki itp. Bardzo mu się mój Logan spodobał. Na początku rozmowy mówił, że chce kupić właśnie Logana, w połowie rozmowy było to już Sandero, a na końcu że chyba jednak będzie to Duster;)
Wczoraj miałem miłą rozmowę z właścicielem posesji przed którą zaparkowałem Sanderkę, ów pan był żywo zainteresowany dacią, bo sam przymierza się do Dacii i troszkę pogadaliśmy o różnych walorach auta. A co ciekawe, chwilę wcześniej zaparkowany był biały Duster i ten pan też rozmawiał z właścicielką o Daster -ku. Widać ma ochotę na dacię tylko waha się i brak mu wiary w rumuński produkt, chociaż mówił, że ma dobre wspomnienia co do marki, tylko że wtedy była inna motoryzacja.
Kiedy mogę parkuję pod samym oknem w pracy. Dzisiaj miałem to miejsce zajęte i zaparkowałem ciut dalej, pod przychodnią. Ponieważ przychodnia była jeszcze zamknięta, kłębił się pod nią tłum ludzi. Bardzo szybko parę osób zainteresowało się moim dusterkiem. A jeden z panów nawet zaczął zagadywać. Także dustery wciąż wzbudzają zainteresowanie
Ostatnio zmieniony przez McRap 2012-07-06, 06:03, w całości zmieniany 1 raz
ja w dniu dzisiejszym miałem spota na przejeździe z pierwszeństwem przejazdu na zwężeniu
Pan przejeżdżał dusterkiem identycznym jak moim, machnął mi, ja oczywiście odmachałem:) po czym nagle zatrzymał się i otworzył szybę, ja też otworzyłem bo głupio tak jechać dalej, ruch zatamowaliśmy chwilowo, a Pan się mnie pyta "ile pali?" :D
odpowiedziałem 8/100 i że ruch tamujemy :)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-09-18, 07:07
moim zdaniem beznadziejny i bezsensowny ten tuning
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum