- Duster jest trochę wyższy od innych samochodów i w związku z tym załadunek jest mniej komfortowy od załadunku na bagażnik "na haku"... oczywiście są jeszcze inne minusy (i plusy)...
- dużo wzrosło zużycie paliwa?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-08-06, 14:03
fajny - ile kosztował? - mnie interesuje na 3
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-08-06, 14:04, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-08-06, 16:21
aluminiowy góral (a 2 takie posiadam) waży koło 12 kg. więc nie jest tak źle
aluminiowy góral (a 2 takie posiadam) waży koło 12 kg. więc nie jest tak źle
ale nie wszyscy takie mają, ja też kupiłem dwa "górale" z aluminiową ramą, katalogowa waga to 14 kg (z niższej półki niż Twoje) ale dołożyłem bagażniki, błotniki, podpórki, drobne akcesoria (pompka, bidon, lampki itp...) i wyszło ponad 15 kg/szt. dlatego warto takie rzeczy uwzględniać (bagażnik pewnie uwzględnia jakąś tolerancję i też wytrzyma...)
Marka: RENAULT
Model: GRAND SCENIC
Silnik: 1,9 dCI 130KM
Rocznik: 2007
Wysłany: 2012-08-06, 19:56
TD Pedro napisał/a:
czy bagażnik posiada funkcję odsuwania go od samochodu w przypadku potrzeby odchylenia platformy?
Niestety nie ma tej funkcji ale odchyla się bardzo daleko a SCENIC ma sporą klapę i bez problemu się otwiera. Kupują bagaznik testowałem różne modele i te tańsze i z niektórymi miałem problem z otwarciem tylnej klapy przy zamontowanym bagażniku.
Odsuwany i odchylany ma model ATERA STRADA tylko cena na trzy rowewrki to wydatek bagatela ok 1900 - 2000 zł czyli prawie 400 więcej jak dałem za swój.
Bagażniczek który posiadam ma jeszcze jedną świetną funcjię to jest możliwość zsunięcia podstaw pod rowery oraz świateł wtedy robi się sporo węzszy i mieści sie idealnie do bagażniczka. Możliwość schowania do bagażniczka bardzo ulatwia mi życie na wczasach, rowerki stoją na tarasie domku a bagażniczek rowerowy schowany w bagażniku samochodu.
ATERA STRADA tylko cena na trzy rowewrki to wydatek bagatela ok 1900 - 2000
Bez przesady - teraz, w sezonie, są od 1600, więc pozasezonowo można pewnie trafić jeszcze taniej. (W zeszłym roku dawało się znaleźć w niższej cenie nawet na 4 rowery).
Mam już dwa sezony jestem bardzo zadowolony. Wiem kasa niemała bo zapłaciłem na promocji 1269 zł ale warty swoich pieniędzy.
A jak rozwiązałeś problem trzeciej tablicy rejstracyjnej - na zdjęciach widzę że masz i na bagażniku i na samochodzie, z tego co wiem nie ma możliwości otrzymania trzeciej w wydziale komunikacji.
Złośliwy patrol drogówki moze jej nie zaakceptowac. Choc słyszalem, ze zwykle sie nie czepiaja
z akcentem na "złośliwy", miałem "okolicznosć" z drogówką w momencie gdy na haku wisiał bagażnik z rowerami i nie było problemów, sprawa braku możliwości otrzymania trzeciej tablicy jest uregulowana ale problem jako taki niestety nie ...
mekintosz napisał/a:
Choc słyszalem, ze zwykle sie nie czepiaja.
dobrze słyszałeś, drogówka nie robi problemów
A ciekawe jak w przypadku kolizji potraktuje kombinowaną trzecią tablicę ubezpieczyciel. W końcu bagażnik na hak to wg. prawa forma przyczepy, choć bez kół, bo PRD nie wymaga kół w przyczepie?
Wysłany: 2013-01-19, 22:44 przewóz rowerów w Lodgy?
Witam!
Na wakacje planuję zabrać kufer dachowy i windsurfing, czyli dach będzie zajęty. Haka na razie nie mam. Czy istnieje jakiś bagażnik rowerowy montowany na tylną klapę? Chodzi o jeden duży rower, dziecięce rozkręcę i wrzucę do środka.
Pozdro
_________________ Im lepsza terenówka, tym dalej trzeba iść po traktor...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum