ja dostałem 5 lat za 1 PLN+VAT - warunkiem było wzięcie kredytu w renault na zakup auta. Można go spłacić na drugi dzień. Ważne było aby wziąć.
Ta oferta na gwarancję za 1 PLN nazywa się Formuła Non Stop
http://www.renault.pl/ser...kowa-gwarancja/
ja dostałem 5 lat za 1 PLN+VAT - warunkiem było wzięcie kredytu w renault na zakup auta. Można go spłacić na drugi dzień. Ważne było aby wziąć.
Ta oferta na gwarancję za 1 PLN nazywa się Formuła Non Stop
http://www.renault.pl/ser...kowa-gwarancja/
Też tak chciałem, ale w momencie zakupu zmieniła się polityka i było za 1 % wartości samochodu.
Dziś miła Pani z salonu wałbrzyskiego zadzwoniła z ofertą promocyjną przedłużenia gwarancji do 5 lat
kiedy mija rok od daty zakupu?
Rok minie dopiero z końcem stycznia 2013 r. rozumiem, że o to, że Umowę serwisową Formuła Non Stop można wykupić w ciągu 12 miesięcy od daty pierwszej rejestracji samochodu? Czyli mam czas
ALE OFERTA ZA 500 zł JEST WAŻNA TYLKO DO KOŃCA TEGO MIESIĄCA !!!
a jaki był koszt całkowity tego (nawet) jednodniowego kredytu?
Piotr_K napisał/a:
Rok minie dopiero z końcem stycznia 2013 r. rozumiem, że o to, że Umowę serwisową Formuła Non Stop można wykupić w ciągu 12 miesięcy od daty pierwszej rejestracji samochodu? Czyli mam czas
zapytałem, bo w profilu masz wpisany rok 2011 i licząc rok od zakupu (a właściwie od pierwszej rejestracji) to wypadało w 2012 r....
Z tego co wiem, to przedłużeniu ulega tylko okres gwarancji, a limit kilometrów pozostaje bez zmian.
Ja też kiedyś dostałem taką propozycję, ale zrezygnowałem, bo i tak gwarancja skończy mi się przed upływem 3 lat.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-21, 20:08
rzecz gustu - ja nie przedłużałem, bo taka operacja wymusza dwie dodatkowe dość słono płatne wizyty w ASO celem przeglądu. Równie solidny i co najmniej 1/3 tańszy zrobię na miejscu
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-21, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
A ja kupiłem już z przedłużoną do 5 lat ;P
Przeglądy są co dwa lata albo 20tys, więc w najgorszym wypadku będzie ich 4, co jest wątpliwe, bo przez pierwsze pół roku wyjeździłem raptem 5 tysięcy km. Za to mam gwarancję, że nie będę kupował wtrysków albo turbo, jak jedno z nich się podda w ciągu najbliższych 3,5 lat ;P
Ostatnio zmieniony przez Marmach 2012-03-21, 21:59, w całości zmieniany 2 razy
rzecz gustu - ja nie przedłużałem, bo taka operacja wymusza dwie dodatkowe dość słono płatne wizyty w ASO celem przeglądu. Równie solidny i co najmniej 1/3 tańszy zrobię na miejscu
Możesz napisać dokładniej jakie przeglady i w jakiej cenie
Ostatnio zmieniony przez robo1973 2012-03-22, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-22, 15:20
będzie zawsze tańszy - przynajmniej o stawkę roboczogodziny, bo takich wyśrubowanych jak mają w aso nie ma pewnie nigdzie. Kolejna oszczędność to zamienniki - nawet te przyzwoitej jakości. W aso pchają z logo. Zwykły filtr oleju czy powietrza może być o połowę tańszy i w niczym nie gorszy.Pytałem w salonie o tą dłuższą gwarancję. Paniki nie ma - można ją wykupić w każdej chwili, np tuż przed zakończeniem standardowej
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-03-22, 15:38
Nie wiem jak z Dacią, ale u siebie za przegląd (tzn. robocizna przeglądu i wymiana przewidzianych materiałów eksploatacyjnych) zapłaciłem 325zł. Dobry warsztat na mieście wycenił taki zakres pracy na 200-220zł. Z tego co kumpel z pracy mi mówił o cenach przeglądów u auto-zięby płacił od 10 do 20% mniej niż ja, więc różnice już są niewielkie jak dla mnie...
będzie zawsze tańszy - przynajmniej o stawkę roboczogodziny, bo takich wyśrubowanych jak mają w aso nie ma pewnie nigdzie. Kolejna oszczędność to zamienniki - nawet te przyzwoitej jakości. W aso pchają z logo. Zwykły filtr oleju czy powietrza może być o połowę tańszy i w niczym nie gorszy.Pytałem w salonie o tą dłuższą gwarancję. Paniki nie ma - można ją wykupić w każdej chwili, np tuż przed zakończeniem standardowej
Mnie też dealer powiedział, że można przed zakończeniem okresu 3-letniego normalnej gwarancji.
Albo kłamał albo sie coś zmieniło.
OIMW - nie całkiem: wyłącznie przed upływem pierwszego roku od rejestracji.
http://dacia.pl/serwis/gwarancja/ napisał/a:
Do 5 lat spokoju
Umowa obejmuje wymianę lub naprawę niesprawnych części i podzespołów mechanicznych, elektronicznych i elektrycznych (łącznie z robocizną), całoroczną assistance 24h/24* poza kosztami przeglądów oraz kosztami części eksploatacyjnych* w okresie 5 lat lub do 100 tys. km przebiegu.**
Umowa Formuła Non Stop musi zostać zawarta przed upływem 12 miesięcy od daty wprowadzenia samochodu do ruchu, podanej w dowodzie rejestracyjnym.
Usługi objęte Umową Formuła Non Stop są świadczone od momentu wygaśnięcia gwarancji Formuła Non Stop udzielanej przez Renault, tzn. po upływie 36 miesięcy od daty wprowadzenia samochodu do ruchu, podanej w dowodzie rejestracyjnym.
W przypadku sprzedaży samochodu umowa Formuła Non Stop może zostać przeniesiona na jego nabywcę
* Patrz warunki ogólne umowy dostępne u dealera Dacii.
** Umowa Formuła Non Stop kończy się po spełnieniu pierwszego z dwóch określonych warunków, przy czym czas trwania umowy jest liczony od daty wydania w książeczce gwarancyjnej, a przebieg zgodnie ze stanem licznika, przy czym przy wymianie licznika sumuje się przebieg sprzed wymiany z przebiegiem aktualnym.
oczywiście znając prędkość z jaką aktualizowana jest strona dacii to mogło się coś pozmieniać
Ostatnio zmieniony przez limo 2012-03-22, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Decyzja podjęta. Rozpatrzyłem wszystkie za i przeciw i biorę dodatkowe 2 lata gwarancji. Za 500 zeta to niema się co zastanawiać. Przy napędzie na cztery łapy może być różnie. Pozdrawiam!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum