Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-05-02, 09:48
widać,że nie macie większych zmartwień, niż kolor bagnetu - oby tak dalej
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-05-02, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-05-02, 10:00
w benzyniaku nie wpada - to chyba raczej urok dCi - niższe obroty większe drgania. Przypomnij sobie stare wolnossące diesle - tam niepotrzebna była funkcja masażu w fotelach. Silnik zapewniał ten luksus za darmo
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-05-02, 10:01, w całości zmieniany 2 razy
plastikowy jest bagnet czy tylko jego uchwyt?... mój (bagnet) też ma żółty uchwyt ale jest metalowy ...
Wydaje mi się, że w wersji benzynowej Dustera umiejscowienie i rodzaj bagnetu zależy od wersji napędu. 4x4 mają bagnet po środku silnika i jest on metalowy, w 4x2 bagnet umiejscowiony jest po prawej stronie silnika (patrząc z przodu) i jest plastikowy.
_________________ "Wszystko powinno być tak proste, jak to tylko możliwe, ale nie prostsze." A. Einstein
Nie krąży, na smoku pompy oleju masz siatke zabezpieczającą przed takim syfem. Jakby nawet poszedł dalej to pewnie by gdzieś wpadl w kanał olejowy i został albo zapchał go i to już była by gorsza opcja...
Nie krąży, na smoku pompy oleju masz siatke zabezpieczającą przed takim syfem. Jakby nawet poszedł dalej to pewnie by gdzieś wpadl w kanał olejowy i został albo zapchał go i to już była by gorsza opcja...
Miałem podobna przygodę, kołnierz pod nakrętką butelki od płynu do spryskiwaczy wpadł mi do systemu i przepadł w czeluści, miejmy nadzieje ze i tam jest sitko jakies….no, bo przez spryskiwacz na szybę raczej się nie przeciśnie
Pytanie nie ma nic wspólnego z nerwami ;) zauważyłem, że przednie felgi brudzą mi się szybciej niż tylne, ma na to na pewnie wpływ aerodynamika auta i rzeczy o których jeszcze nie wiem.
Jak to jest u Was i w innych modelach?
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-17, 21:22
Piotr_K napisał/a:
zauważyłem, że przednie felgi brudzą mi się szybciej niż tylne
przednie hamulce (tarczowe) są bardziej wydajne, ich praca powoduje powstawanie specyficznego pyłu/osadu, który osiada następnie na felgach. Oczywiście jest masa preparatów czyszczących do tego celu.
Wysłany: 2012-07-17, 21:45
Dokładnie to miałem na myśli. U siebie mam felgi stalowe z fabrycznymi kołpakami i o dziwo również mam specyficzny nalot na przednich kołpakach Jedna wizyta na myjni która ma aplikator środka do felg załatwia sprawę.
Faktycznie, nie skojarzyłem tego z tarczą hamulcową. W Fordzie też z przodu miałem tarcze ale nigdy zjawisko to nie występowało aż tak wyraźnie ...żeby różnicę "brudu" dostrzec gołym okiem, raczej brudziło się to wszystko jednostajnie równo ..;)
Wysłany: 2012-07-18, 19:28
Kolejny preparat autolandu, który okazuje się skuteczny. Ciekaw jestem czy tego typu środku usuną specyficzny nalot na kołpakach przedniej osi? To może wydawać się śmieszne, ale dużo trudniej jest je wyczyścić niż te na tylnej osi...
Trzeba poczytać czy to się nadaje do kołpaków, nigdy nie sprawdzałem...
Na alusach jest mega skuteczny (jak na amatorski-ogólnodostępny środek o mycia felg). Ja kiedyś miałem do umycia felgi które były brudne i stały prawie rok, poświęciłem trochę czasu ale połączeniu tego środka i szczotki dało bardzo dobry efekt :)
Kolejny preparat autolandu, który okazuje się skuteczny. Ciekaw jestem czy tego typu środku usuną specyficzny nalot na kołpakach przedniej osi? To może wydawać się śmieszne, ale dużo trudniej jest je wyczyścić niż te na tylnej osi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum