DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 01:04
ŁÓDŹ - Przyguccy Inter Car
Autor Wiadomość
mrówa 

Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,4 MPI
Rocznik: 2010
Wersja: Arctica 5 os.
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-05-29, 20:22   

wieza napisał/a:
powiem tak konkurencja est b,duza i trzeba sie targowac , ps w kazdym salonie podlokietnik i dywaniuki wytargujesz
Zgadza się, jak mi sprzedawca zaoferował "gratisy" czyli dywaniki, prawie go wyśmiałam :-P

Auto Krytyk 

Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: .
Wysłany: 2011-05-30, 09:13   

Wątpię że w każdym salonie wytargujesz podłokietnik i dywaniki czy co innego. To zależy jaki samochód zamawiasz bo jeżeli dustera na którego jest ogromny popyt to raczej słabo to widzę, na Logana zwykłego można więcej wysępić bo się w ogóle nie sprzedają -zresztą nie dziwię się za thalię alliclusive z lepszym wyposażeniem i 12 lat gwarancji na nadwozie zapłacę mniej. Dacia zlikwidowała też chyba upusty na taxi chyba za dużo taksówkarzy kupiło hehe.

dorota 
Zielony listek

Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2011
Wysłany: 2011-06-03, 16:31   

Auto odebrane,przygotowane zgodnie z umową i w terminie.Ogólne wrażenia z kontaktów ze sprzedawcą pozytywne.Rzeczowo,konkretnie i sympatycznie :-)

bushi 

Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011 / 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-06-03, 21:17   

Gratulacje, szampan byl? ;)

dorota 
Zielony listek

Wysłany: 2011-06-04, 05:08   

Szampana nie było,ale wrażenia niezapomniane.NOWE auto,nic nie skrzypi,nie puka,nie trzeszczy,nie jestem przyzwyczajona do takiej jazdy ;-)Jutro chrzciny.Trzeba Stefanię do rodziny przyjąć :mrgreen:

wieza 

Model: LODGY
Silnik: 1,5
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 5 os.
  Wysłany: 2011-06-05, 20:46   

ja w cenie autam mialem hak, dywaniki, zapalniczke w bagazniku dorobili gratis, i jeszcze sie potargowalem :) a auto kupilem przez telefon :)
a podlokietnik dostalem pozniej od Daci Polska :):):)

Przyguccy 

Marka: Renault Dacia Nissan
Model: .
Silnik: .
Wysłany: 2011-06-10, 15:07   

Przypominamy o jutrzejszym pikniku Dacii u nas w salonie !
Mamy nadzieję, że pogoda dopisze...:)
do zobaczenia o 10.00!

http://www.przyguccy.pl/dacia/promo.html

ZAPRASZAMY!!!

bushi 

Wysłany: 2011-06-11, 19:20   

No to piknik zaliczony - z forum stawili sie: ja, Tomi i w zastepstwie balujacego w Borkach Jackthenight'a Maciej i Ola (w polowie skladu z przemilymi pociechami). Tak wiec reprezentacja modeli pelna: Duster, Logan (MCV) i Sandero (Stepway). Pojawilem sie o 10 jako pierwszy i balem sie, ze pozostane jedyna osoba w salonie ;) Ale na spokojnie odebralem karte rabatowa, umowilem sie na mala kontrole (drzenie na sterze przy ok. 85 km/h - mam nadzieje, ze to tylko zle wywazenie kol). Po krotkim czasie dolaczyl przemily kolega Maciej i jako trzeci Tomi. Oczywiscie pogadalismy sobie o naszych Drakulach, skosztowalismy male conieco z serwowanych dobroci (catering z Bierhalle-naleza sie pochwaly) i wzielismy udzial w pierwszym krotkim quizie. Ogladajac nasze wozy wprawne oko kolegow zauwazylo na lewym, przednim blotniku mojej Drapieznej Drakuli pocalunek od jak sadze drzwi innego auta - na szczescie lakier caly, tylko wgniecenie). Bedac ograniczonym czasowo zniknalem ok 13:30 - tak wiec czesc atrakcji mnie ominela, ale milo spedzilem czas. Szkoda tylko, ze impreza byla (chyba) malo rozreklamowana - nie bylo duzego ruchu - ale i na wieksze tlumy salon niebylby przygotowany np z miejscami siedzacymi. No i czesc zdezorientowanych "swiezych" klientow krazyla przed salonem nie mogac znalezc pracownikow mogacych udzielic informacji i pikniku. Niektorzy nawet brali mnie za pracownika salonu i ogladali mojego Dusterka jak salonowego zadajac pytania, gdy z kolegami ogladalismy nasze Dacki - tak wiec obecnym na pikniku forumowiczom nalezy sie jakas 1/n-ta etatu u Pana Przyguckiego ;) A tak na powaznie to bylo milo i oby wiecej takich spotkan.

dorota 
Zielony listek

Wysłany: 2011-06-13, 07:44   

Ja też byłam :-) ,szkoda,bo nie wiedziałam,że klubowicze się jakoś umówili i nie dołączyliśmy do Was.Siedzieliśmy z mężem widocznie osobno.Impreza nam się podobała,piszemy się na następną :mrgreen:

bushi 

Wysłany: 2011-06-14, 14:31   

No szkoda, ze sie nie poznalismy - trzeba bylo szukac na parkingu oznakowanych klubowo Daciek i wszystko byloby jasne : )

A ja dzisiaj zaliczylem pierwsza wizyte w serwisie. Pojechalem w sprawie drzenia kierownicy, ktore pojawialo sie ok. 80 km/h, najwieksza amplitude mialo ok. 85 km/h, a potem stopniowo znikalo powyzej setki (nasilenie drgan bylo rozne na roznych nawierzchniach). Mialem nadzieje, ze to tylko kwestia zle wywazonych kol. Umowiony bylem na 9:30 ale udalo mi sie dojechac troche wczesniej, wiec Drakulka byla oddana do serwisu juz o 9:20. Prace mialy potrwac 2 godziny, wiec usiadlem sobie w kaciku klienta i drzemiac ladowalem akumulatory po pracy. Po 2 godzinach podszedl do mnie Pan Krzysztof Majda i powiedzial ze:
- kola byly prawidlowo wywazone (niedowazenie bylo rzedu 5 gram przy tolerancji maszyny do 10 - wiec nie powinno to miec znaczenia),
- sam na jezdzie probnej Drapiezna Drakula nie odczul opisywanych przeze mnie drgan,
- to co czulem moze byc rezonansem od silnika przy danych obrotach i predkosci,
- postara sie znalezc podobny model na salonie, przejechac sie nim i porownac odczucia,
- wszystko potrwa jeszcze z pol godziny (sprawdzali poduszke silnika),
- na koniec przejedziemy sie razem, zebym sprawdzil czy wszystko jest ok.
Dodatkowo Pan Krzysztof poratowal mnie dawka zimnego napoju babelkowego z zawartoscia kofeiny, za co jestem wdzieczny, bo po dyzurze zawsze jestem z lekka sniety :)
Ok. dwunastej przejechalismy sie kontrolnie po okolicy i podczas jazdy nie stwierdzilem zadnych drgan. Zdziwiony (w sumie nic nie bylo zrobione), ale zadowolony pozegnalem sie i wrocilem do domu - w drodze powrotnej tez bylo ok. I tak sobie mysle - moze jednak te 5 gram mialo znaczenie? Bo teraz faktycznie nic nie dokucza a i te zwykle drzenia przenoszone na ster sa jakby lagodniejsze (ale to tylko moje subiektywne odczucie). Zobaczymy co bedzie dalej, nie mowie hop, ale na chwile obecna jestem zadowolony i dziekuje bardzo za mila obsluge.

jackthenight 

Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-06-30, 23:26   

Dzisiaj byłem w ASO z powodu źle działającego włącznika STOPU, a tym samym nie zawsze włączały mi się światła STOP, kiedy przyciskałem pedał hamulca.
Jest to dość niebezpieczna usterka, bo auto z tyłu może ci wjechać w bagażnik, jak również nie zadziała ci ABS, gdyż sygnał z włącznika STOP również podawany jest do sterownika ABS.
Także usterka poważna.
Obsługa w ASO szybko w ciągu kilku minut wymieniła włącznik STOP-u na nowy na gwarancji - od momentu przyjazdu do ASO do momentu wyjazdu zajęło to może 20 minut, a śpieszyło mi się dość znacznie, także jestem zadowolony z szybkiej akcji wymiany włącznika.

tomi 

Model: Duster
Silnik: 1,6 SCE 115
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wysłany: 2011-07-22, 13:30   

Wczoraj byłem ASO z powodu hałasu z przodu (podejrzewałem łożyska). Po kontroli łożysk i jeździe próbnej padło podejrzenie na opony (dębica - przebieg 57tyś). Aby rozwiać wszelkie wątpliwości przełożono opony z logana do jazd testowych. Na jeździe testowej z nowymi oponami wszystko było w porządku.
Obsługa jak zwykle szybka i miła.
Podziękowania za wykonania testu z nowymi oponami.

TRM 
Zielony listek

Marka: Nissan
Model: qashqai
Silnik: 1.5
Wysłany: 2012-02-17, 18:13   

Witam wszystkich i zapraszam do przeczytania artykułu na temat przekrętu serwisu przy ulicy Przybyszewskiego w Łodzi.

Otóż posiadam nissana qashqai i tak się nieszczęśliwie złożyło, że trafiłem do Przyguckich na przegląd zresztą pierwszy czyli po 20 tys. km. Pomijając fakt, że naczekałem się z godzinę żeby ktoś wydał mi mój samochód, który miał być już do odbioru dużo wcześniej. To może przejdę do konkretów. Po przyjeździe do domu z ciekawości odkręciłem butelkę z płynem chłodniczym (którego pół należy dolać przy pierwszym przeglądzie) i poczułem zapach używanego płynu w którym czuć zapach silnika czyli, że dolali mi płyn używany a zapłaciłem za butelkę "nowego". Myślę sobie, że serwisy i tak rolują właścicieli aut, także przemilczę ten fakt... Tylko czy wymienili olej, a jeśli tak to na jaki i od czego.

A teraz coś najciekawszego. Po akcji serwisowej, wymiany modułu wspomagania, odjeżdżając spod serwisu dziwnie pracował silnik, lekko traktorowato, lecz po przejechaniu kilkuset metrów wskaźnik spalania pokazywał mi 43,2 litra. Tym razem przesadzili z tym, bo chyba moje auto pracownik Przyguccy Inter Car przegonił moje auto z prędkością ze 120 na drugim biegu!!!!
Więc zdecydowanie nie polecam serwisu Przyguccy Inter Car, chyba, że ktoś chce, żeby serwis zamordował jego auto!!!!

Nie polecam Przyguccy Inter Car, zdecydowanie!!!

Pozdrawiam użytkowników z Grupy Renault.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-02-17, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  

Mariusz 

Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015
Wysłany: 2012-02-17, 21:35   

Dlatego ja wybrałem serwis Jaszpol w Zgierzu. Mechanicy tam pracujący to normalni, poważni panowie w średnim wieku. Dodam jeszcze, że mogę być w ich obecności wymieniając cenne uwagi :-)

jackthenight 

Wysłany: 2012-02-17, 22:02   

TRM napisał/a:
lecz po przejechaniu kilkuset metrów wskaźnik spalania pokazywał mi 43,2 litra. Tym razem przesadzili z tym, bo chyba moje auto pracownik Przyguccy Inter Car przegonił moje auto z prędkością ze 120 na drugim biegu!!!!

Raczej na pewno nie masz w tym przypadku racji.
43.2 l/100km pojawiło się dlatego, bo pracownik włączył silnik na postoju - możliwe, że w ogóle nie pojechał autem. A średnie spalanie wzrasta również wtedy jak silnik pracuje na postoju o czym wielu ludzi zapomina.

Mariusz 

Wysłany: 2012-02-17, 22:04   

Zastrzeliłeś mnie Artur. Muszę sprawdzić ile u mnie pokaże spalanie na postoju :roll:

jackthenight 

Wysłany: 2012-02-18, 09:09   

Mariusz napisał/a:
Muszę sprawdzić ile u mnie pokaże spalanie na postoju :roll:

Będzie rosło w nieskończoność, bo ilość kilometrów będzie niezmienna, a ilość spalanego paliwa będzie ciągle rosła.
Wyzeruj spalanie średnie, przejedź autem z 1 km a następnie przy włączonym silniku na postoju obserwuj średnie spalanie. Będzie non stop rosło, dopóty dopóki nie wyłączysz silnika.
"

eplus 

Silnik: 1,6
Wysłany: 2012-02-18, 11:11   

Mi w dniu zakupu pokazali 99,9, bo odpalili go na próbę. W nieskończoność rosło nie będzie. :mrgreen:
Muszę też powąchać płyn chłodniczy - pewnie śmierdzi jak dziad z dworca.

jackthenight 

Wysłany: 2012-02-18, 12:40   

Rosłoby w nieskończoność, gdyby pewnie nie fakt, że maksymalnie wyświetlacz może wskazywać 99.9 l/100km :)

Mariusz 

Wysłany: 2012-02-18, 15:49   

Sprawdziłem. Potwierdzam. Spalanie pokazało mi 39,7l i o mało nie dostałem zawału :mrgreen: . Więcej na takie próby jackthenight mnie nie namówisz ;-) :mrgreen: To nie na moje nerwy :mrgreen:

akofreda 

Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Wysłany: 2012-02-18, 15:58   

W astrze 3 jak samochód stoi a silnik pracuje to komp zmienia jednostki z l/100km na l/godzinę. ;-)

eplus 

Silnik: 1,6
Wysłany: 2012-02-18, 17:29   

Ale to spalanie chwilowe, w Dacii jest tylko średnie i nie miałoby to sensu.

jackthenight 

Wysłany: 2012-03-10, 21:43   

No i niestety mnie dopadła awaria silnika. A zaczęło się tak :
Wczoraj w piątek jadąc z pracy usłyszałem dziwne cykanie. Ściszyłem radio, jednak nic to nie dało.
Po zatrzymaniu auto i otworzeniu maski, cykanie słyszałem od strony silnika, przy czym częstotliwość cykania była wprost proporcjonalna do prędkości obrotów silnika. Cykanie było takie jakby dwie blaszki o siebie waliły - hałasowało dość mocno, że bałem się zbyt gwałtownie przyśpieszać i w ogóle zbyt szybko jeździć. Silnik zaczął hałasować jak diesel.
To pojechałem do ASO. Serwis szybko przyjął auto. Po chwili przychodzi szef serwisu i mówi, że już wiedzą co jest przyczyną problemu - poluzowała się nakrętka regulacji zaworu czy od zaworu - jakoś tak - ucieszyłem się, że nie będzie jakiejś poważnej naprawy.
Dobrze również, że szybko przyjechałem do ASO, bo kto wie czym skończyłaby się jazda z takim luźnym zaworem. Dodatkowo zleciłem wymianę świec - oczywiście świece Renault.
Wykonano również regulację zaworów.
Wypożyczyłem sobie auto zastępcze Megankę i w sobotę rano odebrałem już swoje auto, sprawne, z cicho pracującym silnikiem, oczywiście umyte. Ze zniżkami klubowymi zapłaciłem za wszystko 460 zł - także cena OK. Obsługa w serwisie jak zawsze na najwyższym poziomie.

Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2012-03-10, 22:00, w całości zmieniany 3 razy  

rimo 

Marka: Dacia/Renault
Model: Sandero Stepway/Megane
Silnik: 1.6 MPI LPG/1.6v16 LPG
Rocznik: 2011/2013
Wysłany: 2012-03-11, 12:24   

Jack, możesz podać ile kosztowała cię regulacja zaworów? Mnie w ASO na ul. Puławskiej ze zniżką 281,84 zł (w tym uszczelka 91,88).

jackthenight 

Wysłany: 2012-03-11, 15:30   

Mnie regulacja zaworów wraz z uszczelką kosztowała po rabacie klubowym : 246 zł

Odpowiedz do tematu