A może....po prostu nr pesel mi się już za bardzo wytarł? Albo... chodzi o to żeby szokować?
Pan, Kolego, i ja przy okazji, jesteśmy w super-elicie, bo błękit mineral wyszedł z produkcji i wiadomo, że jesteśmy z pierwszej serii (to znaczy Pan, ja ostrożny po pół roku). I nie podskoczy nam Delsey ani inny Concept.
A Ci, co kupili po nas, musza sie wyroznic jakos...
Pan, Kolego, i ja przy okazji, jesteśmy w super-elicie, bo błękit mineral wyszedł z produkcji i wiadomo, że jesteśmy z pierwszej serii (to znaczy Pan, ja ostrożny po pół roku). I nie podskoczy nam Delsey ani inny Concept.
A Ci, co kupili po nas, musza sie wyroznic jakos...
A niech się publisia cieszy ;)
Nie to co my: creme dela creme (rum. nie fr.), niskie numery legitymacji partyjnych, elita elit, gwardyja. etc. ...
Tak gwoli ścisłości, mojej córci ten koncepcyjny zestaw kolorystyczny "do Brasil" się podoba.
Z kolei MNzŻ zauważyła, że Dacia nie wiedzieć czemu stawia na takie smętne kolorki. Coś w tym jest.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2012-10-24, 21:26, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-24, 21:31
piotrres napisał/a:
Z kolei MNzŻ zauważyła, że Dacia nie wiedzieć czemu stawia na takie smętne kolorki. Coś w tym jest.
Ano. Tyle, że to przypadłość naszego smutnego jak pipa kraju - np. w Rumunii były sprzedawane Dacie krwiście żółte, w Bolandzie - nima. :( Zdaje się że to "niewidzialna ręka rynku" tak porobiła, przeciętny Polak widać preferuje srebrną/beziową Fabię i wszyscy dążą w tym kierunku. Plus obowiązkowe niemetalizowane biały i "leasingowy granat" i wygląda to, jak wygląda. :(
Ano. Tyle, że to przypadłość naszego smutnego jak pipa kraju - np. w Rumunii były sprzedawane Dacie krwiście żółte, w Bolandzie - nima. :( Zdaje się że to "niewidzialna ręka rynku" tak porobiła, przeciętny Polak widać preferuje srebrną/beziową Fabię i wszyscy dążą w tym kierunku. Plus obowiązkowe niemetalizowane biały i "leasingowy granat" i wygląda to, jak wygląda. :(
Biały i srebrny są idealne do oklejania reklamą np. śmieciożarcia, na bez'owej tak nie widać kurzu, granat: ARiMR ew. SM (to w Rzeszovii) czarny je pono najbardziej aligącki, i fakt na tym zapis zakończono. Jedyny wyłom to Stepway (czerwony) ale to "jak wiadomo" kobiece autko (jadąc stereotypami powinien być róż pudrowy ;) )
A ja poproszę: "niebieski elektryczny" (dla kol. eplusa też!) lub czerwony sztand... ehem, czerwony burgund :)
________________________________________________________________________________________
P.S.:
Kompletnie Off-Topic: tak propos smętnego jak pipa, patrz akapit: Pomnik Czynu Rewolucyjnego:
za ładnie to nie wygląda a sprawa aerodynamiki (i tak już w Dusterze nienajlepszej) dla mnie całkiem taki pomysł dyskwalifikuje ... (chyba box na dachu byłby lepszy)... ponadto koło nie jest lekkie i dźwiganie go na dach łatwe nie jest ...
No ale nad czym się tu zastanawiać - faktycznego rozwiązania z tego konceptu przecież nikt nie zastosuje, bo to pewnie na klej i tekturę się trzyma (żeby tylko na stoisku wyglądało).
Natomiast wymyślenie samodzielnego sposobu jest trywialne i zależy od tego, ile pracy się chce w to włożyć:
- albo wystarczy skorzystać ze zwykłych poprzeczek relingowych (choć wtedy kółko będzie sporo wystawać);
- albo można się pobawić w zrobienie poprzeczki na zamówienie, z trochę obniżoną środkową częścią (szerokie, kwadratowe U z wywiniętymi na zewnątrz brzegami - wiele nie da, ale zawsze coś).
W każdym z wariantów da się też wykorzystać pojemnik na zapas od jakiejś terenówki, dzięki czemu konstrukcja będzie bardziej aerodynamiczna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum