Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-01-15, 15:54
marek68_68 napisał/a:
Gdy włączam kieunkowskaz to światła z tyłu szaleją , światła stopu migają mocniej niż kierunkowskazy
Jeśli chodzi o to, to problemem jest brak masy w tylnych lampach. Musisz odłączyć wtyczki od tylnych lamp i popskiać styki we wtyczce i w lampie jakimś sprayem typu Kontakt, w ostateczności WD40 i kilka razy podłączyć wtyczkę i ją odłączyć od lampy w celu przeczyszczenia się styków.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-01-15, 16:35, w całości zmieniany 3 razy
A ja powiem tak, jak widzę jakość kabli ich grubość oraz grubość izolacji to się nie dziwię, jest cienka a po kilku zgięciach izolacja pęka więc nie ma się co dziwić że potem gdzieś coś dowiera i robi się dyskoteka.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-01-16, 00:05
A ja Pawlo jeszcze nie słyszałem aby komuś przetarł się kabel, albo ktoś miał jakieś problemy z przewodami - według mnie grubość kabli jest prawidłowo dobrana do obciążenia, także tutaj nie widzę żadnych problemów, a grubość izolacji określają normy i tutaj również nie ma żadnych nieprawidłowości.
A problem z choinką kontrolek kierunkowskazów, stopów, cofania jest znany i już kilkakrotnie na forum przypominany. Chodzi o brak masy w tylnych złączach lamp, spowodowany wypalaniem we wtyczce pinu masowego, który jest tylko jeden na lampę na wszystkie żarówki. Przeczyścić złączę i problem rozwiązany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum