Marka: Dacia
Model: Logan Sedan
Silnik: 1,5 dci 85
Rocznik: 2008
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-22, 23:15 Nareszcie, już w domu
No i sie doczekałem.
D-day był w piatek i do dzisiaj 210 km po Wawie i okolicach w korkach i z klimą no i średnio 5,7 systemy podają ON/100.
Pozdrawaim
Nie nooooooo super bryka widzę pewne podobieństwa do mojego Loganka ale radyjko to sobie zamontuj zamiast półeczki pod konsolą - będzie poręczniej. Koniecznie przybywaj na zlot 26 !!!
Wysłany: 2008-04-24, 17:31
Dzieki Koledzy.
Co do maty bagaznikowej - to kupiłem w firmire Adaszo (www.adaszo.pl) 120 PLN
(podobnie jak dywaniki).
Ponieważ mam CB i nawigację - spiołem je w ten sposób, ze rozgalęziacz umieściłem nad pod półką na nadkolu za dywanikiem. Z tamtąd kablem pod mazkownicą słupka poszedłem z do słupka. Nawigacja nie przeszkadza. CB jest zamontowane poniżej schowka z boku paneli nawiewu i przełączników - chyba jedyne mozliwe miejsce w Loganie.
Radio SONY MEX 2500 BT działa super - polecam (właśnie wyszła nowsza wersja 2600 i jest reklamowana w prasie motoryzacyjnej.
Wysłany: 2008-04-24, 17:35
Wycieraczki kupiłem w REALu za 14,99 ale to kibel - źle się układają w stronę do góry i zbieraja tylko do dołu.
Chciałem zaoszczędzić na Valeo - ale to sie nie udało. W megi miałem Valeo i były super. Polecam ten typ wycieraczek zwłaszcza w trasie bo idealnie przylegaja do szyby.
CB jest zamontowane poniżej schowka z boku paneli nawiewu i przełączników - chyba jedyne mozliwe miejsce w Loganie.
Można jeszcze przed miejscami na kubki - dolna część konsoli (ta pseudopółeczka) jest zdejmowalna: wystarczy odciągnąć "skrzydełka" boczne (są na takie zatrzaski) i całość pięknie się wyciąga. Mogę zademonstrować na zlocie (szczegóły tu).
Wozik aż miło. Mam pytanie - od jakich obrotów masz zaznaczoną czerwoną strefę na obrotomierzu? Wiem, że w modelach renault jest to od 4500, u Ciebie widzę kreskę czerwoną od 6500 (to dla wersji 1.6 16v chyba), ale masz czerwone cyfry i podziałkę - od jakich obrotów się zaczynają?
Ile masz dokładnie obrotów na piątce przy 100 km/h?
Ale Cię zasypałem pytaniami Czekam na odpowiedź.
Pozdro.
_________________ 102 000km zadowolenia za kierownicą Dacii.
Dzieki Koledzy.
Co do maty bagaznikowej - to kupiłem w firmire Adaszo (www.adaszo.pl) 120 PLN
(podobnie jak dywaniki).
Ponieważ mam CB i nawigację - spiołem je w ten sposób, ze rozgalęziacz umieściłem nad pod półką na nadkolu za dywanikiem. Z tamtąd kablem pod mazkownicą słupka poszedłem z do słupka. Nawigacja nie przeszkadza. CB jest zamontowane poniżej schowka z boku paneli nawiewu i przełączników - chyba jedyne mozliwe miejsce w Loganie.
Radio SONY MEX 2500 BT działa super - polecam (właśnie wyszła nowsza wersja 2600 i jest reklamowana w prasie motoryzacyjnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum