Zbyt głośny w środku,brak przyśpieszenia(jak w maluchu)rozkładanie tylnych siedzeń.Sandero Stepway-brak możliwości regulacji wysokości kierownicy,przy najdroższej wersji tylko 2 poduszki.
Sandero Stepway-brak możliwości regulacji wysokości kierownicy,przy najdroższej wersji tylko 2 poduszki.
No, nie - jest wersja z tymi bajerami? Jest - nazywa się laureate. No to jak to ważne, to trzeba było wybrać ją, a ja nie ważne, to teraz nie marudzić (((;
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-13, 16:39
laisar napisał/a:
Chosek napisał/a:
Sandero Stepway-brak możliwości regulacji wysokości kierownicy,przy najdroższej wersji tylko 2 poduszki.
No, nie - jest wersja z tymi bajerami? Jest - nazywa się laureate. No to jak to ważne, to trzeba było wybrać ją, a ja nie ważne, to teraz nie marudzić (((;
.. jednak to nie laureate stepway. Wielu by pewnie doplacilo 2-3 tys by miec wyposazenie Laureate w wersji Stepway.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-13, 18:59
Kolejny kamyczek dziegciu w słoiku miodu - zmechacona tapicerka siedziska fotela kierowcy. Trzy letni pojazd, 39 tys km. Użytkowany 2-3 razy w tygodniu na krótkich trasach w mieście.
Z racji małego przebiegu, mnie denerwuje jak do tej pory tylko jedna rzecz.
Ta roleta w bagażniku. Po prostu krzywde zrobiłbym temu co to wymyslil. Jak cos wlozyc do bagaznika i skladac ta rolete to mozna dostac wscieklizny.
To narazie jedyny mankament
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-08-26, 11:05
Wypadający mieszek osłony dźwigni zmiany biegów! Myślałem, że on tak od czasu do czasu, sporadycznie. Jednak teraz to właściwie po każdej jeździe wylatuje. Ta plastikowa obręcz, która utrzymuje go w otworze coś za łatwo wyskakuje. W przedniej części. Tył jak widzę jeszcze trzyma. Pod mieszkiem jak zobaczyłem czym obłożyli skrzynię biegów, to szczęka mi opadła. To nawet nie jest filc, czy wata szklana, tylko jakieś sprasowane kłaczki
Może nie irytuje i nie denerwuje ale trochę mnie to niemiło zaskoczyło, że na górskich zakręconych drogach przy szybkim pokonywaniu długiego nawrotu, prawie że mnie z siedzenia nie wywaliło i musiałem się ratować łokciem zapierając go o oparcie siedzenia. W innych autach tego zjawiska nie doznałem, ogólnie to myślałem, że w siedzisku trzymanie na boki nie będzie jakimś wielkim problemem a tu małe surprise
Czy 2 światło od prawej (te mniejsze ) powinno włączać się automatycznie ???
bo nie wiem czy to usterka iż mogę włączyć je tylko na przycisk czy niedopracowanie
Ponieważ da się u mnie tylko włączyć lub wyłączyć , nie ma automatycznego zapalania przy otwartych drzwiach .
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-08-30, 07:15
Karenzo napisał/a:
Czy 2 światło od prawej (te mniejsze ) powinno włączać się automatycznie ???
bo nie wiem czy to usterka iż mogę włączyć je tylko na przycisk czy niedopracowanie
Ponieważ da się u mnie tylko włączyć lub wyłączyć , nie ma automatycznego zapalania przy otwartych drzwiach .
To jest światło dla pasażera do używania w czasie jazdy ( np. do czytania mapy). Nie ma się włączać przy otwieraniu drzwi.
Może nie irytuje i nie denerwuje ale trochę mnie to niemiło zaskoczyło, że na górskich zakręconych drogach przy szybkim pokonywaniu długiego nawrotu, prawie że mnie z siedzenia nie wywaliło i musiałem się ratować łokciem zapierając go o oparcie siedzenia. W innych autach tego zjawiska nie doznałem, ogólnie to myślałem, że w siedzisku trzymanie na boki nie będzie jakimś wielkim problemem a tu małe surprise
Niestety ale fotele w Dackach nie maja najlepszego trzymania bocznego. Rowniez w Dusterze jest ten problem ale ogolnie nie jest zle, w koncu rajdowka to to nie jest
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-08-30, 11:03
Cytat:
Pewnie masz blokadę skrzyni biegów i wyłamali ci zaczepy tylne od mieszka.
Żadnej blokady, czy innych ustrojstw nie montowano. Tak wychodzi, że z przodu te ząbki się wyraźnie skróciły, wytarły ?
Zastanawiam się, czy w samochodzie używanym od stycznia 2007 roku warto porywać się na tak duże inwestycje. Znajomy mechanik proponuje pokrycie podwozia powłoką silikonowo-woskową chroniącą od wilgoci pochodzącej z błota, deszczu, śniegu i wyciszenie kabiny. Wykładzinę wygłuszającą widziałem, dobrze się prezentuje. Ma zostać położona na przegrodzie silnika, podsufitce, podłodze, boczkach drzwi. W miarę możliwości pod oryginalnym pokryciem.
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Ostatnio zmieniony przez ian 2012-08-30, 11:04, w całości zmieniany 1 raz
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2012-09-01, 07:29
Z tym wypadajacym mieszkiem to identycznie jak w Polonezie znam ten ból.
a co do słabo trzymających foteli, fakt - podczas jazdy testowej Dusterem w zakrętach trzymanie boczne takie sobie. Ciekawe, czy dałoby radę wstawić fotele np. z Laguny albo chociaż Inter Grocliny. B-) kto miał w Polonezie to wie, że są dobre
Coś od siebie dodam - niewidoczne kontrolki świateł i kierunkowskazów w ostrym świetle słonecznym, tym bardziej że to pik-pik kierunkowskazów przy otwartych oknach i troszkę głośniej nastawionym radiu jest słabo słyszalne - może ten mój typ tak ma???- No ale to się daje przeżyć, bo zawsze można swoją łapą sprawdzić położenie przełączników. Jednak zdecydowane dwa minusy to:
1. Wykładzina podłogowa w kolorze czarnym - każde ziarenko piasku jest widoczne a w przypadku zabłocenia przywrócenie do stanu pierwotnego jest praktycznie nie możliwe. O wiele praktyczniejsza byłaby w kolorze szarym;
2. Brak oświetlenia nad tylną kanapą (wersja 5os) - egipskie ciemności, przy czym oświetlenie wnętrza zmontowane przy wewnętrznym lusterku też nie grzeszy wydajnością
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum