Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2011-10-19, 20:51
Łożysko jest. Termin niby ustalony. Tyle, że Allianz się wypina na finansowanie samochodu zastępczego.
Posunęli się nawet do bezczelnego kłamstwa jeśli chodzi o zakres assistance - wpierali, że mam wariant podstawowy i tu nie przysługuje samochód. Ciekawe - na mojej polisie jest napisane czarnym drukiem wariant Plus. Bałagan czy analfabetyzm? Będę dalej dochodził tego za o zapłaciłem. A, że ich kosztuje - ryzyko ubezpieczyciela Wrrr!!!
Mnie się tak bardzo nie spieszy
Ostatnio zmieniony przez ajax 2011-10-19, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2011-11-07, 20:14
Łożysko wymienione. Co dokładnie było nie bardzo chcieli powiedzieć. Podpytałem tego mechanika, który zajmował się bezpośrednio. Trochę mętnie się tłumaczył. Zrozumiałem, że było prawdopodobnie pęknięte - ewidentna wada w produkcji. Teraz już nic nie słychać. Mam nadzieję, że to wszystkie wady
Obecny przebieg - 13450 km
Ostatnio zmieniony przez ajax 2011-11-08, 18:14, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2011-11-08, 18:13
TD Pedro napisał/a:
ajax napisał/a:
że Allianz się wypina na finansowanie samochodu zastępczego.
a jak to się skończyło?
Jeszcze się nie skończyło. Okazało się, że to nie Allianz bezpośrednio tylko Mondial Assistance (zresztą są podwykonawcą także PZU i chyba Warty). Sam Allianz sprawiał takie wrażenie jakby chcieli pomóc, ale jakoś to nie wychodziło. Zobaczymy co będzie dalej. Skarga poszła, obecnie czekam. 80 PLN piechotą nie chodzi
Wysłany: 2011-11-26, 13:11
Naklejka klubowa zainstalowana - przednia szyba prawy dół. Obok naklejki rejestracyjnej. Fajnie się prezentuje. Teraz jestem klubowiczem pełną gębą bo i naklejka i uszczelka i konto na forum
Teraz jestem klubowiczem pełną gębą bo i naklejka i uszczelka i konto na forum
no kurcze to ja też: konto na forum od roku, uszczelka też prawie od roku, naklejka ponad pół roku... a nigdy tak jednak nie pomyślałem... - ajax dzięki za jakże trafną refleksję...
Wysłany: 2011-12-13, 20:04
Wampirowi w dniu wczorajszym stuknęło 15 kkm na tym prostokątnym "cosiu" co się świeci miedzy budzikami. To (jak mi się wydaje) nazywa się "kunfuter" i służy do grania w "Doom-u"
A przedwczoraj zauważyłem, że boczna uszczelka przy lewym relingu zaczęła się cuś troszki fałdować. Tak jak gdyby była za bardzo naciągnięta i poluzowana. Jeszce nic z tym nie robię, zgłoszę przy przeglądzie, a jak będę miał chwilę czasu to zrobię fotki
jakoś tak umknęło to mojej uwadze ...
może, jak będzie trochę cieplej to okoliczności umożliwią wspólne obalenie "klubowego" trunku (Jacka Daniel'sa)...
Wysłany: 2011-12-14, 17:48
Dwa dni temu zauważyłem, że boczna uszczelka przy lewym relingu zaczęła się cuś troszki fałdować. Tak jak gdyby była za bardzo naciągnięta i poluzowana. Jeszce nic z tym nie robię, zgłoszę przy przeglądzie, a jak będę miał chwilę czasu to zrobię fotki
Wysłany: 2012-01-04, 16:31
Po dłuższej deliberacji Allianz postanowił zwrócić 80 PLN za samochód. Co prawda piszą, że to tak w drodze wyjątku, że to wynikło z nieprecyzyjnej treści OWU, ale [tutaj typowe bleblanie] ... klienta. I że polecają się na przyszłość
Właściwie to kij im pomiędzy 4 litery, nie jestem przywiązany akurat do nich, mam swojego brokera, a Allianz'a brałem tylko ze względu na rabatowy pakiet
Wysłany: 2012-03-29, 17:49 co może Opalony Wampir
Znalazłem fotki z poprzedniego lata - próba wykrzyżu. Wygląd zjazdu - widać przebieg opon . Wysokość ok 85 cm, bezpośrednio po zjeździe zakręt ok 90 stopni. A na drugim widać w trakcie zjazdu. Przeszedł bez problemu. Obecnie znalazłem i odświeżam
Wysłany: 2012-05-28, 20:18
A to było wczoraj, gdy Opalony Wampir pozazdrościł Mickiewiczowi i postanowił wpłynąć na suchego przestwór oceanu (no dużego stawu lub jeziorka), ponurzał się w zieloność i jak łódka brodził. Dowiózł nas pod kolejny lasek, pozwolił na grilla w czasie gdy przez kocyk tabunami wędrowały rozmaite gąsieniczki, po Wampirze grasowały żuczki i robiły to co żuczki lubią robić najbardziej . Jedna gąsieniczka nawet uparcie pchała się w nogawkę moich spodni. Niewyżyta jakaś
Już tak trochę przez zazdrość wobec fotek kol Irasa dorzucam ten kwiat jabłoni. Niech nie myśli, że tylko on potrafi roślinki uwieczniać
Z wjeżdżaniem w taką trawę to uważaj, bo może się zapalić od gorącego wydechu. Chociaż to pewnie bardziej dotyczy benzynowych z katalizatorem, który jest bardzo gorący podczas pracy, to nie wiem czy DPF też nie grzeje się znacząco.
W trakcie wypalania DPF temperatura osiąga ponad 500° C i wtedy wjechanie do suchego lasu to może spowodować pożar. Krótko po wypaleniu DPF lepiej nie majstrować przy układzie wydechowym, bo można się nieźle poparzyć.
Wysłany: 2012-06-05, 20:48
Ale to była zielona, świeżutka trawa. Nic mokrego. A DPF-a ostatnie nie wypalałem
Od lat poruszam się po jakichś nietypowych miejscach, mam nadzieję, że trochę wiem jak się ustrzec takich niespodzianek - a "jaszczomb" też ma silnik diesla i też DPF (tylko w w języku "niemych" trochę inny skrót )
Wysłany: 2012-06-10, 15:18 spanie w Dusterze
Tym razem na mnie kolej z sypialnią na kołach . Trochę inne rozwiązanie jak kol IraS-a, ale ma swoje zalety - szybki demontaż - w niespełna pół godziny wszystko usunięte i zaniesione do piwnicy - 1 osoba. Montaż niestety trochę dłuższy - ok 1 godziny dla 1 osoby. Ilość sprzętu konieczna zarówno do montażu jak i demontażu - 1 klucz imbusowy. Do tego swobodny dostęp do każdego miejsca - pokrywy otwierają się jak klapy. Na górę pójdzie płat pianki tapicerskiej - jest w drodze. Dodatkowa zaleta - wszystkie części są lekkie i łatwe do upchnięcia nawet w kącie domu lub piwnicy.
Zamiast przekonywać MNŻ po prostu kupiłem materiały (system regałów TRISS) i poskładałem "wszystko razem zusamen do kupy"
intro.jpg konstrukcja po poskładaniu, przed przykryciem materacem z pianki
Plik ściągnięto 454 raz(y) 238,07 KB
zad.jpg a tak wygląda w zbliżeniu okolica tylnej klapy
Plik ściągnięto 333 raz(y) 229,46 KB
nóżka.jpg na tym stoi. na blachę jeszcze podłożę gumową wycieraczkę z marketu, coby wampirowi było wygodniej
Plik ściągnięto 282 raz(y) 224,28 KB
dół.jpg widok d dołu - jeszcze odciąć śruby
Plik ściągnięto 293 raz(y) 207,16 KB
klapa.jpg każda z 4 części otwiera się - w dowolną stronę
Plik ściągnięto 375 raz(y) 233,9 KB
klucz.jpg jedyne narzędzie konieczne do zmontowania i likwidacji
Plik ściągnięto 205 raz(y) 176,76 KB
Ostatnio zmieniony przez ajax 2012-06-10, 15:22, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-06-10, 16:09
Dziękuję za pochwałę . Aż się lekko . Zwłaszcza po ostatnim obsztorcowaniu mnie na forum (za jedną literkę w nicku)
Wlazłem, położyłem się, odwróciłem się, zamknąłem za sobą klapę, wylazłem przez drzwi. Działa.
Jeszcze myślę o jakimś umocowaniu do nadwozia coby się ruszyć nie mogło. Tak chodzi mi po głowie użycie tych bolców trzymających oparcia tylnej kanapy. Skoro mają wytrzymać siły działające na 3 dorosłych ludzi przy zderzeniu, to pewnie i utrzymają taką konstrukcje ważącą tyle co 10 letnie dziecko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum