DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Renault Dcross Concept
Autor Wiadomość
Dyziek 

Marka: Cytryna i Helmut
Model: inny
Silnik: benzyna i ropniak
Rocznik: inny
Wysłany: 2012-10-24, 05:54   

Multipla byla cudowna! Niestety, rynek tego nie docenil

laisar 
Moderator

Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2012-10-24, 06:41   

Dyziek napisał/a:
rynek tego nie docenil

To nie rynek, to wilcy (w ludzkiej skórze)...

eplus 

Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2012-10-24, 09:29   

piotrres napisał/a:

A może....po prostu nr pesel mi się już za bardzo wytarł? Albo... chodzi o to żeby szokować? :shock:

Pan, Kolego, i ja przy okazji, jesteśmy w super-elicie, bo błękit mineral wyszedł z produkcji i wiadomo, że jesteśmy z pierwszej serii (to znaczy Pan, ja ostrożny po pół roku). I nie podskoczy nam Delsey ani inny Concept.
A Ci, co kupili po nas, musza sie wyroznic jakos... :mrgreen:

piotrres 

Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16V LPG
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-10-24, 21:22   

eplus napisał/a:

Pan, Kolego, i ja przy okazji, jesteśmy w super-elicie, bo błękit mineral wyszedł z produkcji i wiadomo, że jesteśmy z pierwszej serii (to znaczy Pan, ja ostrożny po pół roku). I nie podskoczy nam Delsey ani inny Concept.
A Ci, co kupili po nas, musza sie wyroznic jakos... :mrgreen:

A niech się publisia cieszy ;)
Nie to co my: creme dela creme (rum. nie fr.), niskie numery legitymacji partyjnych, elita elit, gwardyja. etc. ... ;-)
Tak gwoli ścisłości, mojej córci ten koncepcyjny zestaw kolorystyczny "do Brasil" się podoba.

Z kolei MNzŻ zauważyła, że Dacia nie wiedzieć czemu stawia na takie smętne kolorki. Coś w tym jest.

Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)

Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2012-10-24, 21:26, w całości zmieniany 2 razy  

bebe 
Moderator
I aim to misbehave

Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004
Wysłany: 2012-10-24, 21:31   

piotrres napisał/a:
Z kolei MNzŻ zauważyła, że Dacia nie wiedzieć czemu stawia na takie smętne kolorki. Coś w tym jest.

Ano. Tyle, że to przypadłość naszego smutnego jak pipa kraju - np. w Rumunii były sprzedawane Dacie krwiście żółte, w Bolandzie - nima. :( Zdaje się że to "niewidzialna ręka rynku" tak porobiła, przeciętny Polak widać preferuje srebrną/beziową Fabię i wszyscy dążą w tym kierunku. Plus obowiązkowe niemetalizowane biały i "leasingowy granat" i wygląda to, jak wygląda. :(

piotrres 

Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16V LPG
Wysłany: 2012-10-24, 22:50   

bebe napisał/a:
piotrres napisał/a:

Ano. Tyle, że to przypadłość naszego smutnego jak pipa kraju - np. w Rumunii były sprzedawane Dacie krwiście żółte, w Bolandzie - nima. :( Zdaje się że to "niewidzialna ręka rynku" tak porobiła, przeciętny Polak widać preferuje srebrną/beziową Fabię i wszyscy dążą w tym kierunku. Plus obowiązkowe niemetalizowane biały i "leasingowy granat" i wygląda to, jak wygląda. :(

Biały i srebrny są idealne do oklejania reklamą np. śmieciożarcia, na bez'owej tak nie widać kurzu, granat: ARiMR ew. SM (to w Rzeszovii) czarny je pono najbardziej aligącki, i fakt na tym zapis zakończono. Jedyny wyłom to Stepway (czerwony) ale to "jak wiadomo" kobiece autko (jadąc stereotypami powinien być róż pudrowy ;) )

A ja poproszę: "niebieski elektryczny" (dla kol. eplusa też!) lub czerwony sztand... ehem, czerwony burgund :)

________________________________________________________________________________________
P.S.:
Kompletnie Off-Topic: tak propos smętnego jak pipa, patrz akapit: Pomnik Czynu Rewolucyjnego:

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Rzesz%C3%B3w

Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)

Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2012-10-30, 23:15, w całości zmieniany 1 raz  

rskuba 
Zielony listek

Model: Duster
Silnik: 1.6 16V 105 4X4
Rocznik: 2012
  Wysłany: 2012-10-27, 09:23   

a mnie interesuje rozwiązanie z tym kołem na dachu- mam LPG i zapas zajmuje pół bagażnika - wrzucenie go na dach rozwiązałoby problem :-)

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2012-10-27, 09:32   

rskuba napisał/a:
wrzucenie go na dach rozwiązałoby problem

za ładnie to nie wygląda a sprawa aerodynamiki (i tak już w Dusterze nienajlepszej) dla mnie całkiem taki pomysł dyskwalifikuje :-( ... (chyba box na dachu byłby lepszy)... ponadto koło nie jest lekkie i dźwiganie go na dach łatwe nie jest ...

laisar 
Moderator

Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2012-10-27, 09:54   

rskuba napisał/a:
mnie interesuje rozwiązanie z tym kołem na dachu

No ale nad czym się tu zastanawiać - faktycznego rozwiązania z tego konceptu przecież nikt nie zastosuje, bo to pewnie na klej i tekturę się trzyma (żeby tylko na stoisku wyglądało).

Natomiast wymyślenie samodzielnego sposobu jest trywialne i zależy od tego, ile pracy się chce w to włożyć:

- albo wystarczy skorzystać ze zwykłych poprzeczek relingowych (choć wtedy kółko będzie sporo wystawać);

- albo można się pobawić w zrobienie poprzeczki na zamówienie, z trochę obniżoną środkową częścią (szerokie, kwadratowe U z wywiniętymi na zewnątrz brzegami - wiele nie da, ale zawsze coś).

W każdym z wariantów da się też wykorzystać pojemnik na zapas od jakiejś terenówki, dzięki czemu konstrukcja będzie bardziej aerodynamiczna.

Brać i wybrać...

Odpowiedz do tematu