Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-05-11, 16:00
to raczej Rosjanie uważają Renaulta za auto prestiżowe a Dacię za furmankę dla ciemnych cyganów . "Prestisz" rzeczą najważniejszą - szczególnie u kacapów, więc renault dla zaspokojenia ich próżności zamienia znaczki, bo dacia zapewne sprzedawałaby się znacznie gorzej
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-05-11, 16:55, w całości zmieniany 2 razy
Dosc ciekawy wpis . Ja pracuje na Ukrainie juz ponad trzy lata ale nie bylbym sklonny napisac ze ta marka wogole jest znana na Ukrainie. Przepraszam kolege z regionu ale niestety mylisz sie bardzo.
Chcialem jeszcze dodac ze moj kierowca ktory mnie zawsze zawozi na granice jezdzi na taxi w Lwowie i jak kiedys podczas rozmowy powiedzialem ze kupilem Dacie niestety tez nie wiedzial co to jest. Aczkolwiek miesiac temu jak znow jechalem z nim powiedzial ze tych renowek jezdzi coraz wiecej.
Zobacz kolego, kto się myli. Zarzucam przypadkową fotkę z ulicy Lwowa z 2010 roku. Nie fotografowałem samochodu, lecz architekturę. Wtedy miałem Skodę i na Dacie nie zwracałem zbytnio uwagi, choć, jak się okazuje, wiedziałem o nich więcej, niż przeciętny Ukrainiec.
Myślę, że dla tych posiadaczy Dustera którzy mają mentalny problem z renomą marki, koncern powinien oferować ten model jako renault czy w salonie nissana za np 5 tysi więcej i wtedy przykładowy buc malkontent mógłby być zadowolony:)
Ciekawe czy by się sprzedawały?
"Oj nie tak Panowie nie tak" ...
Problemu mentalnego nie mają właściciele DUSTERÓW. Problem w tym, iż coraz częściej kierowcy np 17 letniego BMW, VW itp stawiają sobie za ambicję wyprzedzić takiego "Rumuna". Co DACI nie wyprzedzisz ?. Coraz częściej spotykam to na drodze i są to manewry często niebezpieczne a i pozbawione sensu, bo dalej gość jedzie przede mną , albo stoimy obok na światłach. Ja nie zmienię Logo, ale czy koncern nie powinien popracować nad nowym wizerunkiem ?
Reklama w TV, gdzie po jeździe próbnej panienka z kwaśną miną odchodzi bo nie kupi takiego auta za 39 tys u twierdza w tych stereotypach, to antyreklama zwłaszcza dla młodych ludzi. (Od tego nie wzrośnie sprzedaż, ale marketing - jak znam życie idzie w zaparte że to był bomba spot).
Być może znaczek Renault z tył auta mniej prowokuje ...."buraka"
R
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-06-03, 21:36
Ryszard, sory jeśli Cię uraże ale na nabuzowanego i niedojrzałego emocjonalnie dupka żadne logo ani żadna kampania PRowa nie zadziała Taki typ musi wyprzedzić wszystko, wszędzie i za każdą cenę.
I to mówię ja, 26latek mający prawko od 8 lat oraz krótki etap w karierze kierowcy którego teraz się wstydzę (generalnie nie prowadziłem wówczas zbyt rozsądnie, łagodnie mówiąc choć akurat za wyprzedzanie brałem się dość rozsądnie bo pod maską tylko 71kucyków było)
marketing - jak znam życie idzie w zaparte że to był bomba spot
Ale dlaczego by nie miał? Skoro większości daćkowców się podobała, tzn. że faktycznie trafiła do właściwych klientów - http://www.daciaklub.pl/f...p=102721#102721 i kolejne.
(No bo nikt mi nie wmówi, że ktoś zrezygnował z kupna przez tę reklamę d: ).
no i ja też nie mam żadnych kompleksów, że jeżdżę Daćką; co więcej, jestem dumna, kiedy zaczepiają mnie inni, pytając, co to za marka ( stojąc z boku ); i nie wierzą, że taki fajny, a Rumun... więc zawsze cierpliwie wyjaśniam, że to Rumun z francuskim rodowodem, albo raczej na odwrót: Francuz z rumuńskim rodowodem
i zgodzę się z twierdzeniem, że gdyby na masce widniał znaczek Renault, to DD w wersji podstawowej z pewnością nie kosztowałby poniżej 40 tys. A my wiemy, co ma pod maską, więc dla nas nie ma to znaczenia
_________________ mausi64 życzy wszystkim bezpiecznej jazdy
I ma rację. Pierwsza zasada reklamy - zostań zauważony, zapamiętany i Ty jako "patrzyciel" na imaginarium, zapamiętałeś tą reklamę i utkwiła Ci w głowie. A tym samym reklama spełniła swoje zadanie.
Ale dlaczego by nie miał? Skoro większości daćkowców się podobała, tzn. że faktycznie trafiła do właściwych klientów - http://www.daciaklub.pl/f...p=102721#102721 i kolejne.
(No bo nikt mi nie wmówi, że ktoś zrezygnował z kupna przez tę reklamę d: ).
"Daćkowcy" to już Dacie mają, więc im się podoba, tak jak własna żona, niestety Laisar zapytaj sprzedawców czy wzrosła sprzedaż. Słyszałem odwrotnie.
Пипец!!! Неужели кто то покупает это ГАВНО......
(.. kto kupi takie g...no)
hmmmm Za wschodnią granicą mają lepsza wersję, np fajna półka z przodu i silnik, a jednak to mało. Nie wiem jak schodzą DD w Rosji, ale może by tak kilka takich wersji dla testu w Polsce sprzedać ?.
R
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-24, 21:06
Dziś mijałem Renault Dustera. Napis DUSTER na chromie na tylnej klapie wygląda nawet fajnie, lepiej niż na zdjęciach. Z kolei przedni chromowy grill paskudny. Daćkowy dużo lepszy.
Znaczek z tyłu chyba zaadaptowano w ramach przeróbki starego logo. Pewno otwory montażowe w klapie są inne i romb Renault by ich nie zakrył.
Swoją drogą to Dacia powinna się postarać o własne logo na osłonie silnika tak jak seat czy skoda w obrębie tego samego koncernu:)
Myślę, że dla tych posiadaczy Dustera którzy mają mentalny problem z renomą marki, koncern powinien oferować ten model jako renault czy w salonie nissana za np 5 tysi więcej i wtedy przykładowy buc malkontent mógłby być zadowolony:)
Znaczek z tyłu chyba zaadaptowano w ramach przeróbki starego logo. Pewno otwory montażowe w klapie są inne i romb Renault by ich nie zakrył.
Swoją drogą to Dacia powinna się postarać o własne logo na osłonie silnika tak jak seat czy skoda w obrębie tego samego koncernu:)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-11-06, 19:01
jeździć Dusterem ze znaczkiem Renault, to tak jakby nosić Rolexa kupionego na tureckim bazarze za 20 EU
Marka: Cactus i Passeratti
Model: inny
Silnik: benzyna i ropniak
Rocznik: inny Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2012 Posty: 437 Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-10, 08:20 ?
Dar1962 napisał/a:
jeździć Dusterem ze znaczkiem Renault, to tak jakby nosić Rolexa kupionego na tureckim bazarze za 20 EU
Jeslibys mial wybrac sposrod 2 samochodow rozniacych sie TYLKO znaczkiem i cena, to sie zgodze.
Jesli zas rynek narzucilby Ci taki wybor poprzez np. wyposazenie / silniki, to sie nie zgodze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum