DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
ile razy do serwisu?
Autor Wiadomość
maciek 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Wysłany: 2012-04-24, 16:37   

Mariusz napisał/a:
vulcanor napisał/a:
Dobrze napisałeś tylko akurat przy MCV 7 osobowym dochodzą trochę inne bonusy, nie am auta 7 osobowego w porównywalnej cenie. Za tą cenę nie ma cudów.
Co do tego że przy dużych przebiegach Dacia padnie wątpię, sam w pierwszym miesiącu po odbiorze zrobiłem 7 tysięcy kilometrów na taxi transferach lotniskowych,później się koniunktura załamała i robiłem max 2-3 tys km na miesiąc.
Jak właściciel będzie szanował tak Dacia pojeździ. Prędzej karoseria się rozleci i zardzewieje niż mechanizmy. Obawiam się też że Dacia z czasem jak tych aut będzie więcej na ryku wtórnym i ludzie zaczną czytać to forum i usterki typu pekanie lakieru , załamania na dachu Dustera itd, itp. sporo będzie tracić na wartości, ja swoją sprzedałem za bardzo dobrą cenę jeszcze i nowego auta już na pewno nie kupię żadnej marki.

Tak zachwalasz więc zadam dwa pytania?
1) Dlaczego sprzedałeś auto, które tak zachwalasz?
@) Dlaczego nie kupisz używanej Dacii mniejszej jeżeli MCV była za duża?

może opłaca się nie mieć samochodu??

www.uizysklep.p 

Model: Logan Van
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Wysłany: 2012-04-24, 17:31   

Przy obecnych cenach paliwa się nie opłaca:) Może mieć warto, jednak jeździć nim to już nie za bardzo ;)

Auto Krytyk 

Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: .
Wysłany: 2012-04-24, 18:24   

Mariusz napisał/a:

Tak zachwalasz więc zadam dwa pytania?
1) Dlaczego sprzedałeś auto, które tak zachwalasz?
@) Dlaczego nie kupisz używanej Dacii mniejszej jeżeli MCV była za duża?

Ale co zachwalam, Dacia jaka jest każdy widzi, ja ją kupiłem do swojej działalności którą prowadziłem od 4 lat ale ze względu na kryzys i spadek zleceń musiałem zamknąć i Dacię sprzedać żeby nie stracić na niej więcej za rok czy dwa i odzyska pieniądze a była w stanie idealnym i ceniłem ją za niezawodność i mega małe spalanie jak an takie auto średnio z 54000km 4,5-4,6 litra.

Aktualnie auta nie potrzebuje bo zajmuję się zleceniami i prowadzeniem paru serwisów internetowych swoich i klientów w domu.
Szukam czegoś do 5 tysięcy typu seicento czy jakieś inne małe auto bo garaż pusty stoi ale nie mam parcia na samochód szczególnie przy kosztach utrzymania auta i cenach benzyny.
Nowego auta prywatnie nigdy bym nie kupił chyba, że zarabiałbym powyżej 3 tys na rękę, aktualnie nie zarabiam nawet połowy tej sumy i sprawa jest jasna.

PiotrWie 

Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014
Wysłany: 2012-04-24, 19:27   

Kolejny przykład zawodności dzisiejszych aut ( niezależnie od marki) - w sklepie właściciel zagadywał mnie o Dustera - jak mi się jeździ, ponieważ przed sklepem stało jego Mitsubishi Outlander spytałem jak jemu - powiedział że totalna porażka, na gwarancji sześć napraw i po gwarancji już kilka, szykuje się turbina do regeneracji, wczoraj pękł jakiś wąż od klimy. Ostrzegłem go że zdarzają się też awaryjne egzemplarze, ale stwierdził że przy cenie Dustera i trzyletniej gwarancji stać go na zmianę na nowy po upływie gwarancji, za Mitsubishi zaplacił 130 000 zł i miał dwa lata gwarancji, po gwarancji naprawy go kosztowały 8000 a teraz znowu, jakby sprzedał ( cztery lata, 100tkm ) dostanie może 50 000 zł., więc za 90 000 przez cztery lata mógłby zmieniać Dustery co roku.

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2012-04-24, 22:21   

PiotrWie napisał/a:
więc za 90 000 przez cztery lata mógłby zmieniać Dustery co roku

no cóż, tzw. prestiż jest w cenie... :lol:

toms57 

Marka: DACIA
Model: LOGAN MCV
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2012
Wersja: Story
Wysłany: 2012-04-25, 07:57   

Kratylos napisał/a:

obawiam sie ze dostaniesz z gory przygotowany formularz - i nic konkretnego sie nei dowiesz .. tak dziala to w korporacjach ;)

niestety miałeś rację :-/ oj ja naiwny :roll:
na moje pismo skierowane do Renault Polska : kontakt.klient@renault.com.pl
"Szanowni Państwo
W chwili obecnej jestem "szczęśliwcem" oczekującym na odbiór samochodu Dacia Logan MCV od poznańskiego dealera .. termin ok. 28 maja br. Czekając na samochód bądź co bądź z Waszej "stajni" często odwiedzam forum Dacii - zaniepokoił mnie ostatnio wątek pt. "Ile razu do serwisu?"
http://www.daciaklub.pl/f...er=asc&start=15
Chciałbym od Was otrzymać informację dot. awaryjności Dacii - szczególnie w kontekście wypowiedzi kol.Tomala72 i działań Waszej firmy. Mój wybór dot.samochodu był wyborem solidnie przemyślanym , ale przyznam szczerze , że jestem zaniepokojony informacjami o awaryjności Dacii - stąd moja prośba o informację dot. wspomnianego tematu.
Sadzę, że informacje dot.ww tematu uspokoją mnie i innych posiadaczy Dacii, no i tak po prostu macie okazję pokazania , ze w przeciwieństwie do niektórych innych koncernów samochodowych interesujecie się losem klientów także po zakupie Waszego samochodu.
pozdrawiam serdecznie
Tomasz ........... adres itp"

odpowiedź wielce szacownej firmy :
"Szanowny Panie,
W odpowiedzi na Pana e-mail uprzejmie informuję, że Dacia Polska jako główny importer samochodów Dacia nie zajmuje się ich naprawą. Dlatego też proszę o bezpośredni kontakt z Autoryzowanym Serwisem Dacia, który odpowie na zadane przez Pana pytanie (w załączniku lista Partnerów z danymi kontaktowymi).
Dziękujemy za zainteresowanie marką Dacia.
Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej www.dacia.pl

W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami pod numerem telefonu (+48 22) 575 99 99 – jesteśmy do dyspozycji Klientów od poniedziałku do soboty w godzinach od 08.00 do 20.00.
Z poważaniem,
Anna KURPIAS
Dział Kontaktów z Klientami"

bez komentarza
Ostatnio zmieniony przez toms57 2012-04-25, 08:16, w całości zmieniany 1 raz  

toms57 

Marka: DACIA
Model: LOGAN MCV
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2012
Wersja: Story
Wysłany: 2012-04-25, 10:11   

Kratylos, straszne jest to co mówisz (piszesz) :cry:
ale chyba ...niestety prawdziwe :-(

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2012-04-25, 10:42   

Kratylos napisał/a:
pisanie meial na kontakt klient w 95% daje odpowiedzi w tym typie co dostales. - mi udalo sie zlamac ich dopiero jak kupowalem nowe auto wreszcie ktos napisal do mnie miela a nie wpial formulke ale i tak zalatwianie dalsze szlo juz przez ktos do kogos zadzwoni z centrali i zalatwi...
bo oni to samochodów nie sprzedaja klientowi indywidualnemu ale jak zadzwonie tu i tu to ktos mi pomoze i oferte indywidualna dostane

toms57 napisał/a:
Kratylos, straszne jest to co mówisz (piszesz)

i do tego mało zrozumiałe... :-(

Odpowiedz do tematu