Zakupiłem wczoraj radio SONY MEX-BT2500 w Mixelectronics za niedużą sumę 299 zł. plus 20 zł za przesyłkę. Nie wiem czy będzie z zewnętrznym mikrofonem na wyposażeniu (ewentualnie dokupię, może ktoś wie gdzie można to znaleźć?), ale tak czy siak powinienem być zadowolony ze względu na bluetootha. Głośnik 4 szt., takie jak ma Piotrres w Electroworldzie za cenę 71 zł za 2 szt, a przejściówki do głośników na allegro za 1,99 zł/szt.
Czyli całość to koszt 469 zł. Zamontuję samodzielnie.
Wysłany: 2011-07-10, 06:56 Duster - kolor zegarów - radio
Witam Szanowne grono,
Mam proste pytanie dotyczące koloru podświetlenia zegarów w Daci Duster. Potrzebuje do zakupu radia a niestety z tego wszystkiego nie zwróciłem na to uwagi.
Z podesłanego linka wiem że jest to bursztyn:) ale teraz pytanie wyświetlacz licznika jest jak w loganie?
Jasne tło ciemne cyferki? Czy może da się to zmieniać?
Dokładnie - w nowych Daćkach jest ciemne tło i jasne cyferki - wygląda to IMHO atrakcyjniej. Ktoś w Rumunii chyba zrobił sobie przy białych zegarach niebieskie podświetlenie - no i to już w ogóle kosmos...
Co do bursztynu, niestety wiele fajnych radyjek odpada ;(
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2011-10-30, 19:16 Wybór radia?
Chodzi mi o to jakie radyjko najładniej komponuje się w stylistykę deski rozdzielczej Dustera pod względem designu, koloru podświetlenia itp, może wrzucicie jakieś fotki swoich radyjek.
Wiem, że zaraz się ktoś odezwie o znaczeniu parametrów sprzętu a nie wyglądu ale ja jestem na etapie zakupu radyjka, niekoniecznie najdroższego ale takiego, które fajnie się wkomponuje w stylistykę i podświetlenie kokpitu.
Mam jeszcze przy okazji jedno pytanko: Co mi może ASO jak sam se podłącze radio i głośniki?
Najlepiej wkomponowuje się oryginalny, firmowy Blaupunkt - pomarańczowe podświetlenie panela do pomarańczowego podświetlenia deski. I nie robi dyskoteki.
Wysłany: 2011-11-01, 08:04
Mam pytanko, może błahe ale nie chcę nic połamać w Dusterku:)
Jak wyciągnąć fabryczny schowek w miejscu kieszeni radia, są tam z przodu u góry jakieś otwory na płaski śrubokręt ale nie wiem jak to podważyć aby wysunąć ten plastik.
Jeszcze jedno, czy do głośników potrzebne są adaptery do wtyczki renault?
Kurde kupiłem nowe radyjko pioneera w media expert i w panelu lata coś w środku jakby jakaś śrubka lub kawałek plastiku, chyba opatrzność nie chciała bym dziś grzebał przy aucie. Jutro wymienię i będę zakładał, proszę o jakieś pomocne wskazówki i rady.
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2011-11-01, 08:11, w całości zmieniany 2 razy
Z informacji na forum wynika, że adaptery do głośników są niezbędne. Czytałem też gdzieś tutaj informację, że ta kieszeń "to wychodzi prawie sama", oczywiście po odgięciu tych zaczepów, ale teraz nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-11-01, 11:00
tomala72 napisał/a:
Jak wyciągnąć fabryczny schowek w miejscu kieszeni radia, są tam z przodu u góry jakieś otwory na płaski śrubokręt ale nie wiem jak to podważyć aby wysunąć ten plastik.
Wysłany: 2011-11-10, 06:05
Zamontowałem sam, wszystko banalnie proste: radio na kostkę iso + adapter do antenki z małej na dużą wtyczkę (radyjko sony bo na takie wymieniłem felernego pioneera) i głośniczki w drzwiach to również proste zadanie:
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-11-10, 17:40
bardzo dobrze pasują Alpine - są modele które mają podświetlenie bursztynowe. Ja kupiłem za około 330 PLN model CDE 120RM - zależało mi na wejsciu AUX i USB, prostej funkcjonalnej konstrukcji i przystępnej cenie - uważam,że jest lepsze niż fabrycznie montowane radio, o wiele lepiej wygląda i kosztuje 1/5 ceny tamtego:
i-alpine-cde-120rm.jpg
Plik ściągnięto 350 raz(y) 70,2 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2011-11-10, 17:42, w całości zmieniany 2 razy
jakby ktoś się nosił z zamiarem kupna to od 15 grudnia takie oto radio będzie w Biedrze. nie wiem jak jego jakość itd wrzucam tylko informacyjnie, może komuś się nada.
Myślę, że Philips pod byle czym by się nie podpisał. A te najtańsze noname (Clarus czy podobne) z Biedronki nie mają RDSu - przynajmniej nic o tym nie ma na pudełku, wyświetlacz na zdjęciu pokazuje 89.00.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum